11 jul: Agat nedjusterer efter udgifter til omkostningsreduktion
11 jul: Agat justerer fokus, forventninger og topledelse
11-07-2019 17:03:44

Torsdagens aktier: B&O overraskede med kurshop trods hårdt regnskabsår

Bang & Olufsen bragede frem på det danske aktiemarked torsdag, på trods af at elektronikproducenten fra morgenstunden præsenterede et årsregnskab, der som ventet vidnede om et hårdt år med store fald på både top- og bundlinjen.

Det danske aktiemarked var det meste af dagen præget af god stemning, men et fald til medicinalkæmpen Novo Nordisk var med til at trække ned i eliteindekset torsdag eftermiddag. C25-indekset endte dermed med et fald på 0,3 pct. til indeks 1135,14.

Udsigterne til en rentesænkning fra den amerikanske centralbank på næste møde i slutningen af måneden, som chefen for banken, Jerome Powell, onsdag eftermiddag fik markederne til at tro på, gav ellers aktierne momentum en stor del af handelsdagen.

- Markedet nød i morges godt af meldingerne fra Powell. Overordnet set er det tyndt med nyheder i øjeblikket, så man hæfter sig især ved de få ting, der kommer. Omsætningen i markedet ligger lige nu et godt stykke under gennemsnittet, og der er lidt feriestemning over det. Vi venter lidt på, at den amerikanske regnskabssæson går i gang senere på måneden, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank.

B&O SPRINGER FREM TRODS HÅRDT ÅR

Bang & Olufsen leverede før åbningen et markant lavere årsresultat for 2018/19 end året forinden, men selskabet venter bedre resultater i indeværende år.

B&O vurderede dog også, at der er usikkerhed, og det valgte derfor ikke at offentliggøre mere langsigtede mål, som selskabet ellers havde lovet markedet.

Regnskabsåret bød på hele tre nedjusteringer for Bang & Olufsen, og derfor var de ringere resultater også ventet af markedet. Aktien steg torsdag 5,7 pct. til 46,20 kr., men den er faldet 48 pct. siden årsskiftet.

- Det er svært at sige, hvorfor aktien skal så meget op. Når jeg kigger på tallene, så forstår jeg det ikke - jeg gættede ikke, at den skulle op.

- Jeg kan ikke se, at der er blevet fremlagt nok. Hvis vi ser på det de lægger frem, så kan forventningerne være fugl eller fisk, da der ikke er konkrete tal, lyder det fra André Thormann, analytiker hos ABG Sundal Collier.

Ifølge Bloomberg News var kommentarer fra topchef Henrik Clausen med til at sende selskabets aktie op torsdag.

På en telekonference efter regnskabet fortalte han, at andet halvår af det indeværende regnskabsår 2019/20 vil blive et vendepunkt for virksomheden, i takt med at detailhandlen får ryddet ud i deres overskudslagre.

NOVO NORDISK FALDT UD PÅ EFTERMIDDAGEN

Novo Nordisk begyndte at dykke i løbet af eftermiddagen, og ved lukketid lå aktien 2,4 pct. lavere i 327 kr. I USA var flere medicinalselskaber også under pres.

Torsdag var der forlydender om, at Det Hvide Hus har droppet en plan om at fjerne rabatterne til indkøbsforeningerne på medicin, som ifølge kritikken ikke ryger direkte videre til patienterne.

Det kan have været med til at skabe bekymringer for, at mere skadelige tiltag - set fra medicinalselskabernes synsvinkel - kan komme på tale.

- Man kan sige, at det kan være PBM'erne (Pharmacy benefit management, red.) eller producenterne, der skal tage mindre for produktet, og nu lyder det, at det ikke er PBM'erne, der skal gøre det. Det kan gå ud over medicinalselskaberne, for det er et nulsumsspil, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

MAERSK DRILLING FØLGER OLIEPRISENS STIGNING

I C25-indekset var høreapparatselskaberne GN og Demant omvendt med i toppen med stigninger på henholdsvis 2,2 pct. til 328,10 kr. og 2 pct. til 206,20 kr.

Det samme var borerigselskabet Maersk Drilling, der går under navnet Drilling Company of 1972 på børsen, med en stigning på 1 pct. til 498 kr.

Stigningen kom, i kølvandet af at olieprisen de seneste dage er steget fra omkring 64 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til omkring 67 dollar per tønde.

Borebranchen har været presset gennem flere år, siden et fald i olieprisen og en opbremsning i de store olieselskabers investeringslyst i 2014-2015 skabte mangel på arbejde for mange borerigge.

ÆNDRINGER TIL NOVOZYMES, ØRSTED OG TRYG

Det danske eliteindeks var også præget af et par kursmålsændringer torsdag. Novozymes fik eksempelvis sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold" af Nykredit, viser data fra Bloomberg News. Enzymaktien steg dog 0,1 pct. til 306,60 kr.

Ørsted fik omvendt løftet sit kursmål hos britiske HSBC, der skruede op til 680 kr. fra 580 kr. Den positive anbefaling "køb" blev gentaget, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Aktien kæmpede for at fastholde rekordniveauet fra onsdag, og aktien steg torsdag 0,2 pct. til 614 kr.

Onsdag aften kom det desuden frem, at Ørsteds svenske konkurrent Vattenfall løb med sejren i et hollandsk udbud om at opføre havmølleparkerne Hollandse Kust Zuid 3&4, som den danske energikoncern også havde lagt billet ind på.

