19 jul: Aktier/middag: Halter efter Europa trods plusser - især til Ørste..
19 jul: Siemens Gamesa sendes op efter betinget havvindordre i USA
19-07-2019 11:30:28

Ørsted/dir: Går kun efter sunde projekter trods hård konkurrence

Det amerikanske marked for havvind er fortsat i den spæde opstartsfase, men den store interesse var hurtigt med til at skabe et konkurrencepræget miljø for energiudviklerne i USA.

Konkurrencen mærkes også hos den danske energikoncern Ørsted, som netop har hevet en sejr hjem i en stor udbudsrunde for havvind i den amerikanske stat New York.

Kampen om for at få havvindprojekter igennem i USA gør det dog ikke umuligt for Ørsted at forvente fornuftige afkast på de kommende havvindmølleparker, fortæller Martin Neubert, der er direktør for havvindforretningen hos det danske selskab.

- Vi har set, at USA er blevet et meget konkurrencepræget havvindmarked fra start. Vi kan også se, at nye spillere er gået ind på markedet de seneste seks måneder. Vi har sagt, at vores fokus er at gå efter de rigtige muligheder, og at vinde projekter hvor vi ikke ofrer projektets økonomi. Vi går kun efter finansielt sunde projekter, siger han til Ritzau Finans.

Allerede i august sidste år overraskede afregningsprisen for havvind i USA flere analytikere ved at være lavere end forventet, da Vineyard Wind, der er et joint venture mellem Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og amerikanske Avangrid Renewables, blev udvalgt som vinderen i en udbudsrunde i staten Massachusetts.

Vineyard Wind fremhævede efterfølgende selv, at selskabet får glæde af skattefordele med den amerikanske ITC-ordning, som myndighederne efter planen udfaser helt allerede næste år.

DIREKTØR: ALLE PROJEKTER ER FINANSIELT VÆRDISKABENDE

I slutningen af juni blev Ørsted også udpeget som foretrukken leverandør til en havvindmøllepark med en samlet kapacitet på 1100 megawatt i staten New Jersey, og her var den offentliggjorte afregningspris tilsyneladende højere end i Massachusetts.

Prisniveauet for Ørsteds vindende projektbud, der går under navnet Sunrise Wind, med en kapacitet på 880 megawatt i New York er endnu ikke offentliggjort, da de endelige kontraktforhandlinger ikke er afsluttet.

Ørsted har også kommende projekter i porteføljen i både Rhode Island og Connecticut, og ifølge Martin Neubert har de alle en fornuftig profil, når det kommer til kroner og ører.

- Jeg kan sige, at hvert eneste projekt er finansielt værdiskabende for os på stand alone-basis. Derudover har vi fordelen ved at se det som en samlet portefølje, som betyder, at vi kan opnå synergier og porteføljefordele, siger direktøren.

INDKØBSFORDELE FÅR OGSÅ BETYDELIG EFFEKT

Ørsted har en porteføljebaseret tilgang til projekterne Sunrise Wind i New York med en kapacitet på 880 megawatt, South Fork i samme stat med en kapacitet på 130 megawatt og Revolution Wind med en kapacitet på 704 megawatt.

Sidstnævnte projekt skal levere strøm til staterne Rhode Island og Connecticut. Det svarer til en samlet kapacitet på 1,71 gigawatt ud af Ørsteds nuværende udviklingsportefølje på omkring 2,9 gigawatt i USA.

- Det giver en god forhandlingsstyrke med vores leverandører. Det handler ikke kun om vindmøllerne, men også de øvrige store komponenter som fundamenter og kabler, og det gælder også, når det kommer til logistik og installation af de komponenter. Det gør det også muligt for os - som ved nogle af vores store europæiske projekter - at arbejde med standardiserede løsninger, og at vi kan drage fordel af læringskurven, så vi ikke genopfinder det hver gang, siger Martin Neubert.

Direktøren kan ikke fortælle, præcis hvor stor en effekt indkøbsfordelene kommer til at få for den danske energikoncern, men han fortæller, at det er noget, der tydeligt kan mærkes.

- Det har stor betydning, om du bygger 700 megawatt eller 1,7 gigawatt. Jeg kan ikke give et konkret tal, men det har en betydelig effekt. Det betyder dog ikke, at projekterne individuelt ikke har en sund økonomi også, siger Martin Neubert.

