19 jul: Aktier/middag: Halter efter Europa trods plusser - især til Ørste..
19 jul: Siemens Gamesa sendes op efter betinget havvindordre i USA
19-07-2019 11:30:28

Ørsted/dir: Går kun efter sunde projekter trods hård konkurrence

Det amerikanske marked for havvind er fortsat i den spæde opstartsfase, men den store interesse var hurtigt med til at skabe et konkurrencepræget miljø for energiudviklerne i USA.

Konkurrencen mærkes også hos den danske energikoncern Ørsted, som netop har hevet en sejr hjem i en stor udbudsrunde for havvind i den amerikanske stat New York.

Kampen om for at få havvindprojekter igennem i USA gør det dog ikke umuligt for Ørsted at forvente fornuftige afkast på de kommende havvindmølleparker, fortæller Martin Neubert, der er direktør for havvindforretningen hos det danske selskab.

- Vi har set, at USA er blevet et meget konkurrencepræget havvindmarked fra start. Vi kan også se, at nye spillere er gået ind på markedet de seneste seks måneder. Vi har sagt, at vores fokus er at gå efter de rigtige muligheder, og at vinde projekter hvor vi ikke ofrer projektets økonomi. Vi går kun efter finansielt sunde projekter, siger han til Ritzau Finans.

Allerede i august sidste år overraskede afregningsprisen for havvind i USA flere analytikere ved at være lavere end forventet, da Vineyard Wind, der er et joint venture mellem Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og amerikanske Avangrid Renewables, blev udvalgt som vinderen i en udbudsrunde i staten Massachusetts.

Vineyard Wind fremhævede efterfølgende selv, at selskabet får glæde af skattefordele med den amerikanske ITC-ordning, som myndighederne efter planen udfaser helt allerede næste år.

DIREKTØR: ALLE PROJEKTER ER FINANSIELT VÆRDISKABENDE

I slutningen af juni blev Ørsted også udpeget som foretrukken leverandør til en havvindmøllepark med en samlet kapacitet på 1100 megawatt i staten New Jersey, og her var den offentliggjorte afregningspris tilsyneladende højere end i Massachusetts.

Prisniveauet for Ørsteds vindende projektbud, der går under navnet Sunrise Wind, med en kapacitet på 880 megawatt i New York er endnu ikke offentliggjort, da de endelige kontraktforhandlinger ikke er afsluttet.

Ørsted har også kommende projekter i porteføljen i både Rhode Island og Connecticut, og ifølge Martin Neubert har de alle en fornuftig profil, når det kommer til kroner og ører.

- Jeg kan sige, at hvert eneste projekt er finansielt værdiskabende for os på stand alone-basis. Derudover har vi fordelen ved at se det som en samlet portefølje, som betyder, at vi kan opnå synergier og porteføljefordele, siger direktøren.

INDKØBSFORDELE FÅR OGSÅ BETYDELIG EFFEKT

Ørsted har en porteføljebaseret tilgang til projekterne Sunrise Wind i New York med en kapacitet på 880 megawatt, South Fork i samme stat med en kapacitet på 130 megawatt og Revolution Wind med en kapacitet på 704 megawatt.

Sidstnævnte projekt skal levere strøm til staterne Rhode Island og Connecticut. Det svarer til en samlet kapacitet på 1,71 gigawatt ud af Ørsteds nuværende udviklingsportefølje på omkring 2,9 gigawatt i USA.

- Det giver en god forhandlingsstyrke med vores leverandører. Det handler ikke kun om vindmøllerne, men også de øvrige store komponenter som fundamenter og kabler, og det gælder også, når det kommer til logistik og installation af de komponenter. Det gør det også muligt for os - som ved nogle af vores store europæiske projekter - at arbejde med standardiserede løsninger, og at vi kan drage fordel af læringskurven, så vi ikke genopfinder det hver gang, siger Martin Neubert.

Direktøren kan ikke fortælle, præcis hvor stor en effekt indkøbsfordelene kommer til at få for den danske energikoncern, men han fortæller, at det er noget, der tydeligt kan mærkes.

- Det har stor betydning, om du bygger 700 megawatt eller 1,7 gigawatt. Jeg kan ikke give et konkret tal, men det har en betydelig effekt. Det betyder dog ikke, at projekterne individuelt ikke har en sund økonomi også, siger Martin Neubert.

