18 jul: Aktier/åbning: Danske Bank og Nordea falder oven på regnskaber
18 jul: Jyske Bank: Investeringsfirma øger shortposition
18-07-2019 10:38:45

Danske Bank/CEO: Gennemgår banken med tættekam før nye initiativer

Der er en ny strategi på vej fra Danske Bank. Men det kommer til at tage noget tid, inden den nye topchef i banken, Chris Vogelzang, er klar med en plan.

Det siger han til Ritzau Finans i forbindelse med, at Danske Bank er kommet med regnskab for andet kvartal torsdag morgen. Og dermed for et halvår, som Chris Vogelzang samlet kalder for "udfordrende".

- Vi kigger på, hvordan vi kan forbedre os. Jeg har kun siddet i jobbet som direktør i fem uger, men jeg er - sammen med kolleger - i gang med at se på, hvordan vi skal gøre det i fremtiden, siger topchefen.

Godt nok er Chris Vogelzang knap nok tør bag ørerne som Danske Banks topchef - men har en bred erfaring i den finansielle verden. Hollænderen var fra 2000-2017 ansat i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN Amro, hvor han de sidste otte år var medlem af bankens direktion med ansvar for de globale retail- og private banking-aktiviteter.

Og derfor har han også en bankmands briller på, når han skal fortælle, hvad det er, en god og indtjeningsdygtig bank skal kunne.

- Når jeg ser på en bank, så skal den favne lovgivningen og ikke se den som en forhindring. En god bank skal kunne klare sig i et lavmargin miljø, og en bank skal overordnet set have tilfredse kunder, siger Chris Vogelzang.

KUNDER TRÆKKER FORTSAT STIKKET

Kunderne siger fortsat farvel til Danske Bank - omend i et langsommere tempo end tidligere. I andet kvartal valgte 4300 Nemkonto-kunder at slukke for forbindelsen til banken, hvor de første seks måneder samlet gav en kundeafgang på 13.600 Nemkonto-kunder svarende til 1 pct. af bankens Nemkonto-kundebase.

- Jeg hader, at vi mister kunder. Vi skal genvinde tilliden - det tager tid, og det er noget, jeg tænker meget over. Vi skal sikre god service og have et bedre ry, og det er et hårdt arbejde, der ligger forude, siger direktøren.

Bankens samlede indtægter landede i andet kvartal på 11,5 mia. kr. mod 10,8 mia. kr. i perioden sidste år. Men mens både nettorente- og nettogebyrindtægterne lander under sidste år, så er det posten "andre" på 1639 mio. kr. mod 152 mio. kr. i andet kvartal, der får det samlede tal til at ende højere. Det er blandt andet salget af Danica Pension Sverige, der med en indtægt på 1,3 mia. kr., der er med til at redde det samlede tal på målstregen.

Modsat stiger omkostningerne i kvartalet med 9 pct. til 6679 mio. kr. Til et spørgsmål om posten skal bringes ned med en decideret sparerunde, svarer Chris Vogelzang:

- Jeg er ikke ude at sige noget om omkostningsbesparelser. Nu gennemgår jeg banken, og det vil jeg gøre grundigt. Jeg forventer, at jeg kommer med nyt i år.

HVIDVASKSAGER KØRER FORTSAT

Danske Banks sag om hvidvask i Estland behandles fortsat af myndighederne i flere lande - både herhjemme, i USA og i Frankrig. Den formodede hvidvasksag fandt sted fra 2007-2015 i Danske Banks filial i Estland, hvor den samlede strøm af penge fra de udenlandske kunder gennem filialen udgjorde 200 mia. euro. Det svarer til knap 1500 mia. kr.

Det er ikke fastslået, hvor stor en del af beløbet, der er "mistænkeligt" og dermed kan gå under betegnelsen hvidvask. Men det skønnes, at det drejer sig om en meget stor del af de 1500 mia. kr.

