14 aug: Parken-aktien styrtdykker efter FCK-nedtur
14 aug: Demant/CEO: Sonova har fundet fordums styrke hos VA
14-08-2019 09:24:25

NNIT-topchef efter tabt Novo-aftale: "Jeg er ekstremt overrasket"

"Jeg er ekstremt overrasket".

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Per Kogut fra NNIT, efter at han tirsdag fik en melding fra storkunden Novo Nordisk om, at en stor IT-aftale med selskabet ikke vil blive forlænget.

- Jeg er meget overrasket, for det her drejer sig om nogen af Novo Nordisks allerkritiske operative applikationer. Nogen af applikationerne har vi faktisk selv udviklet, og en enkelt af dem findes der syv mand i verden, der kan - og det er os. Jeg er lidt overrasket over, at der er andre, der kan - men sådan er det jo, siger Per Kogut i et interview med Ritzau Finans.

Aftalen, der dermed udløber ved udgangen af 2019, er en applikationsvedligeholdelse med en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb.

Nyheden om tabet af den store aftale med Novo Nordisk kommer blot godt en måned efter en anden meddelelse fra selskabet om, at det også forventede at tabe en stor aftale med Pandora. Endnu har NNIT ikke et fuldt overblik detaljerne, som afgjorde, at selskabet blev fravalgt til en forlængelse af applikationsaftalen hos Novo.

- Det skal vi selvfølgelig have analyseret nærmere, for at finde ud af hvordan i alverden det kan være, at det forholder sig sådan. Jeg har ikke de specifikke detaljer om, hvorvidt der er økonomi, eller kvalitet eller incourcing eller hvordan kombinationen af det er, siger Per Kogut.

- Som vi også har set det med aftalen med Pandora, så er der mange i markedet, som gerne vil ind - og de vil også gerne tabe penge. Jeg er bare ikke sat i verden for at tabe penge. Både med Pandora og Novo har en enormt høj kundetilfredshed, så der må være nogle andre parametre inde i det her, som vi ikke kunne påvirke godt nok, fortsætter han.

Ritzau Finans: Mener du at Novo Nordisk tager en risiko ved at vælge en anden leverandør end NNIT?

- Det må du spørge Novo Nordisk om, hvordan deres risiko er. Men jeg må bare sige, at jeg er overrasket, og det er jo allerede noget, som skal sker her 1. januar - det overrasker mig lidt. Eller også har vi bare fejlvurderet situationen. Vi er jo nødt til at åbne op for alle muligheder, men at vi skulle have fejlvurderet situationen, det tror jeg nu ikke, siger Per Kogut.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 aug - 
Fredagens aktier: Gode Carlsberg-takter hjalp Unibrew o..
16 aug - 
Aktier/middag: Mærsk fører an i grønt marked oven på re..
16 aug - 
NNIT/SEB: Kursmålet barberes med en fjerdedel
Relateret debat
21 aug - 
ville netcompagny være et godt match ?
19 aug - 
Glem det, det er styret af NOVO-fonden, hvis de vil til..
16 aug - 
Hver person sin smag. hvis man tror på casen så kan man..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas' største kinesiske konkurrent oplever dyk i overskuddet

23-08-2019 15:14:38
Den kinesiske vindmølleproducent Goldwind, som er verdens næststørste af sin slags efter Vestas, måtte i første halvår se sit overskud skrumpe med 22,6 pct. til 1,18 mia. yuan.Omsætningen for perioden er opgjort til 15,73 mia. yuan, fremgår det af Bloomberg News.Goldwind havde i 2018 en markedsandel globalt på 14,7 pct. - og var dermed nummer to efter Vestas med en andel på 22,2 pct.Nummer tre var..

Kina gengælder amerikansk told: Aktiefutures falder

Relaterede nyheder
23-08-2019 14:27:22
Kina vil indføre told på 5-10 pct. på amerikanske varer for yderligere 75 mia. dollar som en gengældelse af amerikanernes told på varer, som importeres fra Kina.Tolden indføres i to etaper henholdsvis 1. september og 1. december.Det skriver Bloomberg News.Ifølge det kinesiske medie Xinhua varsler Kina også en told på 25 pct. på amerikanske biler fra 15. december, og sojaimporten fra USA pålægges e..

Sydbank sænker Ambu-anbefaling - flere finanshuse retter kursmål efter nedjustering

23-08-2019 11:27:06
Sydbank ser en aktie i Ambu som "mindre attraktiv" end tidligere, efter medicoselskabet senest i denne uge skar i forventningerne til resultaterne for hele 2018/19.Derfor sættes anbefalingen ned til "hold" fra "køb", skriver Søren Løntoft Hansen, senioraktieanalytiker i Sydbank.- I kølvandet på strategiopdateringen i juni og gårsdagens melding om investeringerne i det direkte salg i USA har vi sæn..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
26. august 2019 02:20:07
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB7 - 2019-08-26 02:20:07 - 2019-08-26 02:20:07 - 1 - Website: OKAY