Ørsted oplyste også torsdag aften, at selskabet allerede har indgået en betinget aftale med vindmølleproducenten Siemens Gamesa om at levere havvindmøller til projekterne i det nordøstlige USA med en samlet kapacitet på 1,7 gigawatt.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 aug - 
Ørsted/Credit Suisse: Hæver kursmål med 30 kr. til 430 ..
13 aug - 
Tirsdagens aktier: Ny forhandlingsvilje og udskudt told..
13 aug - 
Aktier/middag: DFDS synker til bunds efter nedjustering
Relateret debat
14 aug - 
Jeg glæder mig til at modtage en afregning hvor jeg ikk..
13 aug - 
Ja, Ørsted er såååå dygtige. Jeg glæder mig til de kan ..
13 aug - 
Ja, havvindmøller og solcelle-parker kombineret med bat..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
10 aug
ORSTED
je, det er da fint, at de pr aktie udbetaler et udbytte i sammen størrelseorden  som Danske Bank. I ..
10
11 aug
ORSTED
En større havvind-artikkel i den norske finansavis E24.no denne weekend , hvor også Ørsted er nævnt ..
7
11 aug
ORSTED
Generelt er interconnectoren til Tyskland meget ensrettet mod DK. Der bliver arbejdet på, at få den ..
5
11 aug
ORSTED
Stort set 100% af Danmarks strømforbrug laves idag på sol og vind... https://energinet.dk/energisyst..
5
13 aug
ORSTED
Som det fremgik af Ørsteds halvårsrapport og fremlæggelsen i torsdags, så har de fået grønt lys fra ..
3
11 aug
ORSTED
CIP fond 1: ca. 8 mia. DKK (fuldt investeret) CIP fond 2: ca. 15 mia. DKK (næsten fuldt investeret) ..
3
10 aug
ORSTED
Overpris?? Ørsted tjener gode penge og har høj årlig vækst (ca. 20% i EBITDA), renten på bankindskud..
3
14 aug
ORSTED
Jeg glæder mig til at modtage en afregning hvor jeg ikke skylder noget for et ikke eksisterende gasf..
2
11 aug
ORSTED
Også Haldor Topsøe har store planer med brint-produktion  via grøn strøm fra vindmøller (og solcelle..
2
11 aug
ORSTED
Nej desværre. Men måske begge dele, og det skulle heller ikke undre mig at nogle vindmøller er sat u..
2

Aktionærer kræver milliarder i erstatning fra Novo Nordisk

16-08-2019 14:38:08
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er blevet sagsøgt af en gruppe aktionærer for at have givet vildledende information til aktiemarkedet.De kræver en samlet erstatning på 11,8 mia. kr. for tab på deres aktier. Det skriver Børsen, hvilket bekræftes af Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.- Novo Nordisk er uenig i anklagerne og er klar til at forsvare selskabet i denne sag, lyder det i medde..

Maersk Drilling får forlænget kontrakt på boreskib i Ækvatorialguinea

16-08-2019 11:03:22
Maersk Drilling har forlænget opholdet for boreskibet Maersk Voyager, der skal bore ude for Ækvatorialguineas kyst.Selskabet har igennem Kosmos Energy forlænget en borekontrakt, der tidligere var indgået med Noble Energy. Det skriver selskabet på Twitter.Originalt skulle Maersk Drilling bore en enkelt brønd for selskabet Noble Energy, og den aftale indeholdt en option på endnu en boring. Den optio..

Aktier/tendens: Fokus på torsdagens regnskaber i positivt marked

16-08-2019 08:19:10
Der er udsigt til en positiv slutning på aktieugen, der han været karakteriseret ved en sværm af regnskaber fra flere C25-selskaber.Futures på de amerikanske aktieindeks stiger 0,7 pct. og det samme er tilfældet for DAX-futuren. De asiatiske aktier ligger også overvejende højere fredag morgen.Torsdagens regnskaber kan påvirke igen fredag, når analytikerne smider regnskaberne i regnearkene og komme..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 677,00 2,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. august 2019 02:52:43
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190809.4 - EUROWEB3 - 2019-08-18 02:52:43 - 2019-08-18 02:52:43 - 1 - Website: OKAY