14 jun: Mette Frederiksen bakker op om Vestager som kommissionsformand
14 jun: USA: Industriproduktion og kapacitetsudnyttelse steg mere end ven..
14-06-2019 15:16:23

Olie/Jyske: Nedjusterer skøn for efterspørgsel på fortsat risiko

Jyske Bank tror fortsat på en handelsaftale mellem USA og Kina, men der er en øget risiko for at forhandlingerne igen går i hårdknude. Det har fået banken til at nedjustere sin forventninger til olieefterspørgslen. Handelskrigen har fået olieprisen til at falde kraftigt den seneste tid, og samtidig er usikkerheden i Mellemøsten omkring Iran taget til.

- Man må ikke købe olie af iranerne på verdensmarkedet, hvis man vil undgå at komme i karambolage med USA. Det betyder normalt, at olieprisen på verdensmarkedet vil stige. Lige i øjeblikket er der dog en andre del faktorer, der også spiller ind på olieprisen, siger Jan Bylov, der er valuta, rente og oliestrateg for Jyske Bank.

Strategen tror, stadig på en aftale mellem de to stormagter, men risikoen for at det ikke lykkedes, er dog hævet. Han håber, at det er logikken, der vil styre forhandlingerne mellem USA og Kina.

- Vi håber det er logikken, der kommer til at råde dem. Der ikke er nogen af dem, der får noget konstruktivt ud af hvis det ikke lykkedes. Deres økonomier vil have bedre af, hvis de laver en aftale og forhandler videre, hvis de ikke kan blive helt enige om alt, siger Jan Bylov.

Efterspørgslen efter olie stiger stadigvæk primært hjulpet på vej af Emerging Markets. Jyske Bank vurderer, at efterspørgslen kommer til at være en smule under trendvæksten og vurderer samtidig, at efterspørgslen stadig vil vokse, men blot i et langsommere tempo end før.

- Verdenens efterspørgsel efter olie vokser hvert år. Der er måske nogle, der tror, at grøn energi og elektriske biler får efterspørgslen til at falde. Det gør den ikke, den stiger hvert år primært fra Emerging Markets, da de er på vej opad i hierarkiet, siger han.

AMERIKANSKE OLIEPRISER NÆRMER SIG BREAK EVEN

Prisen på WTI-olie nærmer sig break even, og ifølge strategen betyder det, at investorerne kan være mere tilbageholdne med at finansiere nyinvesteringer til nye oliebrønde. Det kan betyde, at amerikanerne har sværere ved at opretholde produktionsvæksten.

Break even-prisen er 50 dollar, og i øjeblikket er prisen på en tønde WTI-olie omkring 52 dollar per tønde. Det betyder, at væksten i den amerikanske olieindustri kan bremse op, men ifølge Jan Bylov er det fortsat for tidligt at sige om det sker.

- De tømmer brøndene inde på land ekstremt hurtigt, så de skal skynde sig at bore en ny brønd, da udbuddet falder meget hurtigt. Der skal nogle penge til at bore den. Nu begynder prisen at ligge så tæt på, at det giver en usikkerhed for investorerne om man stadig skal ligge penge til at bore en ny, siger han.

Banken venter, at prisen på en tønde Brent-olie stiger til 80 dollar per tønde i år, mens den viger til 75 dollar per tønde i andet kvartal 2020. Torsdag eftermiddag ligger prisen på en tønde Brent-olie i underkanten af 62 dollar

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 jul
GEN
Hmm. Det er med blandede følelser jeg for tid til anden følger med i Genmab trådende. Da Genmab s b..
18
17 jul
I:SP500
På verdensplan vil næsten ingen acceptere økonomisk tilbageholdenhed til fordel for klimaet. En mill..
16
18 jul
 
Foranlediget lidt af debatten i den sidste uges tid, kommer her fredagsjoken: En investor her på EI..
15
20 jul
TEVA
Henningmaria: Casen omkring Teva har ikke ændret sig fundamentalt blot folks følelser pga verserende..
14
17 jul
I:SP500
Tøjindustrien står for 10 % af udslippet af klimagasser ifølge The Angry Clean Energy Guy. Det er me..
13
17 jul
 
Jeg er kvinde på 75 år og har haft afdragsfrit lån i 10 år. Min tidligere bankrådgiver, som vdste mi..
12
16 jul
VELO
At der er nogle som hiver lidt gevinst hjem. Fred være med det. Velo skal op i en helt anden kurs, n..
12
15 jul
BAVA
Tænk engang, med alt det du skriver om Bavarian og ebola vaccinen, så skulle man tro, at du bare ved..
12
19 jul
 
Interessant indlæg. Men før jeg skriver lidt om mine "geniale" investeringer (Og de ER naturligvis g..
11
18 jul
VELO
Jeg havde ligeledes håbet der var mulighed for at supplere lidt længere nede, men nu hedder det nok ..
11

Italienske Unicredit vil skære op mod 10.000 job i ny strategiplan

22-07-2019 12:41:42
Den italienske bank Unicredit overvejer ifølge kilder med indblik i sagen at skære tusindvis af job og trimme driftsomkostningerne som en del af bankens nye strategiplan.Det skriver Bloomberg News.Den italienske bank overvejer ifølge nyhedsbureauets kilder, som har bedt om ikke at blive identificeret med navn, at skære op mod 10.000 job, men de eksakte tal er endnu under overvejelse og kan ende me..

Ørsted: "Det er gået bedre i USA end vi turde håbe"

22-07-2019 10:15:02
Det amerikanske marked for havvind blev hurtigt udråbt til at være et stort potentielt vækstmarked hos den danske energikoncern Ørsted, men starten på eventyret i USA gik ikke helt så glat, som man kunne have håbet.I hvert fald endte det danske selskab sidste år med at gå tomhændet hjem efter de første udbudsrunder for havvindprojekter i USA, hvor Ørsteds konkurrenter i stedet løb med de første se..

Teknologi-rally bag rekordgevinster i aktiemarkedet

Relaterede nyheder
22-07-2019 09:19:50
De største teknologiselskaber står bag de amerikanske aktieindeks-rekorder, hvilket fremhæver entusiasmen hos investorer for den attraktive sektor, i takt med at den økonomiske vækst viger.Det skriver The Wall Street Journal.Tilsammen har Microsoft, Apple, Amazon.com og Facebook stået for 19 pct. af S&P 500-indeksets samlede afkast i år. Det har resulteret i, at flere store investeringsselskaber, ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank: Flere finanshuse sænker kursmål efter regnskab
2
Teknologi-rally bag rekordgevinster i aktiemarkedet
3
Aktier/tendens: Olieprisen kan påvirke Maersk Drilling i rolig start
4
Danmark/Sydbank: Tal for beskæftigelsen er en smule bekymrende
5
Aktier/middag: Børshuse lægger nyt pres på bankaktierne

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. juli 2019 16:04:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB3 - 2019-07-22 16:04:15 - 2019-07-22 16:04:15 - 1 - Website: OKAY