18 jul: Danske Bank A/S, ledende medarbejderes transaktioner
19 jul: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 10,4 kr. pr. a..
18-07-2019 20:08:42

Ørsted foretrukket til havvindmøllepark i New York

New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) har valgt Sunrise Wind til at forhandle en 25-årig OREC-aftale for en havvindmøllepark med en kapacitet på 880 MW.

Sunrise Wind er et 50/50-partnerskab mellem Ørsted, verdens førende udvikler af havvindmølleparker, og Eversource, det største energiselskab i New England, USA.

Som en del af sit vindende bud ved auktionen i New York vil Sunrise Wind skabe økonomisk udvikling ved at bygge en drifts- og vedligeholdelsesbase i Port Jefferson, Long Island, investere i yderligere opgraderinger af havneinfrastruktur samt etablere træningsprogrammer for havvind i delstaten New York. Derudover undersøger Sunrise Wind muligheden for at indgå i et transmissionspartnerskab med New York Power Authority (NYPA) og Con Edison, New Yorks førende forsyningsvirksomhed.

Havvindmølleparken forventes at blive sat i drift i 2024, forudsat at der indgås kontrakt, og at Ørsted og Eversource træffer endelig investeringsbeslutning.

Martin Neubert, Executive Vice President og CEO for Ørsted Offshore, siger:

”Delstaten New York har sat et ambitiøst mål om at køre 100 % på grøn strøm i 2040. Den vision deler vi, og vi er stolte over at kunne bidrage med mere end to årtiers ekspertise inden for havvind og føre an i udbygningen af havvindkapacitet i New York gennem vores South Fork- og Sunrise Wind-projekter, som har en samlet kapacitet på 1.000 MW.”

”For mindre end et år siden etablerede vi den førende platform for havvind i USA ved at forene Deepwater Winds og Ørsteds amerikanske kompetencer og aktiver. De store projekter, vi for nylig har vundet i New Jersey og New York, vidner om styrken og kvaliteten af den kombinerede organisation.”

Thomas Brostrøm, CEO for Ørsted US Offshore Wind og leder af Ørsteds aktiviteter i Nordamerika, siger:

”Sunrise Wind kommer til at forsyne mere end en halv million husstande i New York med grøn strøm fra vindenergi og vil dermed bidrage væsentligt til at indfri guvernør Cuomos modige og ambitiøse mål for New Yorks omstilling til vedvarende energi. Havvindindustrien giver gode muligheder for langsigtet industriel udvikling, og Sunrise Wind vil skabe jobs i delstaten, både i konstruktionsfasen og i hele parkens levetid.”

Sunrise Wind vil blive placeret næsten 50 kilometer øst for Montauk Point, Long Island, ved siden af Ørsteds South Fork- og Revolution Wind-projekter.

Ved at anlægge en porteføljebetragtning på sine nordøstamerikanske projekter, der består af South Fork, Sunrise Wind og Revolution Wind med en samlet kapacitet på cirka 1,7 GW, som skal opføres i 2022-2024, kan Ørsted og Eversource opnå betydelige indkøbsfordele samt optimere byggeriet og driften på tværs af porteføljen.

Ørsted og Eversource har underskrevet kontrakt med Siemens Gamesa om havvindmøller til hele denne portefølje. Såfremt Ørsted og Eversource træffer endelig investeringsbeslutning, vil konsortiet installere Siemens Gamesas 8,0 MW-vindmøller på alle tre havvindmølleparker.

Ørsted har etableret kontorer i New York City og Long Island og er i gang med at udvikle delstaten New Yorks første havvindmølleprojekt, South Fork ved Long Island. Opførelsen af South Fork starter efter planen i 2021, og den vil være i drift i 2022.

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2019 eller på det udmeldte forventede investeringsniveau for 2019.

Om Ørsted US Offshore Wind

Ørsted har den største udviklingskapacitet inden for havvind i USA og kan levere grøn energi til de syv delstater på den amerikanske østkyst, som allerede har givet tilsagn om at bygge mere end 20 GW havvindkapacitet inden udgangen af 2035.

Ørsted ejer og driver USA’s første havvindmøllepark, Block Island med en kapacitet på 30 MW, og er i gang med at udvikle følgende havvindprojekter med en samlet kapacitet på ca. 2,9 GW:

Den nordøstlige klynge (50/50-ejerskab med Eversource)

 • Sunrise Wind (880MW), som skal levere strøm til New York. Forventet idriftsættelse: 2024.
 • Revolution Wind (704 MW), som skal levere strøm til Rhode Island (400 MW) og Connecticut (304 MW). Forventet idriftsættelse: 2023.
 • South Fork (130 MW), som skal levere strøm til Long Island, New York. Forventet idriftsættelse: 2022.

Den midtatlantiske klynge

 • Ocean Wind (1.100MW), som skal levere strøm til New Jersey. Forventet idriftsættelse: 2024.
 • Skipjack (120 MW), som skal levere strøm til Maryland. Forventet idriftsættelse: 2022.

Ørsted-sites, der kan udvikles til fremtidige havvindprojekter:

Den nordøstlige klynge (50/50-ejerskab med Eversource)

 • Bay State Wind: Kan udvikles til op til 2 GW havvind ud for Massachusetts.
 • To områder ud for New Englands kyst med et potentiale på yderligere 0,5 GW.

