12 jun: Novo/Guggenheim: Kursmålet sænkes til 369 kr. fra 396 kr.
12 jun: Volkswagen investerer milliarder i batteriaktiviteter
12-06-2019 12:54:39

Shipping/Bimco: Ser containerrederier igen få negative marginer

Med forventninger om en svag efterspørgselsvækst de kommende kvartaler står containerrederierne til at falde tilbage til negative indtjeningsmarginer.

Det vurderer konsulentfirmaet Bimco, som i den kommende tid vil holde nøje øje med aktivitetsniveauet og raterne for fragt mellem de asiatiske lande for at bedømme udsigterne for de lange ruter til Europa og USA.

I første kvartal steg antallet af containere, der blev fragtet rundt på verdenshavene, blot med 0,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er markant under vækstraterne i tidligere år.

- En vækstrate på så lavt som 0,5 pct. er et kritisk forhold for en industri, der er vant til meget højere vækst - tocifret procentuel vækst for mange år i perioden mellem 1999 og 2007, hvor der var en gennemsnitlig vækst på 10,2 pct., og aftagende til et gennemsnit på 4,3 pct. mellem 2012 og 2018, skriver chefanalytiker Peter Sand fra Bimco i en kommentar.

VÆKST PÅ LANGE RUTER

Fragtvolumener fra fjernøstlige havne steg i perioden kun 0,5 pct., men det er positiv påvirket af en stigning på 7,1 pct. på trafikken til Europa og 2 pct. til Nordamerika - men trækkes ned af tilbagegang på trafikken mellem de asiatiske lande.

- Det er meget positivt at se efterspørgselsvækst på disse lange ruter, selv om spotraterne på Fjernøsten til Europa ikke blev forbedret. I stedet følger raterne det samme mønster som sidste år med et stabilt niveau i januar og februar og et fald gennem marts og april, skriver Peter Sand.

Med en pris på 743 dollar per teu (på fragt fra Shanghai til Nordeuropa, red.) per 24. maj er spotraterne ifølge Peter Sand tabsgivende for rederierne. Siden har niveauet rettet sig til 779 dollar per 7. juni, hvilket dog er 11 pct. lavere end på samme tid sidste år.

De trods alt højere fragtmængder på de lange ruter står i kontrast til et fald i volumenerne på ruterne mellem asiatiske lande på 0,2 pct. i første kvartal. Her betyder færre eksportordrer nemlig mindre transport af halvfærdige produkter mellem de asiatiske lande.

- Faldet er et tegn på svækkede volumener i forsyningskæderne og er ultimativt et resultat af færre nye eksportordrer modtaget af asiatiske fremstillingsvirksomheder de seneste måneder - noget som vil påvirke de udgående volumener de kommende måneder, mener Peter Sand.

Derfor er fragtraterne på de intra-asiatiske ruter fra Shanghai til Japan, Korea og Singapore i stigende grad relevante at holde øje med, da det kan være et negativt forvarsel om, hvad der senere venter på de lange ruter.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
19 jun - 
Onsdagens aktier: Mærsk sørgede for ny optur
18 jun - 
Shipping: 11 banker slutter sig til nye principper for ..
17 jun - 
Mandagens aktier: Novozymes faldt efter præsentation af..
Relateret debat
02 jun - 
Til Janah: Jeg mangler din kommentar til artiklen. Hvor..
01 jun - 
Mod Maersk ;). Se billedet: https://www.bloomberg.com/n..
25 maj - 
Havde de ikke formået at nedbringe gælden med 16 millia..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Finanskommentaren: Comeback til aktiemarkederne er rykket tættere på

19-06-2019 12:30:00
Af Henrik Henriksen, chefstrateg, VellivSiden Trumps skattelettelser gav aktiemarkederne et markant løft i 2017, har markederne befundet sig i et limbo med skiftende retninger op og ned. Når vi ser frem mod 2. halvår 2019, er der mange mulige forløb, men især to ting vil være med til at udstikke retningen for den næste større bevægelse. For det første handelskonflikten mellem USA og Kina - for sel..

Sydbank ser større afkastpotentiale i USA end i Europa

Relaterede nyheder
19-06-2019 10:35:03
Sydbank fastholder i en ny udgave af sin aktiestrategi et såkaldt gult afkastbarometer på de globale aktiemarkedet, hvilket dækker over en forventning om beherskede, men trods alt positive aktieafkast i det kommende år.Aktierne ventes her at være hjulpet af lavrente- og muligvis også likviditetslykkepiller fra centralbankerne, lyder det fra aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, som ser stør..

Aktier/tendens: Ambu tæt på halvering efter direktør-exit i maj

19-06-2019 08:26:48
Ambu fik klaps tirsdag efter nedjusteringer i indeværende regnskabsår og næste. Og med et kursfald på over 14 pct. på en enkelt dag kommer medicoselskabet til at tage en del fokus onsdag i et marked, der generelt ventes at åbne udramatisk.Dramatikken står for Ambus regning, og aktien har været ude i et sandt stormvejr i år - orkanstyrken tog til, da selskabets tidligere direktør, Lars Marcher, ove..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Finanskommentaren: Comeback til aktiemarkederne er rykket tættere på
2
Aktier/tendens: Ambu tæt på halvering efter direktør-exit i maj
3
Vestas/Woodmac: Vil også være størst i 2019 - USA det største marked
4
Britisk hedgefond lukker Ambu-short
5
Genmab: Blackrock er tilbage i storaktionærklubben

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. juni 2019 07:02:55
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB6 - 2019-06-20 07:02:55 - 2019-06-20 07:02:55 - 1 - Website: OKAY