14 aug: NNIT-regnskab chokerer og bekymrer investorer
14 aug: Kreditbanken H1: Lavere resultat, men opjusterer forventningerne
14-08-2019 14:11:54

Coloplast/CEO: Arbejdet med urologi-forretningen er i fuld gang

Inden kalenderen siger 2020, vil medicokoncernen Coloplast have taget en beslutning om, hvad der skal ske med selskabets mindste forretningsområde, urologi, som gennem de seneste år har været præget af pæne vækstrater - men også et massesøgsmål i USA.

I juni bekræftede Coloplast, at det har sat gang i en "ubetinget strategisk gennemgang" af urologiforretningen, og i onsdagens regnskab for tredje kvartal kom det frem, at det arbejde ventes at være afsluttet senest ved udgangen af 2019.

Derudover er der på nuværende tidspunkt ikke mange andre oplysninger om Coloplasts overvejelser, når det kommer til netop den forretningsdel, og lige nu kan administrerende direktør Kristian Villumsen heller ikke løfte sløret for, hvilke muligheder der er oppe at vende.

- Det er fuldstændigt i tråd med den måde, vi har talt om urologiforretningen over de seneste år, hvor vi har haft et massesøgsmål, som har fyldt meget i det forretningsbillede. Når vi når henimod afslutningen på massesøgsmålet, ville vi kigge på, hvilken rolle den forretning skulle fylde i porteføljen, og det er det, vi gør nu, siger han efter regnskabet.

- Når vi er klar med konklusionen på det, så fortæller vi det til markedet, og så vil jeg være glad for at give detaljer om det arbejde. Lige nu er arbejdet i fuld gang, og det forventer vi at afslutte ved udgangen i år, fortsætter topchefen.

Kristian Villumsen vil på nuværende tidspunkt ikke fortælle andet, end at Coloplast lige nu ser på, hvilken rolle forretningsområdet skal spille i porteføljen i fremtiden. Når snakken falder på, om Coloplast har oplevet en interesse fra spillere i markedet, er det også småt med oplysninger.

- Det kan jeg ikke sige noget om, men vi kigger på en forretning nu, hvor vi er utroligt glade for den performance, der kommer. Der er ikke ret mange forretninger, der leverer tocifrede vækstrater og markant vækst på profitabilitetsniveau. Det er vi jo utroligt glade for, siger han som svar på dét spørgsmål.

I starten af juni skrev Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder, at Coloplast efter sigende overvejede et salg af forretningsområdet. Om et helt eller delvist frasalg kan komme på tale, vil selskabet dog ikke fortælle noget om.

I tredje kvartal kunne Coloplast fremvise en organisk vækst på 10 pct. for urologiforretningen, og det samme gjorde sig gældende for de første ni måneder samlet set.

Forretningsområdet er dog også stødt på udfordringer i løbet af årene. Divisionen har nemlig kostet Coloplast dyrt i de senere år, hvor der er indgået forlig med tusindvis af amerikanske kvinder, der hævdede, at selskabets underlivsnet gav skader.

I alt er flere end 95 pct. af sagerne lukket i forlig, hvilket har kostet Coloplast knap 5 mia. kr. I alt har Coloplast hensat 5,25 mia. kr. inklusive juridiske omkostninger til sagerne. Hertil kommer, at selskabets forsikring dækker 0,5 mia. kr.

I april i år besluttede de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, at det danske medicoselskab omgående skulle stoppe med at sælge og distribuere det transvaginale net, der går under navnet Restorelle Directfix Anterior, som bruges til behandling af nedsunken underliv i USA. Produktet udgjorde dog kun cirka 0,2 pct. af Coloplasts samlede portefølje, lød det dengang.

Efter det forbud er salget af andre af Coloplasts produkter dog omvendt taget til, lød det fra medicokoncernen i torsdagens regnskab for tredje kvartal. Det gjaldt for Axis Biologics-porteføljen, som stod for det største vækstbidrag i forretningsområdet i kvartalet.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
06:34 - 
Coloplast/CEO: Svært at nå top af vækstmål med fransk m..
20 aug - 
Coloplast/CEO: Fransk modvind gør det svært at nå top a..
20 aug - 
Coloplast/dir: Chancen for at vinde store indkøbsaftale..
Relateret debat
10:15 - 
Måske er de blevet nervøse, set i lyset af sagsanlæg på..
09:59 - 
måske på vej under 800 kr. igen, prissætningen er helt ..
09:52 - 
Deres CEO skulle måske have givet den information ved r..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Pandora-topchef køber aktier for 12,3 mio. kr.

21-08-2019 12:38:56
Pandoras topchef, Alexander Lacik, har ligesom finansdirektør Anders Boyer købt op i smykkeselskabet.Lacik har erhvervet sig knap 50.000 Pandora-aktier til en samlet pris på omtrent 12,3 mio. kr., fremgår det onsdag af en fondsbørsmeddelelse.Stykprisen, topchefen har betalt for aktierne, løber derfor op i 247,3 kr.Onsdag ved middagstid koster en Pandora-aktie 292,90 kr. på børsen i København efter..

Fiat og Renault drøner i vejret efter rygter om mulig fusion

Relaterede nyheder
21-08-2019 12:08:08
En fusion af Italien og Frankrig kan tyde på mere end bare et kulinarisk mesterværk, da investorerne onsdag middag har sat tænderne i bilaktierne for Fiat og Renault.Franske Renault drøner i vejret med 4,4 pct., og italienske Fiat følger med i svinget med en stigning på 3,8 pct., efter rygter om at en mulig fusion mellem de to bilgiganter stadig kan være på tale.Ifølge Bloomberg News fortæller ano..

Netcompany/CEO: Vi vækster inden for de lovede rammer

21-08-2019 08:38:35
Netcompanys regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2019 viser overordnet set, at it-virksomheden har godt styr på forretningen.Det mener selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski.- Kort sagt må vi sige, at vi har godt styr på forretningen. Vi leverer det, vi har lovet. Vi vækster inden for de rammer, vi har lovet. Vi har ansat en masse dygtige medarbejdere, og vi har en forretnin..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora/Jyske Bank: Løfter anbefaling til "køb" og hæver kursmål
2
Pandora/Sydbank: Flere forhold har givet smykkeaktien vind i sejlene
3
Pandora-topchef køber aktier for 12,3 mio. kr.
4
Aktier/tendens: Pandora nærmer sig milepæl for året
5
Matas/markedsdeltager: Kæmpe nedtur en forsinket reaktion på regnskab

Relaterede aktiekurser

Coloplast B A/S 842,20 0,3% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. august 2019 19:55:34
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB6 - 2019-08-21 19:55:34 - 2019-08-21 19:55:34 - 1 - Website: OKAY