17 jun: Jobindex uddeler medarbejderaktier for 4,662 mio. kr.
18 jun: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 10,8 kr. pr. a..
17-06-2019 22:05:07

Ambu A/S: Gennemgang af Big Five 2020-strategien

Ambu offentliggør tidsplan for udvidelse af produktporteføljen og investerer yderligere i salgsorganisationen. Porteføljen omfatter et nyt aScope™ 5, et nyt ureteroskop, en ny monitorplatform – der understøtter fuld HD – samt en erstatning af SC210-koloskopet med et bedre skop baseret på klassisk hjul-teknologi. De finansielle forventninger tilpasses de igangsatte investeringer i salgsorganisationen og de nye tidsplaner for produktlanceringerne.

I oktober 2017 offentliggjorde Ambu en 3-årig strategiplan med navnet ”Big Five 2020”. Big Five-strategien satte retningen for yderligere vækst via en pipeline af nye engangs-endoskoper til brug inden for en række medicinske områder. Nu har vi gennemgået strategien og besluttet at øge vores investeringer i salgsorganisationen og yderligere styrke vores position inden for engangs-visualisering. Vi fremlægger tillige en opdatering af vores produktportefølje inklusive nye produkter, reviderede prioriteringer og lanceringsdatoer. Afslutningsvis oplyser vi effekten af disse beslutninger på vores finansielle forventninger for 2018/19 og 2019/20.

INVESTERINGER I KOMMERCIEL INFRASTRUKTUR

Ambu vil som planlagt lancere en række nye produkter inden for forskellige endoskopi-områder. Vi har for nylig lanceret to endoskoper til ENT-markedet (øre-næse-hals) – et marked, som udgør 11 millioner procedurer årligt – og vi forventer nu at kunne lancere cystoskopet til urologi tidligere end ventet. Urologi-markedet udgør 8 millioner procedurer. Sammen med pulmonologi giver ENT- og urologi-markederne et betydeligt vækstpotentiale og åbner for en række nye muligheder. På den baggrund har vi besluttet at øge vores investeringer i salgsorganisationerne i USA, Europa, Asien og Stillehavsområdet med henblik på at optimere afkastet af disse lanceringer og styrke vores position inden for engangs-visualisering. Investeringsplanen vil desuden understøtte vores partnerskab med Cook Medical inden for duodenoskopi.

De samlede yderligere omkostninger herved anslås til at være 225 mio. kr. i 2019/20 og omfatter ca. 200 yderligere sælgere, kliniske undervisere og en styrkelse af marketing på alle vores primære markeder. Udvidelsen vil mere end fordoble vores globale salgsstyrke inden for Visualization. For at maksimere væksten i 2019/20 og frem, vil udvidelsen af salgsorganisationen blive igangsat i 4. kvartal 2018/19 med estimerede omkostninger i 2018/19 på ca. 20 mio. kr.

VISUALIZATION – OPDATERING AF PORTEFØLJENS PIPELINE

Teknologiplatform for monitorer

Oplevelsen af monitorens billedkvalitet er en af de primære drivkræfter indenfor engangs-endoskopi. Gennem de seneste tre år har Ambu samarbejdet med eksklusive teknologipartnere om at udvikle en modulær arkitektur som platform for vores bærbare monitorer. Vi mener denne platform vil muliggøre de mest avancerede monitorløsninger på markedet med væsentligt forøget skærmopløsning (fuld HD: 1920x1080), mere processorkraft og forbedret funktionalitet (dual view, LAN, WiFi, Bluetooth, HDMI, netværksforbindelse, integration til EPJ-systemer).

Denne platform vil fremover være fundamentet for alle monitorer, på tværs af vores aScope-portefølje, og vil være et vigtigt element med hensyn til at understøtte vores vækstforventninger. De to første lanceringer vil være:

 • aView™ 2 Advance: Til brug med alle aScopes inden for pulmonologi, urologi og ENT (forventet lancering i 2. kvartal 2019/20)
 • aBox™: Til brug med alle vores nye aScopes inden for GI-området (forventet lancering i 2. kvartal 2020/21)

Pulmonal endoskopi

Med aScope™ 4 Broncho har Ambu haft succes med at penetrere hospitalernes intensiv- og operationsstuer og har her opnået ca. 25 pct. af det globale marked for pulmonal endoskopi som anslås til 3 millioner procedurer årligt. Bronkoskopi-stuerne, udgør et marked på yderligere 2 millioner procedurer, men salg til dette segment forudsætter en forbedret billedkvalitet og funktionalitet. Vi vil derfor introducere aScope™ 5 Broncho, som vil være vores første aScope med HD-kamerachip og forbedret arbejdskanal. aScope™ 5 Broncho forventes at være kommercielt tilgængelig i 4. kvartal 2020/21.

