07 jun: Novozymes/CEO: Man er langt bagefter med såningen af majs
07 jun: Staten kræver penge fra fire topfolk i krakket rigmandsbank
07-06-2019 11:39:32

Novozymes/CEO: Vi regner stadig med betydelig vækst i andet halvår

Mathias Løvgreen Bojesen
Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Langt henad vejen går det godt med de områder, som Novozymes selv er i stand til at kontrollere, men kompliceret vejr i det amerikanske midtvesten og udfordringer på udviklingsmarkeder som Mellemøsten og Nordafrika har sat en kæp i hjulet for væksten, hvilket torsdag aften fik selskabet til at nedjustere for anden gang i indeværende år.

For andet halvår venter Novozymes' administrerende direktør, Peder Holk, at selskabet for alvor skal indhente det tabte.

- Blandt andet forventer vi stadig en kraftig øgning i vores salg af household-care - altså vaskemidler - med nye produkter, som det her friskhedsprodukt, som skal give betydelig vækst i andet halvår. Der er også andre innovationer, vi har lanceret i første kvartal, som for eksempel et produkt til majsforarbejdning i Kina, som også vil give god vækst.

Spørgsmål: Hvis det øgede salg, som I regner med i andet halvår, ikke kaster det ønskede af sig, hvilke andre knapper har I så at skrue på?

- Det gør det. Men det er klart, at vi har hele tiden sagt, at en meget stor del af væksten skulle komme i tredje og fjerde kvartal. Når vi ligger med minus 2 pct. organisk vækst, efter at vi har lukket bøgerne for maj, og vi forventer 1-3 pct. for hele året, så skal der betydelig vækst ind i tredje og fjerde kvartal, og det regner vi bestemt med sker.

Han kan godt forstå, hvis investorerne er udfordret på tilliden efter den anden nedjustering inden for to måneder, men det bedste, Novozymes kan gøre, er at forklare aktionærerne om den virkelighed, som selskabet opererer i, understreger topchefen.

Novozymes holder kapitalmarkedsdag mandag den 17. juni, og her vil direktøren også berette nærmere om, hvordan selskabet skal investere i fremtiden.

- Det er klart, at når vi skruer ned på væksten, må vi også trimme omkostningerne. Men det store billede, om hvordan vi investerer i vores fremtid, og hvordan vi får råd til at gøre det, vil jeg vente med at tale om til den 17. juni, siger Peder Holk.

Novozymes-aktien falder fredag formiddag 7,5 pct. til 303,30 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
04 sep - 
Onsdagens aktier: Demant red stormen af i grønt C25
03 sep - 
Novozymes: Marshall Wace reducerer sats på kursfald
03 sep - 
Novozymes: Marshall Wace reducerer sats på kursfald
Relateret debat
13 aug - 
Men det betyder jo også at det er langt nemmere for NZ...
08 aug - 
hahahahaha... finanstilsynet kan ikke finde deres egen ..
08 aug - 
Marshall Wace LLP holds a short position at 0.90 % in s..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 297,30 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 02:04:29
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB7 - 2019-09-19 02:04:29 - 2019-09-19 02:04:29 - 1 - Website: OKAY