Tryg fik også kursmålet løftet til 220 kr. fra 210 kr. af norske DNB, der gentog anbefalingen "hold". Forsikringsaktien var dog under teknisk pres torsdag, da der fragik 1,70 kr. i kvartalsudbytte. Selskabet leverede onsdag tal for andet kvartal.

Torsdag faldt aktien 1 pct. - eller 2,20 kr. - til 217,60 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 jul - 
Mandagens aktier: Dagens taber blev Bioporto i ellers p..
15 jul - 
Aktier/middag: Bioporto falder mest i sommerferieramt m..
15 jul - 
Aktier/åbning: Genmab topper grønt C25 - Bioporto brage..
Relateret debat
15 jul - 
Ahh puds novo's glorie - Novos pris på insulin i USA er..
15 jul - 
Viser jo bare at mellemhandlerne skummer fløden i USA, ..
15 jul - 
Novo Nordisk har tidligere fastsat priser på de enkelte..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13 jul
NOVO-B
Ophavsretsejerne af plenum har med stor ihærdighed frasiet de bedste skribenters adgang herinde I..
6
13 jul
NOVO-B
Forum er værdiløst. Indslagene er værdiløse. Der er ingen indhold. Kun fnidder. Det gælder ikke kun ..
4
15 jul
NOVO-B
Ja, jeg ligger tungt i NOVO. Efter at Alpe er blevet smidt ud, har dette forum ingen værdi for mig.E..
3
13 jul
NOVO-B
Faktaboks om insulinbrug i USA, Jp. 14.7.19 Insulin i USA Over 7 mio. amerikanere har diabetes og e..
3
11 jul
NOVO-B
Det er noget tid siden, at jeg har været i Novo.. Første lille klat købt i 327. Forventer at se en v..
3
15 jul
NOVO-B
Husk at det er typisk ikke NN der tager overpris, det er disse mellemhandler grossister "pharmacy be..
2
15 jul
NOVO-B
Nej TRUMP har ikke evner og vilje til at ændre  sygesikrings systemet i USA-  det tør han ikke. syge..
2
15 jul
NOVO-B
Canadiske grænse !!! Canadiske grænse ! Karavaner af busser og minivans drøner over grænsen til C..
2
15 jul
NOVO-B
Jeg er fuldstændig enig. Alpe var suveræn.
2
15 jul
NOVO-B
Ja Alpe var god at have ved sidelinjen når man var i tvivl især omkring Novo 🙂
2

Fondsbørsmeddelelser

Kina fremviser sløjeste vækst i årtier midt i handelskrig

15-07-2019 13:28:01
Kineserne må vænne sig til, at økonomien ikke længere buldrer afsted.Tocifrede vækstrater er fortid, og det bliver mandag understreget af nye tal for landets økonomi.I andet kvartal voksede Kinas bruttonationalprodukt med 6,2 procent. Det er den sløjeste fremgang i omkring tre årtier, skriver nyhedsbureauet Reuters.De økonomiske data fra Kina er under stor bevågenhed på grund af den handelskonflik..

Positivt Europa fortsætter optimismen fra sidste uges rekorddage i USA

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:25:18
De europæiske markeder ligger i dagens handel i et lille plus. Det belgiske BEL20-indeks er i spidsen med en stigning på 0,8 pct. mens det tyske Dax-indeks ligeledes har en god dag og handles 0,3 pct. op. Det hjemlige C25-indeks ligger akkurat over nullet med en stigning på 0,12 pct.Det belgiske biotekselskab Galapagos NV tager førstepladsen i Europa med en stigning på 16,31 pct. Stigningen kommer..

Estimater for Topdanmarks Q2-regnskab – Præmievækst og færre brandskader giver fremgang

15-07-2019 12:46:24
Forsikringskoncernen Topdanmark ventes at følge trenden fra konkurrenten Trygs regnskab tidligere i juli og vise fremgang i andet kvartal. Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen venter, at sundt præmiemomentum og færre brandskader vil sikre resultatfremgang hos Topdanmark.Analytikere, som har leveret estimater til Topdanmark, venter en vækst i præmieindtægterne på lige over 2,5 pct. i kvartalet og..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Ugens regnskaber og nøgletal – Danske Bank-regnskab, Kinesisk BNP & FED-taler
2
Aktier/tendens: Genmab i rampelyset i ventet grøn start
3
Nordea/Jyske Bank: Sænker kursmål med 5 kr. og gentager "hold"
4
Mandagens aktier: Dagens taber blev Bioporto i ellers positivt marked
5
Drilling/HSBC: Sænker kursmål med 43 kr. og gentager "køb"

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk B A/S 317,35 -0,4% Fald i aktiekurs
Demant 199,50 1,8% Stigning i aktiekurs
Tryg A/S 219,20 0,6% Stigning i aktiekurs
Novozymes B A/S 311,10 0,3% Stigning i aktiekurs
GN Store Nord A/S 326,20 1,5% Stigning i aktiekurs
Ørsted A/S 615,40 1,0% Stigning i aktiekurs
Bang & Olufsen Holding A.. 43,00 -3,4% Fald i aktiekurs
GN Store Nord Ord Shs 326,20 1,5% Stigning i aktiekurs
Drilling Company of 1972 486,40 -3,2% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juli 2019 02:18:07
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB7 - 2019-07-16 02:18:07 - 2019-07-16 02:18:07 - 1 - Website: OKAY