- Der er ikke nyt herfra. Vi samarbejder fortsat med myndighederne, og vi gør, alt hvad vi kan for at få sagen afsluttet, siger Danske Banks topchef.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 aug - 
Topdanmark bytter tabt Danske Bank-aftale ud med ny Nor..
16 aug - 
Aktier/middag: Mærsk fører an i grønt marked oven på re..
16 aug - 
Aktier/åbning: Mærsk sejler forrest fulgt af FLSmidth
Relateret debat
18:58 - 
Hvis du ser K/I for Danske Bank og ser den på DB, så er..
18:05 - 
Det kunne være familien blev ramt af skilsmisse eller a..
17:35 - 
Hvorfor får sælger det svært? Hvis de har et fast forre..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
12 aug
DANSKE
Efter at have fulgt en lang deroute med kun en meget kortsigtet handel i 2018, har jeg nu koebt foer..
13
15 aug
DANSKE
Nej, det ved han intet om. Og dermed er I sjovt nok i samme båd, for det gør du heller ikke. Men det..
12
15 aug
DANSKE
De har allerede sat rigelig med penge af til den eventuelle bøde.  Spørgsmålet er nok mere hvor mege..
12
15 aug
DANSKE
En lille status efter de seneste dages kursfald.    Danske Bank har meldt, at de regner med at tjene..
9
14 aug
DANSKE
Den venlige Alpe har lige sendt et opdateret chart, incl en tanke.   Synes ikke bankaktier er værd a..
9
14 aug
DANSKE
Useriøst indlæg. Bliver træt af ar læse sådanne indlæg. Savner Alpe.
8
15 aug
DANSKE
Da, det så værst ud under finanskrisen, havde jeg et minus på over 300.000 tusinde. Jeg valgte at be..
7
15 aug
DANSKE
Jo, du gør.   Dit udgangspunkt er: "Hvis det i forbindelse med bødeforlæg og erstatningssager viser ..
6
15 aug
DANSKE
Klogt svar. Hold dig til din strategi.   Men husk at lære af forløbet. De fleste mener sagtens at de..
6
15 aug
DANSKE
De to professorer havde lavet en helt ny regnemetode, som ikke rigtig gik på hvidvasksagen, men hand..
5

Aktionærer kræver milliarder i erstatning fra Novo Nordisk

16-08-2019 14:38:08
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er blevet sagsøgt af en gruppe aktionærer for at have givet vildledende information til aktiemarkedet.De kræver en samlet erstatning på 11,8 mia. kr. for tab på deres aktier. Det skriver Børsen, hvilket bekræftes af Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.- Novo Nordisk er uenig i anklagerne og er klar til at forsvare selskabet i denne sag, lyder det i medde..

Maersk Drilling får forlænget kontrakt på boreskib i Ækvatorialguinea

16-08-2019 11:03:22
Maersk Drilling har forlænget opholdet for boreskibet Maersk Voyager, der skal bore ude for Ækvatorialguineas kyst.Selskabet har igennem Kosmos Energy forlænget en borekontrakt, der tidligere var indgået med Noble Energy. Det skriver selskabet på Twitter.Originalt skulle Maersk Drilling bore en enkelt brønd for selskabet Noble Energy, og den aftale indeholdt en option på endnu en boring. Den optio..

Aktier/tendens: Fokus på torsdagens regnskaber i positivt marked

16-08-2019 08:19:10
Der er udsigt til en positiv slutning på aktieugen, der han været karakteriseret ved en sværm af regnskaber fra flere C25-selskaber.Futures på de amerikanske aktieindeks stiger 0,7 pct. og det samme er tilfældet for DAX-futuren. De asiatiske aktier ligger også overvejende højere fredag morgen.Torsdagens regnskaber kan påvirke igen fredag, når analytikerne smider regnskaberne i regnearkene og komme..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Danske Bank A/S 91,12 3,4% Stigning i aktiekurs
Danske Bank Ord Shs 91,12 3,4% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. august 2019 19:03:41
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190809.4 - EUROWEB2 - 2019-08-17 19:03:41 - 2019-08-17 19:03:41 - 1 - Website: OKAY