17 jun: Novozymes/CEO: Vi har endnu ikke guidance for 2020
17 jun: SP Group/ABG: Løfter anbefaling til "køb" fra "hold"
17-06-2019 10:33:05

Novozymes/CEO: Vi har endnu ikke guidance for 2020- NY

Novozymes er kommet med en treårig strategi, og den er kortere, end det enzymselskabet tidligere har guidet efter.

- Det er alt andet lige nemmere at se tre år ud i fremtiden end fem, som vi tidligere har guidet efter, siger Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes, på et pressemøde mandag formiddag.

Novozymes venter nu en årlig organisk salgsvækst på 5 pct. i årene 2020-2022. Og det på trods af, at næste år ventes at blive negativt påvirket af de ændringer, den nye strategi betyder.

- Vi har ikke lavet budget for 2020. Overordnet siger vi 5 plus – men der er flere dramatiske ændringer - blandt andet på den måde, vi driver forretningen på, siger direktøren.

- Den organiske vækst er på 5 pct. årligt – selv om vi regner med, at 2020 vil blive negativt påvirket af porteføljejusteringer, siger Peder Holk Nielsen.

"VI KAN VOKSE"

Topchefen indrømmer, at det er ambitiøse mål – men understreger, at "det er opnåelige mål".

- De seneste ni år er vi vokset med 5 pct. i gennemsnit. Væksten er stoppet op de senere år – men vi tror på, at vi kan vokse hurtigere igen, siger han.

Der er flere årsager til, at Novozymes har været presset de senere år. Der har været blandt andet været lavere vækstrater i divisionen vaskemidler, hvor nogle store kunder har droslet ned på ordrene, mens andre divisioner som eksempelvis BioAg svinger op og ned.

- Vi finder biologiske løsninger, og vi ser en masse ting, der trækker i vores retning i forbindelse med blandt andet FN’s 17 klimamål. I 2050 vil der være 9 mia. mennesker i 2050, og der vil være et stigende behov for mad, vand og sundhed generelt, siger Peder Holk Nielsen og understreger:

- Så kan vi gro hurtigere end tidligere – så er svaret ja.

En af måderne, hvorpå Novozymes skal skabe vækst, er via investering i nye områder, hvor selskabet vil investere yderligere 150 mio. kr. om året.

EMERGING MARKETS I FOKUS

Oveni flytter selskabet 200-300 mio. kr. i forretningen til emergingmarkets for at udvide - også i den kommercielle del.

- Vi vil blandt andet fokusere mere på Afrika - og også Sydøstasien, som vi måske har undervurderet hidtil. Her en stor middelklasse, der står parat, siger Prisca Havranek-Kosicek, der er finansdirektør i Novozymes, til Ritzau Finans.

- Det handler om, at vi skal fokusere mere samlet set, siger hun.

Det er endnu ikke fastlagt, om der skal skæres nogle steder i Novozymes i forbindelse med fokuseringen - men det handler i høj grad om ikke at sige "ja" til det hele.

- Vi har ikke leveret på væksten i forretningen, selv om vi har gjort meget rigtigt. Det ska vi nu, siger finansdirektøren.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
11 jul - 
Torsdagens aktier: B&O overraskede med kurshop trods hå..
11 jul - 
Aktier/middag: B&O brager frem efter hårdt regnskabsår ..
11 jul - 
Novozymes/Nykredit: Sænker anbefaling til "sælg"
Relateret debat
03 jul - 
Ja der sker sgu' ting og sager i "min" by :-)
02 jul - 
Jeg kørte forbi Novozymes Innovation Campus i Lyngby de..
07 jun - 
Den skal vel ned og bunde i 270.
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Kina fremviser sløjeste vækst i årtier midt i handelskrig

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:28:01
Kineserne må vænne sig til, at økonomien ikke længere buldrer afsted.Tocifrede vækstrater er fortid, og det bliver mandag understreget af nye tal for landets økonomi.I andet kvartal voksede Kinas bruttonationalprodukt med 6,2 procent. Det er den sløjeste fremgang i omkring tre årtier, skriver nyhedsbureauet Reuters.De økonomiske data fra Kina er under stor bevågenhed på grund af den handelskonflik..

Positivt Europa fortsætter optimismen fra sidste uges rekorddage i USA

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:25:18
De europæiske markeder ligger i dagens handel i et lille plus. Det belgiske BEL20-indeks er i spidsen med en stigning på 0,8 pct. mens det tyske Dax-indeks ligeledes har en god dag og handles 0,3 pct. op. Det hjemlige C25-indeks ligger akkurat over nullet med en stigning på 0,12 pct.Det belgiske biotekselskab Galapagos NV tager førstepladsen i Europa med en stigning på 16,31 pct. Stigningen kommer..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus
2
Mandagens aktier: Dagens taber blev Bioporto i ellers positivt marked
3
Belgisk biotekaktie stormer til vejrs efter milliardstor investering
4
Norsk ejendomsmatador tiltalt for millionbedrageri
5
(Genudsendelse) Episode 17: Aktier eller mursten - hvad er den bedste investering?

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 308,50 -0,8% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juli 2019 10:04:36
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB2 - 2019-07-16 10:04:36 - 2019-07-16 10:04:36 - 1 - Website: OKAY