18 jul: Aktier/åbning: Danske Bank og Nordea falder oven på regnskaber
18 jul: Jyske Bank: Investeringsfirma øger shortposition
18-07-2019 10:38:45

Danske Bank/CEO: Gennemgår banken med tættekam før nye initiativer

Der er en ny strategi på vej fra Danske Bank. Men det kommer til at tage noget tid, inden den nye topchef i banken, Chris Vogelzang, er klar med en plan.

Det siger han til Ritzau Finans i forbindelse med, at Danske Bank er kommet med regnskab for andet kvartal torsdag morgen. Og dermed for et halvår, som Chris Vogelzang samlet kalder for "udfordrende".

- Vi kigger på, hvordan vi kan forbedre os. Jeg har kun siddet i jobbet som direktør i fem uger, men jeg er - sammen med kolleger - i gang med at se på, hvordan vi skal gøre det i fremtiden, siger topchefen.

Godt nok er Chris Vogelzang knap nok tør bag ørerne som Danske Banks topchef - men har en bred erfaring i den finansielle verden. Hollænderen var fra 2000-2017 ansat i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN Amro, hvor han de sidste otte år var medlem af bankens direktion med ansvar for de globale retail- og private banking-aktiviteter.

Og derfor har han også en bankmands briller på, når han skal fortælle, hvad det er, en god og indtjeningsdygtig bank skal kunne.

- Når jeg ser på en bank, så skal den favne lovgivningen og ikke se den som en forhindring. En god bank skal kunne klare sig i et lavmargin miljø, og en bank skal overordnet set have tilfredse kunder, siger Chris Vogelzang.

KUNDER TRÆKKER FORTSAT STIKKET

Kunderne siger fortsat farvel til Danske Bank - omend i et langsommere tempo end tidligere. I andet kvartal valgte 4300 Nemkonto-kunder at slukke for forbindelsen til banken, hvor de første seks måneder samlet gav en kundeafgang på 13.600 Nemkonto-kunder svarende til 1 pct. af bankens Nemkonto-kundebase.

- Jeg hader, at vi mister kunder. Vi skal genvinde tilliden - det tager tid, og det er noget, jeg tænker meget over. Vi skal sikre god service og have et bedre ry, og det er et hårdt arbejde, der ligger forude, siger direktøren.

Bankens samlede indtægter landede i andet kvartal på 11,5 mia. kr. mod 10,8 mia. kr. i perioden sidste år. Men mens både nettorente- og nettogebyrindtægterne lander under sidste år, så er det posten "andre" på 1639 mio. kr. mod 152 mio. kr. i andet kvartal, der får det samlede tal til at ende højere. Det er blandt andet salget af Danica Pension Sverige, der med en indtægt på 1,3 mia. kr., der er med til at redde det samlede tal på målstregen.

Modsat stiger omkostningerne i kvartalet med 9 pct. til 6679 mio. kr. Til et spørgsmål om posten skal bringes ned med en decideret sparerunde, svarer Chris Vogelzang:

- Jeg er ikke ude at sige noget om omkostningsbesparelser. Nu gennemgår jeg banken, og det vil jeg gøre grundigt. Jeg forventer, at jeg kommer med nyt i år.

HVIDVASKSAGER KØRER FORTSAT

Danske Banks sag om hvidvask i Estland behandles fortsat af myndighederne i flere lande - både herhjemme, i USA og i Frankrig. Den formodede hvidvasksag fandt sted fra 2007-2015 i Danske Banks filial i Estland, hvor den samlede strøm af penge fra de udenlandske kunder gennem filialen udgjorde 200 mia. euro. Det svarer til knap 1500 mia. kr.

Det er ikke fastslået, hvor stor en del af beløbet, der er "mistænkeligt" og dermed kan gå under betegnelsen hvidvask. Men det skønnes, at det drejer sig om en meget stor del af de 1500 mia. kr.

- Der er ikke nyt herfra. Vi samarbejder fortsat med myndighederne, og vi gør, alt hvad vi kan for at få sagen afsluttet, siger Danske Banks topchef.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17 sep - 
Tirsdagens aktier: Novo trak C25 i grønt - Danske Bank ..
17 sep - 
Aktier/middag: Demant i bund på it-problemer mens Novo ..
17 sep - 
Aktier/åbning: Demant dykker efter opdatering om cybera..
Relateret debat
18 sep - 
Ingen tvivl om at Berlinske har optrådt uden empati for..
18 sep - 
teknisk kortsigt ser danske bank dårlig ud,, jeg er ban..
18 sep - 
Hvis du er langsigtet, så køb dem igen. Dit snit er så ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
20
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
10
18 sep
DANSKE
INVESTOR1 : Jeg tror blot vi aktionærer i Danske Bank, er lidt mere vel afbalanceret som helhed. Vi ..
9
13 sep
DANSKE
Den kommer i 120 inden for 1 måned!
9
17 sep
DANSKE
Investor1. Det er noget sludder du skriver. Der er ingen signaler der understøter din påstand ovehov..
8
17 sep
DANSKE
Det skal du når den rammer bunden.
8
16 sep
DANSKE
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i skraldespanden Mads Claus Rasmussen/Ritzau ..
8
13 sep
DANSKE
Der lå 70.000 til salg på 105 kl 13:20. Der lukket op for optrenden. Husk nu iige at behandle hinand..
8
12 sep
DANSKE
Jeg har svært ved at se hvordan det er godt for danske banker. Danske banker sætter ikke deres likvi..
8
17 sep
DANSKE
Holdkæft en børnehave.
7

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Danske Bank A/S 95,58 -2,1% Fald i aktiekurs
Danske Bank Ord Shs 95,58 -2,1% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 00:58:50
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB4 - 2019-09-19 00:58:50 - 2019-09-19 00:58:50 - 1 - Website: OKAY