ENT

Markedet for ENT-endoskopi indeholder et betydeligt potentiale med 11 millioner procedurer. Ambu har for nylig lanceret to ENT-endoskoper (aScope™ 4 RhinoLaryngo Intervention og Slim). Vi opnåede FDA-godkendelse af Slim-versionen i maj 2019, og vi er i øjeblikket ved at lancere produktet globalt. Slim-versionen er rettet mod 95 pct. af ENT-markedet, og er en vigtig milepæl for Ambu. Vi har lanceret Intervention-versionen i EU og Australien i 1. kvartal 2018/19, og vi forventer at opnå FDA-godkendelse inden udgangen af 4. kvartal 2018/19.

Vi har fået positive tilbagemeldinger på ENT-endoskoperne og forventer at opbygge ENT-markedet hurtigere, end tilfældet var med aScope inden for pulmonal endoskopi.

Urologi

Urologi er ligeledes et vigtigt marked med et samlet antal procedurer på 8 millioner. Vi har allerede offentliggjort om udviklingen af et cystoskop til procedurer i blære og urinrør, som udgør 6 af de samlede 8 millioner procedurer inden for urologi. Cystoskopet forventes at blive lanceret i USA i 2. kvartal 2019/20, hvilket er op til to kvartaler tidligere end hidtil oplyst.

For at færdiggøre vores urologi-portefølje vil vi introducere et ureteroskop til nyre-undersøgelser – som udgør 2 millioner procedurer – og hvor vi forventer prissætningen vil være attraktiv. Vi forventer at kunne lancere dette i USA i 2021/22. Kombinationen af såvel et engangs-cystoskop som et engangs-ureteroskop er ideel, da lægen i mange tilfælde vil gennemføre begge procedurer på patienten.

Koloskopi

Med opkøbet af Invendo Medical i oktober 2017 overtog Ambu en teknologisk platform for engangs-GI-endoskoper med henblik på videreudvikling. Derudover fik vi som del af opkøbet det fuldt udviklede engangs-koloskop SC210.

Siden februar har vi testet SC210 på et hospital i USA med henblik på at dokumentere, at SC210 lever op til standarderne for genanvendelige koloskoper. Da vi startede testen i USA, forventede vi at se en hurtig øgning i lægernes indlæringskurve ved brug og navigering af SC210. Desværre har resultaterne af testen ikke været tilfredsstillende, og vi har på den baggrund nu besluttet at stoppe SC210.

I vores produktudvikling indenfor GI-området har vi hidtil prioriteret udviklingen af aScope™ Gastro og aScope™ Duo. udviklingen af et engangs-koloskop baseret på den klassiske hjul-teknologi (kaldet ”aScope™ Colon”) har været en sekundær prioritet, men med beslutningen om at stoppe SC210, vil vi nu kunne dedikere flere ressourcer til udviklingen af aScope™ Colon.

De primære fordele ved at udvikle aScope™ Colon som en del af vores aScope GI-familie er:

 • Klassisk hjul-teknologi, hvorved den produkttræning, lægerne skal gennemgå, kan minimeres
 • Alle vores GI-produkter vil være i samme design, hvilket er vigtigt, fordi 2/3 af koloskopierne bliver efterfulgt af en gastroskopi
 • I modsætning til SC210 vil aScope™ Colon være en del af aBox™-platformen

Der forventes herefter følgende lanceringsdatoer for vores aScope GI-familie:

 • aScope™ Duo:          Inden udgangen af september 2020
 • aScope™ Gastro:      2. kvartal 2020/21
 • aScope™ Colon:       2. kvartal 2020/21         
 • FINANSIELLE FORVENTNINGER

  Indeværende regnskabsår (2018/19)

  • Antal solgte endoskoper (enheder) ca. 750.000 styk – tidligere oplyst: +750.000 styk
  • Organisk vækst på ca. 14-15 pct. – tidligere oplyst: 15-16 pct. Den høje sammenlignelige vækst i 3. kvartal 2017/18 vil reducere væksten i 3. kvartal 2018/19.
  • EBIT-margin før særlige poster på ca. 22 pct. – tidligere oplyst: 22-24 pct.
  • Frie pengestrømme på ca. 375 mio. kr. – tidligere oplyst: 400-475 mio. kr.

