15 aug: Zealand Pharma Q2: Udvidelse i USA bidrager til røde tal
15 aug: Mulig ECB-stimulus svækker euroen
15-08-2019 15:59:45

Lasse Nyby: Minusrenter til rige privatkunder kan komme sektoren

Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix

Selv om bankerne slås med negative renter på deres indlån i Nationalbanken, så har ingen af de danske banker endnu indført minusrenter på privatkunders indlån.

Ifølge Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby, kan de negative renter på privatkunder dog være på vej i den danske banksektor - dog kun for de "formuende" af slagsen.

- Jeg tror, at hvis der kommer en rentesænkning fra EBC (Den Europæiske Centralbank, red.) i september, så vil der gå kortere tid, før de formuende privatkunder bliver mødt med negative renter fra bankerne, ligesom man har set det i udlandet. Jeg tror ikke, at de almindelige indlån vil blive ramt af negative indlånsrenter, siger han.

Direktøren slår dog samtidig fast, at Spar Nord på ingen måde har planer om at blive den første bank til tage beslutningen om at indføre minusrenter på privatkunder med meget store formuer.

- Med det resultat vi laver, er vi måske ikke umiddelbart dem, der står først for at skulle indføre det, men vi vil selvfølgelig løbende overveje situationen og se på, hvordan tingene udvikler sig, siger direktøren.

- Du vil ikke se os være de første, der gør det, og jeg synes også, at vores regnskab dokumenterer, at der ikke er et behov for det, men vi vil løbende overveje, hvilke muligheder der er på det her område, fortsætter han.

BANKERNE TABER PENGE

Indlånsrenten i Danmarks Nationalbank er minus 0,65 pct., hvilket betyder, at bankerne herhjemme lige nu i princippet taber penge, når kunderne har et indlånsoverskud.

Nationalbanken følger i hovedtræk renteniveauet hos Den Europæiske Centralbank, ECB, på grund af fastkurspolitikken.

ECB kører også med negative renter, og det er den klare forventning, at renten sænkes yderligere, når centralbanken afholder sit næste pengepolitiske møde i september. Det viser futuresdata fra Bloomberg.

Lavere renter skal være med til at løfte både virksomhedernes investeringer og husholdningernes forbrug. Men det er ikke en selvfølge, at det kommer til at ske med fuld styrke, hvis renten sænkes yderligere, lyder det fra direktøren.

- I og med at vi ikke har indført negative renter over for privatkunderne, når centralbankerne har renterne så langt nede, så virker transmissionsmekanismen ikke helt optimalt, siger Lasse Nyby.

- Når renterne er så langt nede, er det et udtryk for, at centralbankerne gerne vil have virksomhederne og forbrugerne til at bruge flere penge, og når vi ikke tør sende renterne videre til privatkunderne, så fungerer det jo ikke rigtigt, fortsætter han.

Spar Nord offentliggjorde torsdag morgen sit regnskab for andet kvartal, og her fremhævede direktøren, at der var fremgang på alle de væsentlige poster. Allerede forud for regnskabsoffentliggørelsen opjusterede Spar Nord også forventningerne til hele året.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 aug - 
Fredagens aktier: Gode Carlsberg-takter hjalp Unibrew o..
16 aug - 
Aktier/middag: Mærsk fører an i grønt marked oven på re..
16 aug - 
Spar Nord/SHB: Sænker kursmål til 55 kr. og gentager an..
Relateret debat
28 aug - 
Og hvorfor falder den over 3 % idag. Smitter Sydbank.??
15 aug - 
Jeg kan forstå at SPNO også har en udfordring med gebyr..
13 aug - 
Ikke den store tiltro til banker generelt/ og deres fre..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Prisen på råolie ryger i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Relaterede nyheder
16-09-2019 06:34:09
Prisen på råolie stiger med over ti procent efter lørdagens droneangreb mod to olieanlæg i Saudi-Arabien.Dermed er der også udsigt til dyrere benzin.Da handlen med råolie begyndte klokken 00.00 dansk tid hoppede prisen op med omkring 15 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters. Efter omkring en time ligger prisen på en tønde Nordsø-olie omkring 13 procent højere i lidt over 68 dollar.Det var på for..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
2
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Aktier/åbning: DSV og Mærsk trækker ned i C25 efter Fedex-nedjustering

Relaterede aktiekurser

Spar Nord Bank A/S 57,70 -0,2% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2019 17:35:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB5 - 2019-09-18 17:35:12 - 2019-09-18 17:35:12 - 1 - Website: OKAY