27 jun: Aktier/åbning: Chr. Hansen falder tungt og trækker C25 med ned
27 jun: Danmark/Jyske: Opsvinget vil geare langsomt ned
27-06-2019 09:29:13

Chr. Hansen/CFO: Svært at vide hvornår udfordrende forhold bedres

Det er svært at vide, hvornår de udfordrende markedsforhold, som onsdag aften fik Chr. Hansen til at nedjustere sine forventninger, bedres. Det fortæller finansdirektør Søren Westh Lonning torsdag morgen til Ritzau Finans.

Ingredienskoncernen forventer nu en organisk vækst i det skæve regnskabsår 2018/19 på 7-8 pct. Tidligere regnede selskabet med en vækst på 9-11 pct.

- Vi har indtil videre i år rapporteret en organisk vækst på 9 pct., så der ligger implicit en forventning om, at fjerde kvartal ikke bliver super stærkt. Vi forventer ikke, det bliver løst i løbet af fjerde kvartal, lyder det fra finansdirektøren.

Baggrunden for nedjusteringen er, at divisionen Natural Colors har haft en svagere end ventet udvikling i Latinamerika og Mellemøsten, ligesom vækstmomentummet i Animal Health også har været svagere end ventet. Derudover er forholdene på Emerging Markets bleve sværere.

- Alle tre vægter ind i et nogenlunde ensartet billede. Tit er der noget, som går imod, men så er der også noget, der kan opveje det. Lige i det her tilfælde har vi ikke noget, som kan kompensere for udviklingen, fortæller Søren Westh Lonning.

Spørgsmål: Hvad er tidshorisonten for bedring?

- Det er svært at give et eksakt tidspunkt. Vi har jo ikke opsat forventninger til det næste regnskabsår endnu. Men vi er stadig velpositioneret som selskab til at skulle vokse fremadrettet som følge af det, som bakterier kan, og hvad forbrugerne efterspørger.

- Så trods modvind er vi stadig velpositionerede til at vokse fornuftigt fremadrettet, lyder det fra finansdirektøren.

YDERLIGERE TILTAG

Han varsler yderligere tiltag for at drive de vækstmuligheder, der trods et hårdt marked er.

- I Animal Health er det stadig globalt set kun 10 pct. af al dyreopdræt, som får probiotika i sin kost. Så selv om markedet er svært, er der stadig en god mulighed for at øge den penetreringsgrad, nævner Søren Westh Lonning som eksempel.

Mens forventningen til den organiske vækst i regnskabsåret blev sænket, så ventes der stadig en EBIT-margin før særlige poster på omkring 29,5 pct. Der ventes nu frie pengestrømme på over sidste års niveau på 196 mio. euro. Tidligere var forventningen "omkring" sidste års resultat.

Sammen med nedjusteringen har Chr. Hansen offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår, som ellers først skulle være præsenteret onsdag 3. juli. I kvartalet lød den organiske vækst på 8 pct. mod 9 pct. samme kvartal regnskabsåret før.

- På den ene side har den organiske vækst været fornuftig, og der har været en god vækst i profitabiliteten. Men det er klart, at når man skal nedjustere forventningerne til toplinjen for resten af året, så kan man ikke være tilfreds med det, siger Søren Westh Lonning.

Investorerne giver torsdag Chr. Hansen-aktien en hård medfart oven på nedjusteringen. Efter ti minutters handel falder aktien 14,1 pct. til 622 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 jul - 
Tirsdagens aktier: Genmab steg til vejrs efter Darzalex..
16 jul - 
Aktier/middag: Pandora stiger til tops i stille marked
16 jul - 
Aktier/åbning: Svag start med Coloplast i bund
Relateret debat
10 jul - 
Har mistet værdi på 18.000.000.000 kr. på 3 uger.
10 jul - 
Enig - hvad gik galt. Nogen analyser???
10 jul - 
Hvornår rammer den kurs 750 som lovet i dette indlæg. M..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
10 jul
CHR
Hvornår rammer den kurs 750 som lovet i dette indlæg. Man kan sku ikke regne med folk herinde he he
1

Goldman Sachs: Højere indtægter kravlede ikke med på bunden

16-07-2019 13:51:32
Indtægterne fra aktiehandel, som er et vigtigt område for den amerikanske storbank Goldman Sachs, klarede sig bedre end analytikerne havde ventet i andet kvartal. Men selv om de samlede indtægter også steg en smule, bevægede de sig ikke med ned på bundlinjen i regnskabet for kvartalet.Det skriver Bloomberg News.På bundlinjen præsenterede den New York-baserede bank et overskud på 5,81 dollar per ak..

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Kina fremviser sløjeste vækst i årtier midt i handelskrig

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:28:01
Kineserne må vænne sig til, at økonomien ikke længere buldrer afsted.Tocifrede vækstrater er fortid, og det bliver mandag understreget af nye tal for landets økonomi.I andet kvartal voksede Kinas bruttonationalprodukt med 6,2 procent. Det er den sløjeste fremgang i omkring tre årtier, skriver nyhedsbureauet Reuters.De økonomiske data fra Kina er under stor bevågenhed på grund af den handelskonflik..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Trumps importafgifter tjener ikke nok til at dække omkostninger
2
Genmab: Johnson & Johnson salg af Darzalex overrasker
3
Vestas lander ordre på 415 MW i Saudi Arabien - NY
4
Vestas: Tabel med ordrer annonceret i 2019
5
Genmab/Sydbank: Dazalex-salget uden for USA overrasker

Relaterede aktiekurser

Chr Hansen Holding A/S 595,00 -0,3% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. juli 2019 08:28:45
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB3 - 2019-07-17 08:28:45 - 2019-07-17 08:28:45 - 1 - Website: OKAY