  Udfasningen af SC210 er årsagen til, at vi justerer forventningerne til årets vækst. Justeringen af EBIT-marginen skyldes den lavere vækst og investeringerne i den kommercielle infrastruktur. Justeringen af de frie pengestrømme skyldes den lavere EBIT og en svagt stigende arbejdskapital.

  Særlige poster relateret til udskiftningen af Ambus administrerende direktør er uændrede og forventes at udgøre 38 mio. kr.

  Big Five 2020-strategi (2019/20)

  • Vi forventer at sælge ca. 1.000.000 styk endoskoper i 2019/20 – tidligere oplyst: +1.000.000 styk.
  • Den organiske vækst i 2019/20 forventes at være 16-19 pct. – tidligere oplyst: 18-23 pct.
  • EBIT-marginen før særlige poster forventes som minimum på 20 pct. – tidligere oplyst: 26-28 pct. 
  • Frie pengestrømme forventes at være på ca. 9 pct. af omsætningen – tidligere oplyst: 18 pct.

  Årsagen til det lavere forventede salg af endoskoper og reduktionen af vækstmålet med gennemsnitligt 3 procentpoint skyldes beslutningen om at stoppe SC210. EBIT-marginen er i gennemsnit blevet justeret med 7 procentpoint, hvilket primært kan forklares med de yderligere investeringer i salgsorganisationen. Justeringen af de frie pengestrømme skyldes den korrigerede vækst, den lavere EBIT-margin og en række engangsskattebetalinger.

  Telekonference afholdes tirsdag den 18. juni 2019, kl. 8.30 (CEST). Konferencen afholdes på engelsk og kan følges online på www.ambu.com/webcast18June2019. Præsentationen kan downloades umiddelbart før konferencen via samme link. For at kunne stille spørgsmål under telekonferencen bedes man ringe 5 minutter før konferencens start på tlf. + 45 3544 5577 og indtaste følgende adgangskode: 89439887#.

  Derudover afholdes der investormøde for analytikere og institutionelle investorer i London onsdag den 19. juni kl. 10.00 (BST). Tilmelding sker på www.ambu.com/London2019. Investormødet vil blive transmitteret live på video via samme link og vil også kunne ses efter eventen.

   

   

  Vedhæftet fil

  Primary Logo

  Relateret indhold
  10 sep - 
  Tirsdagens aktier: DSV og Genmab tog største dukkert på..
  10 sep - 
  Tirsdagens aktier: DAV og Genmab og største dukkert på ..
  06 sep - 
  Fredagens aktier: Vestas med flere sikrede netop spinke..
  Relateret debat
  09 sep - 
  Ved månedsskifte var der stadig 12,68 % shorts , men de..
  05 sep - 
  Skal vi ned og teste en højere bund? Bund i 115-117?
  05 sep - 
  Det er så ikke helt rigtigt. de har lukket 0,07% 4/9 La..
  Del

  Opret kommentar

  Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
  Ingen indlæg

  Lars Christensen Verden - Episode 25: Markederne og verdens elendige tilstand

  11-09-2019 23:11:20
  Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev neg..

  Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 mia. kr.

  09-09-2019 17:10:29
  Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde ..

  Aktier/åbning: Maersk Drilling i front for lysegrønt C25

  09-09-2019 09:17:42
  Det danske aktiemarked er mandag åbnet let positivt efter en pæne stigning til blandt andet Maersk Drilling, der bliver løftet af stigende oliepriser.Efter godt 10 minutters handel ligger C25-indekset 0,1 pct. højere i 1157,76 og indekset har dermed sat kurs mod sjette dag i træk med fremgang.Der har generelt været små plusser at finde på de asiatiske markeder, og futures har op til åbningen også ..

  Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

  Relaterede aktiekurser

  Ambu A/S 116,10 -2,1% Fald i aktiekurs

  Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
  Aktieinformation leveres af Morningstar.
  Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
   
  15. september 2019 20:19:03
  (UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
  Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-15 20:19:03 - 2019-09-15 20:19:03 - 1 - Website: OKAY