Den midtatlantiske klynge

 • Ocean Wind: Kan udvikles til op til 1,4 GW havvind ud for New Jersey.
 • Garden State Offshore Energy: Kan udvikles til 1,2 GW havvind ud for Delaware og New Jersey. Ejet i et 50/50-joint venture med PSEG.

Derudover opfører Ørsted to 6 MW-havvindmøller på Dominion Energy’s Coastal Virginia Offshore Wind-projekt, hvor der potentielt kan udvikles yderligere 2 GW havvind.

Ørsted er verdens førende virksomhed inden for havvind og driver mere end 1.150 havvindmøller. Ørsted har installeret ca. 5,6 GW havvindkapacitet og har yderligere 4,3 GW under opførelse. Derudover har Ørsted sikret sig rettighederne til at bygge ca. 2,9 GW havvindkapacitet i USA i 2024 inklusive de 880 MW, som er blevet offentliggjort i dag, ca. 1,1 GW i Tyskland i 2025 og ca. 0,9 GW i Taiwan. Ørsteds ambition er at have installeret en samlet global havvindkapacitet på 15 GW i 2025.

Ørsteds vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver landvindmølleparker, havvindmølleparker, bioenergianlæg og innovative løsninger, som omdanner affald til energi og forsyner sine kunder med intelligente energiprodukter. Ørsted har 6.200 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktie handles på Nasdaq Copenhagen (Orsted). I 2018 havde selskabet en omsætning på 76,9 mia. kr. (10,7 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Group Media Relations

Michael Korsgaard

+45 99 55 94 25

mikon@orsted.dk

Ørsted US Media Relations

Lauren Burm

+1 617 309 8730

laubu@orsted.com

Ørsted Investor Relations

Daniel Lerup

99 55 97 22

danil@orsted.dk 

 

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
22 aug - 
Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i r..
22 aug - 
Aktier/åbning: Ambu hamres ned efter regnskab mens GN b..
22 aug - 
Aktier/tendens: GN og Ambu til eksamen i negativt marke..
Relateret debat
23 aug - 
Hos Investtech.com står der:  Automatisk tek..
22 aug - 
Måske fordi Morgan Stanley i dag var ude med en n..
22 aug - 
Hvorfor falder Ørsted så meget lige pludse..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
19 aug
ORSTED
Talata. Sådan er det jo. Danmark slikker Kina et ulækkert sted. Til gengæld må Danmark låne 2 panda ..
4
19 aug
ORSTED
  Den blå overtræksdragt var nødvendig, for uden farveforskel ville det være for svært at se, hvem d..
2
19 aug
ORSTED
Har stadigvæk på nethinden et syn af Lars Løkke, der iført en blå overtrækssdragt kravler rundt mell..
2
19 aug
ORSTED
Det foreslog jeg også i fredags, og det kunne sagtens være 1 million euro til hver grønlæner, og 56 ..
2
19 aug
ORSTED
Vi er stålfaste i blikket og principfaste, altså lige indtil Danmark har omkostninger ved det. 
2
20 aug
ORSTED
Vi kan ikke være bekendt at tage penge for Grønland, hvis Trump blot vil overtage dem, så skal han h..
1
20 aug
ORSTED
Tjah - problemet er blot at vi har en rød regering som ikke kan tåle at se større pengebeløb uden at..
1
19 aug
ORSTED
Det der med at "købe eller sælge befolkninger", der er forhåbentlig et overstået kapitel for DK. Vi ..
1

Vestas' største kinesiske konkurrent oplever dyk i overskuddet

23-08-2019 15:14:38
Den kinesiske vindmølleproducent Goldwind, som er verdens næststørste af sin slags efter Vestas, måtte i første halvår se sit overskud skrumpe med 22,6 pct. til 1,18 mia. yuan.Omsætningen for perioden er opgjort til 15,73 mia. yuan, fremgår det af Bloomberg News.Goldwind havde i 2018 en markedsandel globalt på 14,7 pct. - og var dermed nummer to efter Vestas med en andel på 22,2 pct.Nummer tre var..

Kina gengælder amerikansk told: Aktiefutures falder

Relaterede nyheder
23-08-2019 14:27:22
Kina vil indføre told på 5-10 pct. på amerikanske varer for yderligere 75 mia. dollar som en gengældelse af amerikanernes told på varer, som importeres fra Kina.Tolden indføres i to etaper henholdsvis 1. september og 1. december.Det skriver Bloomberg News.Ifølge det kinesiske medie Xinhua varsler Kina også en told på 25 pct. på amerikanske biler fra 15. december, og sojaimporten fra USA pålægges e..

Sydbank sænker Ambu-anbefaling - flere finanshuse retter kursmål efter nedjustering

23-08-2019 11:27:06
Sydbank ser en aktie i Ambu som "mindre attraktiv" end tidligere, efter medicoselskabet senest i denne uge skar i forventningerne til resultaterne for hele 2018/19.Derfor sættes anbefalingen ned til "hold" fra "køb", skriver Søren Løntoft Hansen, senioraktieanalytiker i Sydbank.- I kølvandet på strategiopdateringen i juni og gårsdagens melding om investeringerne i det direkte salg i USA har vi sæn..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
26. august 2019 02:36:03
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB1 - 2019-08-26 02:36:03 - 2019-08-26 02:36:03 - 1 - Website: OKAY