14 jun: Mette Frederiksen bakker op om Vestager som kommissionsformand
14 jun: USA: Industriproduktion og kapacitetsudnyttelse steg mere end ven..
14-06-2019 15:16:23

Olie/Jyske: Nedjusterer skøn for efterspørgsel på fortsat risiko

Jyske Bank tror fortsat på en handelsaftale mellem USA og Kina, men der er en øget risiko for at forhandlingerne igen går i hårdknude. Det har fået banken til at nedjustere sin forventninger til olieefterspørgslen. Handelskrigen har fået olieprisen til at falde kraftigt den seneste tid, og samtidig er usikkerheden i Mellemøsten omkring Iran taget til.

- Man må ikke købe olie af iranerne på verdensmarkedet, hvis man vil undgå at komme i karambolage med USA. Det betyder normalt, at olieprisen på verdensmarkedet vil stige. Lige i øjeblikket er der dog en andre del faktorer, der også spiller ind på olieprisen, siger Jan Bylov, der er valuta, rente og oliestrateg for Jyske Bank.

Strategen tror, stadig på en aftale mellem de to stormagter, men risikoen for at det ikke lykkedes, er dog hævet. Han håber, at det er logikken, der vil styre forhandlingerne mellem USA og Kina.

- Vi håber det er logikken, der kommer til at råde dem. Der ikke er nogen af dem, der får noget konstruktivt ud af hvis det ikke lykkedes. Deres økonomier vil have bedre af, hvis de laver en aftale og forhandler videre, hvis de ikke kan blive helt enige om alt, siger Jan Bylov.

Efterspørgslen efter olie stiger stadigvæk primært hjulpet på vej af Emerging Markets. Jyske Bank vurderer, at efterspørgslen kommer til at være en smule under trendvæksten og vurderer samtidig, at efterspørgslen stadig vil vokse, men blot i et langsommere tempo end før.

- Verdenens efterspørgsel efter olie vokser hvert år. Der er måske nogle, der tror, at grøn energi og elektriske biler får efterspørgslen til at falde. Det gør den ikke, den stiger hvert år primært fra Emerging Markets, da de er på vej opad i hierarkiet, siger han.

AMERIKANSKE OLIEPRISER NÆRMER SIG BREAK EVEN

Prisen på WTI-olie nærmer sig break even, og ifølge strategen betyder det, at investorerne kan være mere tilbageholdne med at finansiere nyinvesteringer til nye oliebrønde. Det kan betyde, at amerikanerne har sværere ved at opretholde produktionsvæksten.

Break even-prisen er 50 dollar, og i øjeblikket er prisen på en tønde WTI-olie omkring 52 dollar per tønde. Det betyder, at væksten i den amerikanske olieindustri kan bremse op, men ifølge Jan Bylov er det fortsat for tidligt at sige om det sker.

- De tømmer brøndene inde på land ekstremt hurtigt, så de skal skynde sig at bore en ny brønd, da udbuddet falder meget hurtigt. Der skal nogle penge til at bore den. Nu begynder prisen at ligge så tæt på, at det giver en usikkerhed for investorerne om man stadig skal ligge penge til at bore en ny, siger han.

Banken venter, at prisen på en tønde Brent-olie stiger til 80 dollar per tønde i år, mens den viger til 75 dollar per tønde i andet kvartal 2020. Torsdag eftermiddag ligger prisen på en tønde Brent-olie i underkanten af 62 dollar

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 aug
VELO
Da flere skribenter stadig gerne vil beholde tråden for samling af de mange vigtige informationer o..
44
19 aug
OMXC25
Endnu en dansk patriark er død. Ære være hans minde.
29
18 aug
 
Da Berlingske Media for cirka 1 år siden overtog Euroinvestor for 23 mio kr, meddelte de, at nu skul..
22
20 aug
VELO
Ny artikel på Medwatch:   15,5 pct. af amerikanske patienter, der får en nyretransplantation i dag, ..
20
18 aug
VELO
Fra anden skribent i Veloxis FB gruppen: Børsen side 4, søndag den 18. august. Et uddrag fra e..
20
21 aug
I:NDX
Trump er en forretningsmand, der bevæger sig med en forretningsmands hastighed. Han er fløjtende lig..
19
05:17
 
Jeg synes hun gjorde det fremragende i sagen om Grønland og Trump.   Det vigtigste i en sådan situat..
18
20 aug
PNDORA
  har du læst regnskabet - de forventer at tjene 4 mia i 2019 i forhold til en værdi af selskabet på..
18
19 aug
OMXC25
En fantastisk dygtig og sympatisk erhvervsmand.  Og en ægte patriot som også betalte sin skat med gl..
17
16 aug
I:NDX
17

Parken minimerer underskud efter frasalg af Fitness.dk

22-08-2019 14:50:04
Parken Sport & Entertainment er på vej til en vending på bundlinjen efter frasalget af den tabsgivende Fitness.dk-kæde sidste år.På bundlinjen lander selskabet et underskud på 12,8 mio. kr. for andet kvartal mod det massive underskud på 213,2 mio. kr. i samme kvartal sidste år.- Resultat af ophørende aktiviteter udgjorde 0,0 mio.kr. mod -219,7 mio.kr. i samme periode sidste år og kan henføres til ..

Jeudan opjusterer efter fremgang i kurs- og værdiregulering

22-08-2019 14:00:42
Efter en markant fremgang i kurs- og værdireguleringen i andet kvartal kan ejendomsselskabet Jeudan notere betydelig fremgang i nettooverskuddet for årets andet kvartal og for første halvår, der blev præsenteret torsdag middag.Det vækker tilfredshed hos administrerende direktør Per W. Hallgren.- Vi aflægger i dag et regnskab for de første seks måneder med et tilfredsstillende resultat. Det bekræft..

Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked

22-08-2019 11:40:08
Ambu bliver torsdag ved middagstid straffet på børsen i København, efter at selskabet natten til torsdag nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2018/19. Det takserer investorerne til et kursfald på 13,3 pct. til 96,1 kr. i et svagt negativt aktiemarked, hvor det danske C25-indeks falder 0,1 pct. til 1141,08.Ambu sænkede sine forventninger, da selskabet i fremtiden selv vil stå for salge..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked
2
Juan José Gonzales: Det er en af de vigtigste investeringer i år
3
Ambu dæmper forventninger til de kommende fem kvartaler
4
Aktier/tendens: GN og Ambu til eksamen i negativt marked
5
Ambu/Sydbank: Nedjustering bidrager til usikkerhed omkring fremtiden

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. august 2019 19:50:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB6 - 2019-08-22 19:50:51 - 2019-08-22 19:50:51 - 1 - Website: OKAY