13 aug: KORR: Hartmann mere end fordobler bundlinjen trods højere råvarep..
13 aug: Tirsdagens aktier: Ny forhandlingsvilje og udskudt told sendte C2..
13-08-2019 16:37:23

DFDS/CEO: Ser svag britisk handelsvolumen fortsætte i andet halvår

Det er primært usikkerheden om Storbritanniens udtrædelse af EU, der skaber mere uro for fremtiden hos rederiet DFDS, og det førte tirsdag morgen til en nedjustering af forventningerne til hele året.

Særligt i slutningen af årets andet kvartal oplevede det danske rederi faldende fragtmængder ind og ud af Storbritannien, og den tendens er fortsat ind i årets tredje kvartal, som dækker over månederne juli, august og september.

- Vi ser et andet halvår, der minder ret meget om første halvår. I hvert fald den situation vi har set de seneste to til tre måneder, som er en nedgang i de britiske handelsvolumener med mellem 5 og 10 pct., siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør hos DFDS, til Ritzau Finans.

I årets første halvår voksede omsætningen hos DFDS til 8111 mio. kr. fra 7379 mio. kr. i samme periode året forinden, og dermed opnåede rederiet en omsætningsvækst på næsten 10 pct. i de første seks måneder af 2019.

Ifølge de nye forventninger til hele 2019 regner DFDS dog at slutte året med en samlet omsætningsvækst på mellem 6 til 8 pct., og dermed er der lagt op til en svagere udvikling i årets anden halvdel.

Det skyldes til dels selskabets opkøb af det tyrkiske rederiet U.N. Ro-Ro, som først blev en del af forretningen i juni 2018. Dermed indgår den forretning fuldt ud i tallene for første halvår 2019 - men altså ikke kun i et meget lille omfang i sammenligningstallene for første halvår 2018.

Derudover var lageropbygning forud for den tidligere brexit-deadline også med til at løfte fragtvolumenerne i årets første kvartal.

Flere virksomheder i England og Europa opbyggede nemlig deres lagre forud for brexit-datoen, der tidligere var sat til slutningen af marts. Det var med til at påvirke transportmængderne positivt i årets første kvartal, men det fik den modsatte effekt i andet kvartal.

Ifølge rederiet faldt de totale import- og eksportmængder mellem Storbritannien og resten af Europa henholdsvis 8 pct. og 4 pct. på årsbasis i de første to måneder af andet kvartal, fremgår det af regnskabet.

- Første halvår har også været lidt bedre totalt set, fordi der har været lageropbygning i marts op til den oprindelige exit-dato, men det niveau vi har set de seneste måneder, er det niveau, vi forventer vil fortsætte. Det ligger nede på den forkerte side af 5 pct. på volumenerne, siger Torben Carlsen.

I regnskabet oplyste DFDS også, at der kan være udsigt til en ny runde af lageropbygning i september og oktober i år forud for den nuværende dato for brexit i slutningen af oktober. Det kommer dog sandsynligvis ikke til at være i samme grad, som rederiet oplevede i første kvartal.

- Jeg tror, at det bliver i lidt mindre grad. Dels fordi lagrene er mere fyldte op til julehandlen, end de var i første kvartal. Derfor er der ikke samme mulighed for opbygninger. Samtidig så vi, at da deadlinen blev udskudt til 12. april, at man stoppede med at bygge lagre op, så der har være lidt "fatique" i forhold til det her - også blandt vores kunder, siger Torben Carlsen.

På en telekonference tirsdag formiddag fortalte den administrerende direktør også, at selskabet har arbejdet på at blive bedst muligt forberedt til briternes endelige exit fra EU.

- Vi har hyret nøglepersoner og uddannet en række folk til at hjælpe vores kunder med deklarationer, og vi er i tæt dialog med myndigheder og kunder om, hvordan vi bedst løser opgaverne. Så vi er helt klar til at forfølge mulighederne for, at handlen kan forsætte, samtidig med at vi øger omsætningen fra de nye services, lød det på telekonferencen.

Direktøren understregede desuden, at selskabet vil være forberedt på brexit uanset om resultatet bliver deal eller no-deal.

DFDS venter nu et EBITDA-resultat før særlige poster på 3,5-3,8 mia. kr. og en omsætningsvækst på 6-8 pct. Tidligere ventede selskabet et EBITDA-resultat før særlige poster på 3,8-4,0 mia. kr. og en omsætningsvækst på 10-12 pct.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 aug - 
Torsdagens aktier: Carlsberg og ISS i fokus på dag med ..
15 aug - 
Torsdagens aktier: Carlsberg og ISS i fokus på dag med ..
15 aug - 
Aktier/middag: Regnskaber deler vandene i rødt C25
Relateret debat
13 aug - 
Naturligvis er det markedet der bestemmer, men markedet..
13 aug - 
Mener også DFDS er alt for hårdt ramt kursmæssigt. Husk..
13 aug - 
Jeg mener heller ikke det er useriøst. Den nedsjuster m..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Pandora-topchef køber aktier for 12,3 mio. kr.

21-08-2019 12:38:56
Pandoras topchef, Alexander Lacik, har ligesom finansdirektør Anders Boyer købt op i smykkeselskabet.Lacik har erhvervet sig knap 50.000 Pandora-aktier til en samlet pris på omtrent 12,3 mio. kr., fremgår det onsdag af en fondsbørsmeddelelse.Stykprisen, topchefen har betalt for aktierne, løber derfor op i 247,3 kr.Onsdag ved middagstid koster en Pandora-aktie 292,90 kr. på børsen i København efter..

Fiat og Renault drøner i vejret efter rygter om mulig fusion

Relaterede nyheder
21-08-2019 12:08:08
En fusion af Italien og Frankrig kan tyde på mere end bare et kulinarisk mesterværk, da investorerne onsdag middag har sat tænderne i bilaktierne for Fiat og Renault.Franske Renault drøner i vejret med 4,4 pct., og italienske Fiat følger med i svinget med en stigning på 3,8 pct., efter rygter om at en mulig fusion mellem de to bilgiganter stadig kan være på tale.Ifølge Bloomberg News fortæller ano..

Netcompany/CEO: Vi vækster inden for de lovede rammer

21-08-2019 08:38:35
Netcompanys regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2019 viser overordnet set, at it-virksomheden har godt styr på forretningen.Det mener selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski.- Kort sagt må vi sige, at vi har godt styr på forretningen. Vi leverer det, vi har lovet. Vi vækster inden for de rammer, vi har lovet. Vi har ansat en masse dygtige medarbejdere, og vi har en forretnin..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora/Jyske Bank: Løfter anbefaling til "køb" og hæver kursmål
2
Pandora/Sydbank: Flere forhold har givet smykkeaktien vind i sejlene
3
Pandora-topchef køber aktier for 12,3 mio. kr.
4
Aktier/tendens: Pandora nærmer sig milepæl for året
5
Matas/markedsdeltager: Kæmpe nedtur en forsinket reaktion på regnskab

Relaterede aktiekurser

Dfds A/S 238,20 0,3% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. august 2019 20:43:28
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB3 - 2019-08-21 20:43:28 - 2019-08-21 20:43:28 - 1 - Website: OKAY