12 jul: KORR: Ansatte i Lægemiddelstyrelsen skal af med deres medicinalak..
12 jul: Mærsk: SCFI stiger - men delindeks viser tilbagegang
12-07-2019 08:37:41

B&O/ABG: Regnskab gav ikke ønsket afklaring - anbefaler nu "sælg" -NY

Der var ikke de håbede svar i Bang & Olufsens regnskab for det skæve regnskabsår 2018/19, der blev offentliggjort torsdag.

Det har fået norske ABG Sundal Collier til at ændre syn på aktien, og efter regnskabet anbefales der nu et "salg" af elektronikaktien mod før "hold".

Analytiker André Thormann mangler således svar på flere central spørgsmål efter regnskabet og den efterfølgende telekonference med topchef Henrik Clausen.

- For det første ville vi have en fuld forventning om, hvor selskabet er på vej hen, hvilket vi ikke fik. I stedet gav B&O en forventning, som giver begrænset indikation af, hvor selskabet er på vej hen det næste år, skriver han i analysen.

- Derudover har ledelsen valgt at holde fast i strategien om at forklare, at B&O's problemer er et resultat et fortsatte problemer med transformationen af forhandlernetværket. Vi har hørt denne her forklaring gennem året, og vi er fortsat pessimistiske omkring transformationen, lyder det.

For det næste regnskabsår - 2019/20 - forventer B&O at kunne præsentere en encifret vækst i omsætningen og en højere EBIT-margin end i det netop afsluttede regnskabsår, hvor den landede på 2,1 pct.

I det netop afsluttede regnskabsår gik omsætningen 13,6 pct. tilbage. Da regnskabsåret blev indledt, ventede selskabet en vækst i omsætningen på mere end 10 pct.

Elektronikselskabet havde egentlig stillet investorerne et sæt nye langsigtede forventninger i udsigt ved regnskabsaflæggelsen, men på grund af usikkerheder med transformation af distributionsstrategien besluttet B&O at droppe det.

- Når vi så kommer videre i den transformation, kan vi komme med nogle langsigtede forventninger, fortalte topchef Henrik Clausen efterfølgende til Ritzau Finans.

Det seneste regnskabsår var et hårdt et af slagsen for Struer-selskabet, da det bød på tre nedjusteringer. Heller ikke starten på det næste vil være let, vurderer André Thormann.

- Vi ved, at vi sandsynligvis vil se en negativ vækst i første halvår af 2019/20 på grund af en anelse stærkere sammenligningstal og den fortsatte transformation af distributionsnetværket.

- Ledelsen siger, at den har et mere robust setup nu og en kompetent ledelse, hvilket burde materialisere sig. Vi er dog nødt til at se det, før vi tror det, og vi er fortsat konservative, skriver han i analysen.

ABG Sundal Collier sænker sammen med analysen sit kursmål for B&O-aktien. Det er nu 37 kr. mod tidligere 40 kr.

Aktien steg torsdag 5,7 pct. til 46,20 kr. Det norske finanshus spår altså et kursfald på omkring 14 pct. henover de næste 12 måneder.

I 2019 har aktien mistet 48 pct. af sin værdi.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
12 jul - 
Fredagens aktier: Novo og andre tunge aktier holdt C25 ..
12 jul - 
Aktier/middag: Novo og Carlsberg bidrager til at tynge ..
12 jul - 
Aktier/åbning: Novo og Coloplast i bunden i rød indgang..
Relateret debat
13:56 - 
Gør artiklen andet end at tale aktien ned og så smide e..
13:13 - 
https://www.berlingske.dk/aktier/ugens-aktie-bang-olufs..
18 jul - 
B&O er vel-finansieret (har 400 millioner stående fra s..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
16 jul
BO
En evt. Emmision hænger ikke sammen med at Finans direktører køber ind til nuværende kurs ?
1
16 jul
BO
Hvis der kommer bud, bliver det garanteret i forbindelse med en nyemission af aktier, hvor kursen fa..
1

Italienske Unicredit vil skære op mod 10.000 job i ny strategiplan

22-07-2019 12:41:42
Den italienske bank Unicredit overvejer ifølge kilder med indblik i sagen at skære tusindvis af job og trimme driftsomkostningerne som en del af bankens nye strategiplan.Det skriver Bloomberg News.Den italienske bank overvejer ifølge nyhedsbureauets kilder, som har bedt om ikke at blive identificeret med navn, at skære op mod 10.000 job, men de eksakte tal er endnu under overvejelse og kan ende me..

Ørsted: "Det er gået bedre i USA end vi turde håbe"

22-07-2019 10:15:02
Det amerikanske marked for havvind blev hurtigt udråbt til at være et stort potentielt vækstmarked hos den danske energikoncern Ørsted, men starten på eventyret i USA gik ikke helt så glat, som man kunne have håbet.I hvert fald endte det danske selskab sidste år med at gå tomhændet hjem efter de første udbudsrunder for havvindprojekter i USA, hvor Ørsteds konkurrenter i stedet løb med de første se..

Teknologi-rally bag rekordgevinster i aktiemarkedet

Relaterede nyheder
22-07-2019 09:19:50
De største teknologiselskaber står bag de amerikanske aktieindeks-rekorder, hvilket fremhæver entusiasmen hos investorer for den attraktive sektor, i takt med at den økonomiske vækst viger.Det skriver The Wall Street Journal.Tilsammen har Microsoft, Apple, Amazon.com og Facebook stået for 19 pct. af S&P 500-indeksets samlede afkast i år. Det har resulteret i, at flere store investeringsselskaber, ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank: Flere finanshuse sænker kursmål efter regnskab
2
Teknologi-rally bag rekordgevinster i aktiemarkedet
3
Aktier/tendens: Olieprisen kan påvirke Maersk Drilling i rolig start
4
Danmark/Sydbank: Tal for beskæftigelsen er en smule bekymrende
5
Aktier/middag: Børshuse lægger nyt pres på bankaktierne

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. juli 2019 15:51:44
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB2 - 2019-07-22 15:51:44 - 2019-07-22 15:51:44 - 1 - Website: OKAY