07 jun: Novozymes/Danske: Anbefaling og kursmål sænkes efter nedjustering
07 jun: Novozymes/CEO: Vi regner stadig med betydelig vækst i andet halvå..
07-06-2019 11:36:06

Novozymes/CEO: Man er langt bagefter med såningen af majs

Tim Novotny
Nati Harnik/Ritzau Scanpix

Novozymes har i årets første fem måneder været udfordret af vejret i det amerikanske midtvesten, mens også bioenergiforretningen i USA har været udfordret.

Det fortæller topchef Peder Holk, efter at selskabet torsdag aften meddelte, at det atter sænker forventningerne til væksten for året. Nedjusteringen er den anden inden for kort tid.

- Både april og maj har været langt bedre, end vi så i første kvartal, men der er dog fortsat ting - specielt i USA, hvor der først var en hel masse problemer omkring vores bioenergikunder og stivelseskunder i slutningen af første kvartal, som fik os til at tage toppen af af vores guidance, og nogle af de problemer er fortsat ind i april og maj.

- Det står også klart nu, at såningen af majs og sojabønner i USA er kraftigt forsinket, og vi tror også, det kommer til at påvirke vores salg i de forretninger. På et normalt år ville man på nuværende tidspunkt have sået næsten al majsen i USA, men i øjeblikket ligger man på cirka totredjedele sået, så man er langt, langt bagefter, siger Peder Holk.

Han forklarer, at såningen af majs kun kan foregå inden for et særligt vindue af tid.

- Majs dyrkes på antallet af døgn, så hvis ikke man kan få sået majs inden for de vinduer, man nu har, så lader man være med at så, og vi begynder også at se, at majs-priserne på future-kontrakter stiger, og det kommer også til at påvirke vores kunder. Så det tager vi ind nu, forklarer han.

Han fortæller desuden, at det "afgjort" er den amerikanske bioenergi- og landbrugsforretning, som trækker Novozymes ned, hvis man ser på selskabets nuværende forventninger til hele året sammenholdt med selskabets planer ved årets begyndelse.

Og i forhold til vejret er der ikke meget at stille op.

- Vi kan ikke gøre noget. Vi forventer, at de ethanol-volumener, som ikke er blevet produceret indtil videre på grund af helt umulig logistik, fordi det hele var oversvømmet, over til at majspriserne nu er på vej opad, som generer nogle af vores kunder, det tror vi ikke, vi indhenter i resten af året, siger Peder Holk.

Derudover er der også en række af Novozymes' udviklingsmarkeder, hvor man ikke ser den forventede forbedring.

- Det er specielt i Mellemøsten, som bare er et rigtig kedeligt sted, og Nordafrika er gået i stå. Det var også et sted, hvor vi havde regnet med, at tingene gik en lille smule bedre i andet kvartal, men vi kan se, at de faktisk er blevet værre. Så det er også en del af det, siger Peder Holk.

Novozymes regner nu med en organisk salgsvækst på 1-3 pct. i 2019 mod senest 3-5 pct. Udsigten for væksten i koncernens årsresultat sættes også ned til 3-8 pct. sammenlignet med 5-10 pct. ved udgangen af april .

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
20 jun - 
Aktier/åbning: FLSmidth i top i positivt marked drevet ..
20 jun - 
Aktier/tendens: Inspirationen fra USA peger på plus
19 jun - 
Novozymes/Jefferies: Går et usikkert 2020 i møde
Relateret debat
07 jun - 
Den skal vel ned og bunde i 270.
07 jun - 
kunne sælges i går aftes i aftenhandlen til..
07 jun - 
Investor1 har tidligere anbefalet aktien  - m&arin..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas indgår forlig med GE i patentsag: Betaler fortroligt beløb

25-06-2019 16:36:29
Vestas har indgået forlig med den amerikanske rival Generel Electric i forbindelse med flere patentsager. Det betyder, at sagerne nu droppes, oplyser de to selskaber i en meddelelse.Vestas betaler i forbindelse med forliget en fortrolig sum penge til GE. Derudover giver forliget en krydslicens til paterne, der omhandler teknologi, der bruges til at sikre stabiliteten i vindmøllerne under forstyrre..

Amerikanske medicinalvirksomheder slår sig sammen i millardhandel

Relaterede nyheder
25-06-2019 13:05:35
Den amerikanske medicinalvirksomhed Abbvie overtager sin kollega Allergan i en handel til en værdi af 63 mia. dollar.Det bekræfter de to selskaber, efter at Wall Street Journal tidligere tirsdag kunne citere kilder for, at opkøbet var på vej.Ifølge aftalen betaler Abbvie 188,24 dollar per aktie i Allergan, svarende til en præmie på 45 pct. sammenlignet med lukkekursen på Allergan mandag.Aktien i A..

Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

25-06-2019 10:36:22
(Korr: ændring i andet afsnit. Ordet "betales" er ændret til "aftales".)A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
2
Britisk investeringsfirma reducerer shortposition i to danske aktier
3
Detektivfirma: Danske Bank fyrede os af frygt for hvidvasksag
4
Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side
5
Ørsted lægger to enheder sammen: Koncerndirektør forlader selskabet

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 305.70 0,7% Stigning i aktiekurs
Novozymes 44,68 -6,4% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2019 18:36:43
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB7 - 2019-06-25 18:36:43 - 2019-06-25 18:36:43 - 1 - Website: OKAY