18 jun: Vestas får største ordre i Brasilien nogensinde
18 jun: Aktier/tendens: Uændret marked, men Ambu i negativt fokus
18-06-2019 08:13:57

Ambu/Sydbank: Udfaset væksthåb og nedjustering vil presse aktien

Ambu står til at få en hård dag på den københavnske fondsbørs, efter at medicoselskabet mandag aften nedjusterede forventningerne til helåret, ændrede på de finansielle mål for næste år og satte gang i udfasningen af et af selskabets kommende væksthåb.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, vil aktien klare sig dårligere end markedet, men samtidig er det svært at spå om, hvor meget aktien vil falde fra start.

- Udfasningen af koloskopet og nedjusteringen af forventningerne bør ret beset sætte aktien under pres. Når det er sagt, skal man som investor være opmærksom på, at aktien i forvejen er faldet med 40 pct.

- Der er kommet meget negativt ind i aktien, siden Ambu lancerede Lars Marchers afsked, og det kan måske godt begrænse faldet lidt. Der er i høj grad indregnet nogle negative scenarier og usikkerhed for den fremtidige vækst. Til gengæld har investorerne nu mere vished for, hvordan Ambu ser på det finansielle fundament de kommende år, siger han.

For lidt mere end en måned siden annoncerede Ambu, at den daværende administrerende direktør, Lars Marcher, var fortid hos det danske medicoselskab. Han blev i stedet udskiftet med amerikanske Juan-José Gonzalez, der tidligere har haft en række ledende stillinger hos Johnson & Johnson.

Den nye topchef har den seneste måned set strategien, der går under navnet Big Five 2020, igennem sammen med resten af direktionen, og det førte mandag aften til en række ændringer.

For det indeværende regnskabsår 2018/19 blev forventningerne skåret til, og Ambu regner nu med at sælge cirka 750.000 endoskoper i det igangværende regnskabsår mod tidligere "mere end" 750.000 endoskoper.

Samtidig ses den organiske vækst at lande på 14-15 pct. mod førhen 15-16 pct., mens driftsmarginen, målt på EBIT før særlige poster, ventes at ramme 22 pct. mod tidligere 22-24 pct.

VENTET KOLOSKOP UDFASES EFTER DÅRLIGE TEST

Den lavere vækst skal blandt andet ses, i sammenhæng med at Ambu har valgt at udfase engangskoloskopet SC210, som tidligere ellers er blevet set som et af de nye væksthåb i det forretningsområde, selskabet selv kalder for visualisering.

En test i USA med henblik på at dokumentere, at SC210 lever op til standarderne for genanvendelige koloskoper, er nemlig ikke faldet heldigt ud, og derfor har Ambu besluttet at stoppe markedsføringen af produktet.

- Det er et alvorligt tilbageslag for Ambu, da der er omkring 50 mio. årlige koloskopiprocedurer. Så det er et stort marked. Det må være skuffende for både Ambu og investorerne, siger Søren Løntoft Hansen.

- Jeg synes egentligt, at udfasningen også viser rettidig omhu. Hvis man kan se, at en test falder dårligt ud, og indlæringskurven er svag, så giver det ingen mening at have produktet på markedet. Det bifalder jeg, men det skaber usikkerhed. Er der overhovedet en gang på jord for de her engangskoloskoper? Den usikkerhed er der jo stadigvæk, siger Sydbanks analytiker.

Netop koloskopet til engangsbrug har været omgærdet af en del usikkerhed, men det er fortsat planen, at Ambu skal kunne levere et engangsvideoskop til koloskopiprocedurer. I meddelelsen skriver Ambu, at det i stedet sætter flere ressourcer af til at udvikle et produkt kaldet Ascope Colon, som ventes lanceret i andet kvartal af 2020/21.

FLERE POSITIVE ELEMENTER I STRATEGIOPDATERING

Der er ikke kun negative elementer i den meddelelse, som Ambu offentliggjorde mandag. Ifølge Søren Løntoft Hansen er der nemlig flere ting, som vidner om, at direktionen har en stor tiltro til, at markedet for endoskoper til engangsbrug vil tage fart.

- Jeg synes egentligt, at meddelelsen signalerer tro på forretningen, og at man er ved at accelerere pipelinen. Der er positive meldinger om en ny bærbar skærm og bedre kvalitet, der er forventninger om en hurtigere opbygning af markedet inden for ENT (endoskoper til øre-, næse- og halsprocedurer, red.), og der kommer nye produkter inden for urologi. Jeg synes ikke, at det udelukkende er dårligdomme, siger han.

