17 jun: SP Group/ABG: Løfter anbefaling til "køb" fra "hold"
17 jun: Aktier/middag: Novozymes retter sig lidt op efter indledende kurs..
17-06-2019 10:57:42

USA/analytikere: Fokus på armlægning med markedet til Fed-rentemøde

Når den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve (Fed), onsdag afholder rentemøde, vil fokus være på den store forskel, der er mellem rentemarkedets forventninger og centralbankens udmeldinger om snarlige rentenedsættelser. Sådan lyder vurderingen fra Jyske Banks chefanalytiker, Tina Winther Frandsen, i en analyse.

- De fleste Fed-medlemmer har signaleret, at Fed som udgangspunkt vil fastholde renten. De har ikke afvist rentenedsættelser, men det vil kræve markant svækkelse af væksten i USA eller globalt, betydelig uro på de finansielle markeder, eskalering af handelskrigen eller aftagende inflation.

- Rentemarkedet har et helt andet syn, da der er indpriset tre rentenedsættelser i år med den første allerede til juli, derefter i september og i december samt igen i andet halvår 2020. Denne store forskel bliver Fed og Powell (centralbankchefen, red.) nødt til at adressere på mødet, skriver hun.

Handlen med såkaldte fed funds indikerer, at markedet ser 19,7 pct. chance for en rentenedsættelse med 25 basispoint ved centralbankens møde 19. juni. Ved mødet i juli, der finder sted 31. juli, lyder sandsynligheden på 80,7 pct.

Jyske Bank forventer først, at Fed vil sænke renten i 2020. Det skyldes ifølge Tina Winther Frandsen, at banken ikke ser tegn på en markant svækkelse af økonomien på kort sigt, og at rentemarkedet derfor er kommet for hurtigt ud af starthullerne med hensyn til rentesænkninger.

- Vi venter derfor, at Fed fastholder renten på mødet, men samtidig kommer rentemarkedet lidt i møde ved at holde døren åben for rentenedsættelser, hvis risikofaktorerne materialiserer sig.

- Vi venter, at Fed fjerner den renteforhøjelse, som rentekomitéen tilbage i marts havde i 2020. Vi venter ikke, at Fed indfører en rentenedsættelse i år, hvilket ellers kunne være en måde at komme rentemarkedet i møde, lyder det fra chefanalytikeren.

BLØDERE TONER END TIDLIGERE

Hos Nordea forventer seniorstrateg Andreas Østerheden heller ikke, at Federal Reserve på onsdag piller ved renten. Til gengæld forventer banken, at centralbankens møde i juli ender med en rentenedsættelse.

- Federal Reserves rentemøde 19. juni bliver ugens store begivenhed. Selvom vi ikke venter en rentenedsættelse før mødet i juli, bliver det interessant at se signalerne fra Federal Reserve efter mødet og centralbankens forventninger til den fremtidige udvikling i renterne, væksten og inflation.

- Det bliver også interessant at se, i hvilket omfang de mere dueagtige signaler fra centralbankchef Jerome Powell og andre fra Federal Reserve får betydning i praksis, skriver han i en kommentar.

I starten af juni signalerede Jerome Powell på en konference i Chicago, USA, at han er åben for rentenedsættelser, hvis det skulle blive nødvendigt. Det skete med henvisning til de mulige konsekvenser af landets handelstvist med Kina.

Udmeldingen kom kort efter, at også chefen for centralbankens afdeling i St. Louis, James Bullard, udtalte, at han så mulighed for en snarlig sænkning af renten i USA. Tonen i udmeldingerne er af analytikere blev tolket som værende en smule blødere end tidligere.

Der er dog ifølge Andreas Østerheden stadig for tidligt til en rentenedsættelse. Han vurderer, at det vil komme som en positiv overraskelse for markedet, hvis Federal Reserve allerede sænker renten i denne uge.

