09 jul: Shipping: Baltic Dry-indekset stiger 2,0 pct. til 1759 point
09 jul: Milliardær og fortaler for rigsret vil udfordre Trump i 2020
09-07-2019 15:57:18

FLS-kunde svarer igen på kritikken af kontroversiel australsk kulmine

Den indiske milliardær Gautam Adani, der er manden bag Adani Group, svarer tilbage på kritikken om selskabets stort anlagte kulmineprojekt, der vil åbne op for en ny mineregion i australske Queensland.

Det skriver Bloomberg News.

FLSmidth har tidligere bekræftet overfor Ritzau Finans, at selskabet har været i løbende dialog med Adani Group om projektet, der er blevet døbt Carmichael. Ingeniørkoncernen har tidligere haft det indiske selskab som kunde.

Projektet har modtaget kritik fra flere kanter om, at det ikke er profitabelt samt vil have for store konsekvenser for miljøet. Adani har investeret 2 mia. australske dollar i projektet, og Gautam Adani siger ifølge Bloomberg News, at hvis projektet ikke kunne betale sig, ville han aldrig havde gået ind i det.

- Vedvarende energi er godt for landet, men det er ikke nok til at sikre vores strømforbrug i Indien, fortæller han ifølge Bloomberg News.

Adani Group fik den endelige godkendelse til projektet i sidste måned, efter at have købt retten til området i 2010. Samtidig med, at kulprisen har været faldende, ventes kvaliteten af kul ikke at være høj nok fra minen til at forsvare investeringen.

- For at minen skal nå break-even er kullet nødt til at blive solgt til omkring 96 dollar per ton, mens prisen på et ton kul i øjeblikket er omkring 75 dollar, siger Brent Spalding, der er analytiker hos Wood Mackenzie ifølge Bloomberg News.

Projektet har også mødt kritik fra flere miljøorganisationer, da kul er et af de fossile brændstoffer, der udleder mest CO2. Det er samtidig med, at Australien skal forsøge at nedbringe sin udledning af CO2 for at undgå økonomiske og miljømæssige konsekvenser fra klimaforandringer.

Gautam Adani fortæller ifølge Bloomberg News, at han gik ind i Australien af to årsager. Han ville skabe energisikkerhed for Indien og skabe arbejdspladser til de lokale i området, hvor minen skal ligge.

I første omgang håbede Adani Group, at minen ville kunne producere 60 mio. tons kul om året. Det tal er nu nedgraderet til 27 mio. ton om året.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
13 aug - 
Tirsdagens aktier: Ny forhandlingsvilje og udskudt told..
09 aug - 
Fredagens aktier: Ørsted endte i top og Novo Nordisk ta..
09 aug - 
Aktier/middag: Novo Nordisk og Ørsted ligger i toppen a..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
12 aug
FLS
ja den virker sgu da godt nok bundløs og uden selvtillid :-(
1

Aktionærer kræver milliarder i erstatning fra Novo Nordisk

16-08-2019 14:38:08
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er blevet sagsøgt af en gruppe aktionærer for at have givet vildledende information til aktiemarkedet.De kræver en samlet erstatning på 11,8 mia. kr. for tab på deres aktier. Det skriver Børsen, hvilket bekræftes af Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.- Novo Nordisk er uenig i anklagerne og er klar til at forsvare selskabet i denne sag, lyder det i medde..

Maersk Drilling får forlænget kontrakt på boreskib i Ækvatorialguinea

16-08-2019 11:03:22
Maersk Drilling har forlænget opholdet for boreskibet Maersk Voyager, der skal bore ude for Ækvatorialguineas kyst.Selskabet har igennem Kosmos Energy forlænget en borekontrakt, der tidligere var indgået med Noble Energy. Det skriver selskabet på Twitter.Originalt skulle Maersk Drilling bore en enkelt brønd for selskabet Noble Energy, og den aftale indeholdt en option på endnu en boring. Den optio..

Aktier/tendens: Fokus på torsdagens regnskaber i positivt marked

16-08-2019 08:19:10
Der er udsigt til en positiv slutning på aktieugen, der han været karakteriseret ved en sværm af regnskaber fra flere C25-selskaber.Futures på de amerikanske aktieindeks stiger 0,7 pct. og det samme er tilfældet for DAX-futuren. De asiatiske aktier ligger også overvejende højere fredag morgen.Torsdagens regnskaber kan påvirke igen fredag, når analytikerne smider regnskaberne i regnearkene og komme..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Flowserve Corporation 42,37 1,7% Stigning i aktiekurs
FLSmidth & Co A/S 263,00 5,6% Stigning i aktiekurs
FLSmidth Ord Shs 263,00 5,6% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. august 2019 19:02:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190809.4 - EUROWEB3 - 2019-08-17 19:02:39 - 2019-08-17 19:02:39 - 1 - Website: OKAY