Han fremhæver også, at Ambu sætter ind på at opruste sin salgsstyrke gennem investeringer i organisationen.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
08 jul - 
Ambu er fortsat shorternes yndling efterfulgt af DSV og..
02 jul - 
Aktier/middag: Stille og svagt negativt marked med Pand..
02 jul - 
Aktier/åbning: Vestas lægger yderligere til i svagt pos..
Relateret debat
15 jul - 
Men du overser at efterspørgslen styres af et hav af nø..
15 jul - 
Jeg forstår generelt ikke hvorfor man fokuserer så mege..
15 jul - 
Han er stadig ny i jobbet, nyt firma, nye produkter. Og..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 jul
AMBU-B
Hvad vil du med det indlæg?? Aktien har løftet sig til niveauet omkring 100-110 fra 88 indenfor 1md..
5
11 jul
AMBU-B
Hvem er det der har lagt en købsordre på 18524 stk? Internt køb i bestyrelsen?
4
15 jul
AMBU-B
zZzZz    Utroligt du overhovedet gider at skrive noget så urelavant som dette opslag?
3
15 jul
AMBU-B
"Man" går ud fra, siger du Obelix45. Nu ved jeg ikke lige hvem "Man" er, men hvis det er lige op til..
3
15 jul
AMBU-B
Forfærdelig investering jeg foretog.. Ville normalt aldrig gå ind i en aktie med så høj en prissætni..
2
15 jul
AMBU-B
Jeg forstår generelt ikke hvorfor man fokuserer så meget på P/E. Aktieprisen er styret af efterspørg..
1
15 jul
AMBU-B
Enig Langeferier. Håber ikke den nye adm. dir. er gået ud at nedjustere for derefter (3-6 mdr senere..
1
15 jul
AMBU-B
Den udregning af P/E må du meget gerne uddybe...
1
15 jul
AMBU-B
Hvis noget ser ud til at være for godt, så er det som regel...P/E på 250 GISP, så er det fingrene væ..
1
15 jul
AMBU-B
Tak for dit “belærende” indlæg. Du kan Google ordet ( man) Mulighederne for et succesfuldt short sa..
1

Kina fremviser sløjeste vækst i årtier midt i handelskrig

15-07-2019 13:28:01
Kineserne må vænne sig til, at økonomien ikke længere buldrer afsted.Tocifrede vækstrater er fortid, og det bliver mandag understreget af nye tal for landets økonomi.I andet kvartal voksede Kinas bruttonationalprodukt med 6,2 procent. Det er den sløjeste fremgang i omkring tre årtier, skriver nyhedsbureauet Reuters.De økonomiske data fra Kina er under stor bevågenhed på grund af den handelskonflik..

Positivt Europa fortsætter optimismen fra sidste uges rekorddage i USA

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:25:18
De europæiske markeder ligger i dagens handel i et lille plus. Det belgiske BEL20-indeks er i spidsen med en stigning på 0,8 pct. mens det tyske Dax-indeks ligeledes har en god dag og handles 0,3 pct. op. Det hjemlige C25-indeks ligger akkurat over nullet med en stigning på 0,12 pct.Det belgiske biotekselskab Galapagos NV tager førstepladsen i Europa med en stigning på 16,31 pct. Stigningen kommer..

Estimater for Topdanmarks Q2-regnskab – Præmievækst og færre brandskader giver fremgang

15-07-2019 12:46:24
Forsikringskoncernen Topdanmark ventes at følge trenden fra konkurrenten Trygs regnskab tidligere i juli og vise fremgang i andet kvartal. Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen venter, at sundt præmiemomentum og færre brandskader vil sikre resultatfremgang hos Topdanmark.Analytikere, som har leveret estimater til Topdanmark, venter en vækst i præmieindtægterne på lige over 2,5 pct. i kvartalet og..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Ugens regnskaber og nøgletal – Danske Bank-regnskab, Kinesisk BNP & FED-taler
2
Aktier/tendens: Genmab i rampelyset i ventet grøn start
3
Nordea/Jyske Bank: Sænker kursmål med 5 kr. og gentager "hold"
4
Mandagens aktier: Dagens taber blev Bioporto i ellers positivt marked
5
Drilling/HSBC: Sænker kursmål med 43 kr. og gentager "køb"

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 102,95 -0,5% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juli 2019 02:07:56
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB4 - 2019-07-16 02:07:56 - 2019-07-16 02:07:56 - 1 - Website: OKAY