Ørsted oplyste også torsdag aften, at selskabet allerede har indgået en betinget aftale med vindmølleproducenten Siemens Gamesa om at levere havvindmøller til projekterne i det nordøstlige USA med en samlet kapacitet på 1,7 gigawatt.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
22 aug - 
Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i r..
22 aug - 
Aktier/åbning: Ambu hamres ned efter regnskab mens GN b..
22 aug - 
Aktier/tendens: GN og Ambu til eksamen i negativt marke..
Relateret debat
00:38 - 
Hos Investtech.com står der: Automatisk teknisk analyse..
22 aug - 
Måske fordi Morgan Stanley i dag var ude med en nedgrad..
22 aug - 
Hvorfor falder Ørsted så meget lige pludselig??
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 aug
ORSTED
  Danmark og Holland planlægger grøn guldfeber i Nordsøen Mandag Morgen, 13. august 2019   Statsejed..
5
19 aug
ORSTED
Talata. Sådan er det jo. Danmark slikker Kina et ulækkert sted. Til gengæld må Danmark låne 2 panda ..
4
19 aug
ORSTED
  Den blå overtræksdragt var nødvendig, for uden farveforskel ville det være for svært at se, hvem d..
2
19 aug
ORSTED
Har stadigvæk på nethinden et syn af Lars Løkke, der iført en blå overtrækssdragt kravler rundt mell..
2
19 aug
ORSTED
Det foreslog jeg også i fredags, og det kunne sagtens være 1 million euro til hver grønlæner, og 56 ..
2
19 aug
ORSTED
Vi er stålfaste i blikket og principfaste, altså lige indtil Danmark har omkostninger ved det. 
2
19 aug
ORSTED
Eller Kina - de er jo ret sarte - f.eks har Løkkes regering overfor Kina anerkendt Kinas overherredø..
2
18 aug
ORSTED
Ørsted var jo tidligere i år tilbudsgiver til et stort hollandsk havmølleprojekt - som de altså tabt..
2
18 aug
ORSTED
Kunne man i givet fald placere noget "strømslugende" produktion på øen? Tænker på f.eks brintprodukt..
2
20 aug
ORSTED
Vi kan ikke være bekendt at tage penge for Grønland, hvis Trump blot vil overtage dem, så skal han h..
1

Parken minimerer underskud efter frasalg af Fitness.dk

22-08-2019 14:50:04
Parken Sport & Entertainment er på vej til en vending på bundlinjen efter frasalget af den tabsgivende Fitness.dk-kæde sidste år.På bundlinjen lander selskabet et underskud på 12,8 mio. kr. for andet kvartal mod det massive underskud på 213,2 mio. kr. i samme kvartal sidste år.- Resultat af ophørende aktiviteter udgjorde 0,0 mio.kr. mod -219,7 mio.kr. i samme periode sidste år og kan henføres til ..

Jeudan opjusterer efter fremgang i kurs- og værdiregulering

22-08-2019 14:00:42
Efter en markant fremgang i kurs- og værdireguleringen i andet kvartal kan ejendomsselskabet Jeudan notere betydelig fremgang i nettooverskuddet for årets andet kvartal og for første halvår, der blev præsenteret torsdag middag.Det vækker tilfredshed hos administrerende direktør Per W. Hallgren.- Vi aflægger i dag et regnskab for de første seks måneder med et tilfredsstillende resultat. Det bekræft..

Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked

22-08-2019 11:40:08
Ambu bliver torsdag ved middagstid straffet på børsen i København, efter at selskabet natten til torsdag nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2018/19. Det takserer investorerne til et kursfald på 13,3 pct. til 96,1 kr. i et svagt negativt aktiemarked, hvor det danske C25-indeks falder 0,1 pct. til 1141,08.Ambu sænkede sine forventninger, da selskabet i fremtiden selv vil stå for salge..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked
2
Juan José Gonzales: Det er en af de vigtigste investeringer i år
3
Ambu dæmper forventninger til de kommende fem kvartaler
4
Aktier/tendens: GN og Ambu til eksamen i negativt marked
5
Ambu/Sydbank: Nedjustering bidrager til usikkerhed omkring fremtiden

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 643,20 -4,0% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. august 2019 04:34:11
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB4 - 2019-08-23 04:34:11 - 2019-08-23 04:34:11 - 1 - Website: OKAY