11 jul: Aktier/middag: B&O brager frem efter hårdt regnskabsår i grønt ma..
11 jul: Genforsikringsselskab udskyder børsnotering til flere milliarder
11-07-2019 12:15:13

B&O/ABG: Forventningerne kan være både fugl eller fisk

Det er svært at pege på, hvorfor aktien i Bang & Olufsen skal stige så meget efter årsregnskabet.

Der er nemlig ikke lagt konkrete tal på bordet for forventningerne til næste regnskabsår, der dermed både kan være fugl eller fisk, lyder vurderingen fra André Thormann, analytiker ved ABG Sundal Collier.

- Det er svært at sige, hvorfor aktien skal så meget op. Når jeg kigger på tallene, så forstår jeg det ikke - jeg gættede ikke, at den skulle op, siger han til Ritzau Finans.

- Jeg kan ikke se, at der er blevet fremlagt nok. Hvis vi ser på det de lægger frem, så kan forventningerne være fugl eller fisk, da der ikke er konkrete tal, lyder det fra analytikeren.

Aktien stiger torsdag ved middagstid 5,5 pct. til 46,02 kr.

En årsag til stigningen kan være, at aktien har fået gedigne tæsk det seneste år blandt andet på grund af tre nedjusteringer, vurderer analytikeren.

Næste regnskabsår - 2019/20 - venter B&O at kunne præsentere en højere omsætning. Toplinjen ventes at vise en encifret vækst, og EBIT-marginen ventes at lande højere end resultatet i år på 2,1 pct. Pengestrømmene ventes at være positive.

Ifølge analytikeren er det et udtryk for usikkerhed, når selskabet har valgt ikke at fremlægge langsigtede finansielle mål, som ellers var lovet.

- At de ikke fremlægger langsigtede mål, er et udtryk for usikkerhed, og at de ikke, hvad de skal. Det er ikke kun usikkerhed på den langsigtede guidance - men også på den kortsigtede, siger André Thormann.

Hvis et selskab ikke kan sige, hvilket niveau en margin skal nå, så er de selv ekstremt usikre, da de ikke vil gå ud og guide noget, de så senere skal nedjustere ligesom sidste år, fortsætter han.

Han vurderer, at selskabet får et lettere sammenligningsgrundlag, da B&O ikke præsenterede nye produktlanceringer i år, hvor der næste år blandt andet vil komme et nyt fjernsyn kaldet Harmony.

Selskabet venter fortsat negativ omsætningsvækst det første halvår af det nye regnskabsår, hvilket så vil vende med de nye produktlanceringer i anden halvdel af det nye regnskabsår.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
10 sep - 
B&O/Færchfonden: Investering sender et klart signal
09 sep - 
Bang & Olufsen: Færchfonden melder sig som storaktionær
26 aug - 
B&O-topchef frasiger sig bonus efter skuffende år
Relateret debat
10 sep - 
http://www.faerchfonden.dk/Presse/Pressemeddelelse-1.as..
10 sep - 
Mest sandsynligt er, at I begge har ret. Næsten ingen s..
09 sep - 
Hvis årsagen til opkøbet er den, der omtales sidst i ar..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo Nordisk får markedet til at holde vejret
2
Novo står foran stor eksamen - kan åbne dør til 200 milliarder - GENT
3
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"
4
Vestas/JPMorgan: Skærer 40 kr. af kursmålet til 445 kr.
5
NKT foretrukken leverandør til mulig milliardkontrakt i England

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 13:52:47
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB7 - 2019-09-20 13:52:47 - 2019-09-20 13:52:47 - 1 - Website: OKAY