07 jun: Novozymes/Danske: Anbefaling og kursmål sænkes efter nedjustering
07 jun: Novozymes/CEO: Vi regner stadig med betydelig vækst i andet halvå..
07-06-2019 11:36:06

Novozymes/CEO: Man er langt bagefter med såningen af majs

Tim Novotny
Nati Harnik/Ritzau Scanpix

Novozymes har i årets første fem måneder været udfordret af vejret i det amerikanske midtvesten, mens også bioenergiforretningen i USA har været udfordret.

Det fortæller topchef Peder Holk, efter at selskabet torsdag aften meddelte, at det atter sænker forventningerne til væksten for året. Nedjusteringen er den anden inden for kort tid.

- Både april og maj har været langt bedre, end vi så i første kvartal, men der er dog fortsat ting - specielt i USA, hvor der først var en hel masse problemer omkring vores bioenergikunder og stivelseskunder i slutningen af første kvartal, som fik os til at tage toppen af af vores guidance, og nogle af de problemer er fortsat ind i april og maj.

- Det står også klart nu, at såningen af majs og sojabønner i USA er kraftigt forsinket, og vi tror også, det kommer til at påvirke vores salg i de forretninger. På et normalt år ville man på nuværende tidspunkt have sået næsten al majsen i USA, men i øjeblikket ligger man på cirka totredjedele sået, så man er langt, langt bagefter, siger Peder Holk.

Han forklarer, at såningen af majs kun kan foregå inden for et særligt vindue af tid.

- Majs dyrkes på antallet af døgn, så hvis ikke man kan få sået majs inden for de vinduer, man nu har, så lader man være med at så, og vi begynder også at se, at majs-priserne på future-kontrakter stiger, og det kommer også til at påvirke vores kunder. Så det tager vi ind nu, forklarer han.

Han fortæller desuden, at det "afgjort" er den amerikanske bioenergi- og landbrugsforretning, som trækker Novozymes ned, hvis man ser på selskabets nuværende forventninger til hele året sammenholdt med selskabets planer ved årets begyndelse.

Og i forhold til vejret er der ikke meget at stille op.

- Vi kan ikke gøre noget. Vi forventer, at de ethanol-volumener, som ikke er blevet produceret indtil videre på grund af helt umulig logistik, fordi det hele var oversvømmet, over til at majspriserne nu er på vej opad, som generer nogle af vores kunder, det tror vi ikke, vi indhenter i resten af året, siger Peder Holk.

Derudover er der også en række af Novozymes' udviklingsmarkeder, hvor man ikke ser den forventede forbedring.

- Det er specielt i Mellemøsten, som bare er et rigtig kedeligt sted, og Nordafrika er gået i stå. Det var også et sted, hvor vi havde regnet med, at tingene gik en lille smule bedre i andet kvartal, men vi kan se, at de faktisk er blevet værre. Så det er også en del af det, siger Peder Holk.

Novozymes regner nu med en organisk salgsvækst på 1-3 pct. i 2019 mod senest 3-5 pct. Udsigten for væksten i koncernens årsresultat sættes også ned til 3-8 pct. sammenlignet med 5-10 pct. ved udgangen af april .

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
04 sep - 
Onsdagens aktier: Demant red stormen af i grønt C25
03 sep - 
Novozymes: Marshall Wace reducerer sats på kursfald
03 sep - 
Novozymes: Marshall Wace reducerer sats på kursfald
Relateret debat
13 aug - 
Men det betyder jo også at det er langt nemmere for NZ...
08 aug - 
hahahahaha... finanstilsynet kan ikke finde deres egen ..
08 aug - 
Marshall Wace LLP holds a short position at 0.90 % in s..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Frygt for recession når højeste niveau siden finanskrisen
2
Novo/Jyske: Godkendelse af ny diabetespille puster til kursmål
3
Novo misser primært endemål i sammenligningsstudie med fransk rival
4
Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde
5
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 293,50 -1,3% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 06:17:58
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB5 - 2019-09-20 06:17:58 - 2019-09-20 06:17:58 - 1 - Website: OKAY