- Markederne indpriser dog allerede en rentenedsættelse på 25 basispoint i juli og lidt mere end tre rentenedsættelser over de næste 12 måneder. Dermed bliver det sværere for banken at overraske markederne til den dueagtige side, hvis den ikke rører ved renten i juni, lyder vurderingen fra seniorstrategen.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 jul
GEN
Hmm. Det er med blandede følelser jeg for tid til anden følger med i Genmab trådende. Da Genmab s b..
16
17 jul
I:SP500
På verdensplan vil næsten ingen acceptere økonomisk tilbageholdenhed til fordel for klimaet. En mill..
16
18 jul
 
Foranlediget lidt af debatten i den sidste uges tid, kommer her fredagsjoken: En investor her på EI..
15
20 jul
TEVA
Henningmaria: Casen omkring Teva har ikke ændret sig fundamentalt blot folks følelser pga verserende..
13
17 jul
I:SP500
Tøjindustrien står for 10 % af udslippet af klimagasser ifølge The Angry Clean Energy Guy. Det er me..
13
17 jul
 
Jeg er kvinde på 75 år og har haft afdragsfrit lån i 10 år. Min tidligere bankrådgiver, som vdste mi..
12
16 jul
VELO
At der er nogle som hiver lidt gevinst hjem. Fred være med det. Velo skal op i en helt anden kurs, n..
12
15 jul
BAVA
Tænk engang, med alt det du skriver om Bavarian og ebola vaccinen, så skulle man tro, at du bare ved..
12
18 jul
VELO
Jeg havde ligeledes håbet der var mulighed for at supplere lidt længere nede, men nu hedder det nok ..
11
15 jul
VELO
At optimisme er et advarselstegn er da hul i hovedet. Det kommer an på hvad optimismen bunder i. For..
11

Ugens regnskaber og nøgletal – Apple-regnskab, Amerikansk BNP & ECB-rente

22-07-2019 06:00:00
Mandag d. 22 juli RegnskaberHolland: Philips. Sydkorea: Samsung. USA: United Rentals, Halliburton Tirsdag d. 23 juli USA16.00 Eksisterende hussalg (juni)Tidligere: 5,34 mio.Konsensus: 5,34 mio. RegnskaberNorge: Norsk HydroFrankrig: HermésUSA: Apple, Coca Cola, United Technologies, Kimberly-Clark, Biogen, Hasbro, PaccarSchweiz: UBS Onsdag d. 24 juli Tyskland09.30  Manufacturing PMI (juli)Tidligere:..

Aktier/tendens: Ørsted tiltænkt helterolle i positiv aktieåbning

Relaterede nyheder
19-07-2019 08:09:28
Der er positive nyheder fra både den danske energikoncern Ørsted og biotekselskabet Genmab som oplæg til fredagens danske aktiehandel, hvor markedet før åbningen generelt er bagud i forhold til den stigning de amerikanske aktier præsterede i torsdagens handel.Sammen med stigende futures for både det amerikanske S&P 500-indeks og for det tyske DAX-indeks tidlig fredag morgen peger det mod en positi..

Danske Bank Q2: Kundeflugten fortsætter i udfordret bank

Relaterede nyheder
18-07-2019 11:06:22
Kunder siger fortsat farvel til Danske Bank - omend i et langsommere tempo end tidligere. I andet kvartal valgte 4300 Nemkonto-kunder at slukke for den forbindelse til banken, hvor de første seks måneder samlet gav en kundeafgang på 13.600 Nemkonto-kunder svarende til 1 pct. af bankens Nemkonto-kundebase.Det er fortsat bankens hvidvasksag i Estland, der danner ringe i vandet - men også sagen om pr..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank: Flere finanshuse sænker kursmål efter regnskab - NY
2
Ugens regnskaber og nøgletal – Apple-regnskab, Amerikansk BNP & ECB-rente
3
Nordea: Flere analytikere har ændret syn efter regnskab - NY2
4
Orphazyme forbereder ansøgning til amerikansk marked
5
Nordea/ABG: Anbefaling sænkes til hold og kursmål skæres til

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. juli 2019 07:47:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB2 - 2019-07-22 07:47:51 - 2019-07-22 07:47:51 - 1 - Website: OKAY