17 jun: SP Group/ABG: Løfter anbefaling til "køb" fra "hold"
17 jun: Aktier/middag: Novozymes retter sig lidt op efter indledende kurs..
17-06-2019 10:57:42

USA/analytikere: Fokus på armlægning med markedet til Fed-rentemøde

Når den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve (Fed), onsdag afholder rentemøde, vil fokus være på den store forskel, der er mellem rentemarkedets forventninger og centralbankens udmeldinger om snarlige rentenedsættelser. Sådan lyder vurderingen fra Jyske Banks chefanalytiker, Tina Winther Frandsen, i en analyse.

- De fleste Fed-medlemmer har signaleret, at Fed som udgangspunkt vil fastholde renten. De har ikke afvist rentenedsættelser, men det vil kræve markant svækkelse af væksten i USA eller globalt, betydelig uro på de finansielle markeder, eskalering af handelskrigen eller aftagende inflation.

- Rentemarkedet har et helt andet syn, da der er indpriset tre rentenedsættelser i år med den første allerede til juli, derefter i september og i december samt igen i andet halvår 2020. Denne store forskel bliver Fed og Powell (centralbankchefen, red.) nødt til at adressere på mødet, skriver hun.

Handlen med såkaldte fed funds indikerer, at markedet ser 19,7 pct. chance for en rentenedsættelse med 25 basispoint ved centralbankens møde 19. juni. Ved mødet i juli, der finder sted 31. juli, lyder sandsynligheden på 80,7 pct.

Jyske Bank forventer først, at Fed vil sænke renten i 2020. Det skyldes ifølge Tina Winther Frandsen, at banken ikke ser tegn på en markant svækkelse af økonomien på kort sigt, og at rentemarkedet derfor er kommet for hurtigt ud af starthullerne med hensyn til rentesænkninger.

- Vi venter derfor, at Fed fastholder renten på mødet, men samtidig kommer rentemarkedet lidt i møde ved at holde døren åben for rentenedsættelser, hvis risikofaktorerne materialiserer sig.

- Vi venter, at Fed fjerner den renteforhøjelse, som rentekomitéen tilbage i marts havde i 2020. Vi venter ikke, at Fed indfører en rentenedsættelse i år, hvilket ellers kunne være en måde at komme rentemarkedet i møde, lyder det fra chefanalytikeren.

BLØDERE TONER END TIDLIGERE

Hos Nordea forventer seniorstrateg Andreas Østerheden heller ikke, at Federal Reserve på onsdag piller ved renten. Til gengæld forventer banken, at centralbankens møde i juli ender med en rentenedsættelse.

- Federal Reserves rentemøde 19. juni bliver ugens store begivenhed. Selvom vi ikke venter en rentenedsættelse før mødet i juli, bliver det interessant at se signalerne fra Federal Reserve efter mødet og centralbankens forventninger til den fremtidige udvikling i renterne, væksten og inflation.

- Det bliver også interessant at se, i hvilket omfang de mere dueagtige signaler fra centralbankchef Jerome Powell og andre fra Federal Reserve får betydning i praksis, skriver han i en kommentar.

I starten af juni signalerede Jerome Powell på en konference i Chicago, USA, at han er åben for rentenedsættelser, hvis det skulle blive nødvendigt. Det skete med henvisning til de mulige konsekvenser af landets handelstvist med Kina.

Udmeldingen kom kort efter, at også chefen for centralbankens afdeling i St. Louis, James Bullard, udtalte, at han så mulighed for en snarlig sænkning af renten i USA. Tonen i udmeldingerne er af analytikere blev tolket som værende en smule blødere end tidligere.

Der er dog ifølge Andreas Østerheden stadig for tidligt til en rentenedsættelse. Han vurderer, at det vil komme som en positiv overraskelse for markedet, hvis Federal Reserve allerede sænker renten i denne uge.

- Markederne indpriser dog allerede en rentenedsættelse på 25 basispoint i juli og lidt mere end tre rentenedsættelser over de næste 12 måneder. Dermed bliver det sværere for banken at overraske markederne til den dueagtige side, hvis den ikke rører ved renten i juni, lyder vurderingen fra seniorstrategen.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 aug
VELO
Da flere skribenter stadig gerne vil beholde tråden for samling af de mange vigtige informationer o..
44
19 aug
OMXC25
Endnu en dansk patriark er død. Ære være hans minde.
29
18 aug
 
Da Berlingske Media for cirka 1 år siden overtog Euroinvestor for 23 mio kr, meddelte de, at nu skul..
22
20 aug
VELO
Ny artikel på Medwatch:   15,5 pct. af amerikanske patienter, der får en nyretransplantation i dag, ..
20
18 aug
VELO
Fra anden skribent i Veloxis FB gruppen: Børsen side 4, søndag den 18. august. Et uddrag fra e..
20
21 aug
I:NDX
Trump er en forretningsmand, der bevæger sig med en forretningsmands hastighed. Han er fløjtende lig..
19
05:17
 
Jeg synes hun gjorde det fremragende i sagen om Grønland og Trump.   Det vigtigste i en sådan situat..
18
20 aug
PNDORA
  har du læst regnskabet - de forventer at tjene 4 mia i 2019 i forhold til en værdi af selskabet på..
18
19 aug
OMXC25
En fantastisk dygtig og sympatisk erhvervsmand.  Og en ægte patriot som også betalte sin skat med gl..
17
16 aug
I:NDX
17

Parken minimerer underskud efter frasalg af Fitness.dk

22-08-2019 14:50:04
Parken Sport & Entertainment er på vej til en vending på bundlinjen efter frasalget af den tabsgivende Fitness.dk-kæde sidste år.På bundlinjen lander selskabet et underskud på 12,8 mio. kr. for andet kvartal mod det massive underskud på 213,2 mio. kr. i samme kvartal sidste år.- Resultat af ophørende aktiviteter udgjorde 0,0 mio.kr. mod -219,7 mio.kr. i samme periode sidste år og kan henføres til ..

Jeudan opjusterer efter fremgang i kurs- og værdiregulering

22-08-2019 14:00:42
Efter en markant fremgang i kurs- og værdireguleringen i andet kvartal kan ejendomsselskabet Jeudan notere betydelig fremgang i nettooverskuddet for årets andet kvartal og for første halvår, der blev præsenteret torsdag middag.Det vækker tilfredshed hos administrerende direktør Per W. Hallgren.- Vi aflægger i dag et regnskab for de første seks måneder med et tilfredsstillende resultat. Det bekræft..

Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked

22-08-2019 11:40:08
Ambu bliver torsdag ved middagstid straffet på børsen i København, efter at selskabet natten til torsdag nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2018/19. Det takserer investorerne til et kursfald på 13,3 pct. til 96,1 kr. i et svagt negativt aktiemarked, hvor det danske C25-indeks falder 0,1 pct. til 1141,08.Ambu sænkede sine forventninger, da selskabet i fremtiden selv vil stå for salge..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked
2
Juan José Gonzales: Det er en af de vigtigste investeringer i år
3
Ambu dæmper forventninger til de kommende fem kvartaler
4
Aktier/tendens: GN og Ambu til eksamen i negativt marked
5
Ambu/Sydbank: Nedjustering bidrager til usikkerhed omkring fremtiden

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. august 2019 20:24:57
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB3 - 2019-08-22 20:24:57 - 2019-08-22 20:24:57 - 1 - Website: OKAY