11 jul: Torsdagens aktier: B&O overraskede med kurshop trods hårdt regnsk..
11 jul: Delta Air Lines skruer op for indtjening i lys af højere billetpr..
11-07-2019 17:04:27

Agat justerer fokus, forventninger og topledelse

Det er i erkendelse af, at projektudvikling, development, er blevet sværere og mindre, at Agat Ejendomme, tidligere TK Development, justerer fokus i retning af selskabets egenbeholdning af ejendomme med udgangspunkt i hovedkontoret i Aalborg på bekostning af development-aktiviteterne, som har været styret fra kontoret i København.

De forklarer selskabets bestyrelsesformand, Peter Thorsen, i forlængelse af en børsmeddelelse torsdag, hvor Agat nedjusterer sine forventninger til 2019/20 på grund af afviklingsudgifter med henblik på at reducere omkostninger.

Det justerede fokus betyder, at Agat nedlægger sine svenske aktiviteter og lukker kontoret i København, og samtidigt har selskabet valgt at tage afsked med sin topchef, Søren Kempf Holm, som afløses af koncerndirektør Robert Andersen, samt udnævne økonomichef Vivi Sørensen til ny finansdirektør og medlem af direktionen.

VALGET VAR IKKE SÅ SVÆRT

Udskiftningen i topledelsen sker ifølge bestyrelsesformanden uden dramatik, om end han ikke er tilhænger af begrebet "gensidig forståelse" i almindelighed og heller ikke i forbindelse med afskeden med Søren Kempf Holm.

- Den omkostningstilpasning vi laver, er hovedsageligt rettet mod lukningen i Sverige og af kontoret i København, og så kan man jo sige, at Robert er placeret i Aalborg, og han har en særlig erfaring inden for vore egenbeholdning og inden for vores retssegment. Søren var placeret i København med særlig erfaring inden for development. Og med det in mente var valget ikke så svært, siger Peter Thorsen.

- Det har ikke noget med Sørens performance at gøre. Det er en konstatering af, at vores developmentaktivitet og markedet for development generelt er fortsat nedad, tilføjer han.

ÅRLIG EFFEKT PÅ 16 MIO. KR.

Men de nye planer gennemfører Agat omkostningsreduktioner med en positiv årlig effekt på 16 mio. kr. om året fra 2020/21, oplyser selskabet.

Men for indeværende regnskabsår er der tale om en indledende merudgift til afvikling på 20 mio. kr., og ejendomsselskabet nedjusterer derfor sine forventninger til årets overskud før skat til 0-10 mio. kr. fra 20-30 mio. kr.

De konkrete planer omfatter en lukning af selskabets svenske aktiviteter, hvor projektpipelinen anses for beskeden. Det giver en reduktion i omkostningerne på 6 mio. kr. årligt.

Dertil kommer besparelser på 10 mio. kr. ved lukningen af afdelingen i København og fokusering på projekter, der understøtter Agats ejendomsportefølje i kombination med de bedste af selskabets nye, potentielle projekter.

Ifølge bestyrelsesformanden berører lukningen i Sverige tre medarbejdere, mens kontoret i København har haft 5-10 ansatte.

Fra 2020/21 regner Agat med driftsomkostninger på 40 mio. kr. eller 35 mio. kr. mindre end i 2018/19. Og efter to år ventes omkostningsbasen reduceret til 20-25 mio. kr. fra et niveau på 75-80 mio. kr. i de senere år.

Ud over den udmeldte omkostningsreduktioner på 16 mio. kr. regner Agat med at reducere omkostningerne yderligere på afviklingen af selskabets aktiviteter i Polen og Tjekkiet. Det vil ifølge Peter Thorsen ske inden for et par år.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
13 sep - 
Fredagens aktier: ECB-hånd gav bankplus i trodsigt dans..
13 sep - 
Agat Ejendomme H1: Underskuddet mindskes og forventning..
13 sep - 
Aktier/middag: Banker til vejrs dagen derpå i svagt rød..
Relateret debat
13 sep - 
Det har vi sku fortjent efter denne lange ørkenvandring..
13 sep - 
Skål Tumult, jeg tager mig en 21 års Chivas Regal Royal..
13 sep - 
Slutter med en stigning på 8%. Det er ret flot for der ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13 sep
AGAT
Det har vi sku fortjent efter denne lange ørkenvandring.  Nu kan vi måske begynde at skimte lyset. 
1
13 sep
AGAT
Slutter med en stigning på 8%. Det er ret flot for der var ingen overraskelser i det regnskab. Det..
1

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo Nordisk får markedet til at holde vejret
2
Novo står foran stor eksamen - kan åbne dør til 200 milliarder - GENT
3
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"
4
Vestas/JPMorgan: Skærer 40 kr. af kursmålet til 445 kr.
5
NKT foretrukken leverandør til mulig milliardkontrakt i England

Relaterede aktiekurser

Agat Ejendomme A/S 3,670 -0,8% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 15:04:14
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-20 15:04:14 - 2019-09-20 15:04:14 - 1 - Website: OKAY