20 aug: Alm. Brand ramt af renterne: "Et næsten utænkeligt niveauskifte"
20 aug: Verdens næststørste hedgefund indleder shortposition på Chr. Hans..
20-08-2019 13:29:08

Alm. Brand om Anders Dams tiltag: "Det er da en begyndelse"

Alm. Brand Bank har hvad koncernens administrerende direktør, Søren Boe Mortensen, kalder et "forfærdeligt" stort indlånsoverskud, og det koster dyrt, når overskudslikviditeten skal placeres i Nationalbanken til minus 0,65 pct.

- Vi har forfærdeligt meget indlånsoverskud, og det stiger i øjeblikket. Det koster os i hvert fald 25 mio. kr. om året at have det indlånsoverskud i øjeblikket med de negative indlånsrenter, hvor vi skal betale for at have dem stående i Nationalbanken.

- Det er et problem for sektoren som helhed og for os i særdeleshed, og der er jo et eller andet unaturligt i, at det bedste sted at investere sine penge i øjeblikket for private forbrugere er at placere dem i banken til 0 pct., siger Søren Boe Mortensen i et interview med Ritzau Finans.

Han betegner tiltaget fra Jyske Bank med ordførende direktør Anders Dam i spisen om at indføre minusrenter over for privatkunder - dog kun med indlån over 7,5 mio. kr. - for en begyndelse til at håndtere problemet.

IKKE RET STOR SKRIDT

- Det er da en begyndelse, men jeg er også af den overbevisning, at hvis vi sådan reelt set skal have de private kunders adfærd flyttet fra at bruge banken som "safe haven" for deres opsparing til at de investerer egentlig overskydende likviditet i værdipapirer igen, så er man nødt til at komme ned i niveau under de 7,5 mio. kr., som han har lagt ind.

- Det er et step, men det er ikke ret stort det step, siger Søren Boe Mortensen.

Alm. Brand Bank kommer dog ikke til at gå forrest med eventuelt at indføre minusrenter til privatkunderne, men vil holde øje med konkurrenternes tiltag.

- Med den markedsposition, vi har, så er det ikke os der går først, siger Alm. Brand-direktøren.

Alm. Brand lægger dog op til prisjusteringer i sin bankforretning, som i andet kvartal kun formåede at holde sig i plus som følge af tilbageførsler af nedskrivninger på udlån.

Bankens resultat før skat var et overskud i kvartalet på 15 mio. kr., efter at der netto var blevet indtægtsført 20 mio. kr. på posten for tab og nedskrivninger.

PRISJUSTERINGER PÅ VEJ

- Det er jo fint med tilbageførte nedskrivninger, for det er jo for meget nedskrevet tidligere og det er kunder, der tilbagebetaler lån, men det er jo ikke det, du kan basere det på i banken på den lange bane.

- Derfor skal vi have kigget på indtjeningen i banken, vi skal have kigget på renteindtægtssiden, på rentemarginalsiden og på omkostningerne. Banken skal op at tjene lidt flere penge, end den gør i dag, på den primære drift, siger Søren Boe Mortensen.

Derfor kan bankens kunder se frem til prisjusteringer.

- Vi prøver at vurdere i øjeblikket, hvordan vi ligger i forhold til markedet, er der nogen steder hvor vi er blevet for billige i forhold til markedet, det tror jeg nok vi er, så vi justerer ind både på nogle rentesatser og nogle gebyrer, så vi stadigvæk er konkurrencedygtige i markedet, men hvor vi dog får lidt mere indtjening til toplinjen, siger Søren Boe Mortensen.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
22 aug - 
Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i r..
22 aug - 
Danske Bank sænker kursmål på Alm. Brand og gentager an..
21 aug - 
Alm Brand/SEB: Kursmål sat ned med 8 pct. - GENT
Relateret debat
22 aug - 
@
22 aug - 
hvis du har traderkonto har du også netbank. netbanken ..
22 aug - 
ring på 35 47 48 49 - de plejer da hurtigt at hjælpe - ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Prisen på råolie ryger i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Relaterede nyheder
16-09-2019 06:34:09
Prisen på råolie stiger med over ti procent efter lørdagens droneangreb mod to olieanlæg i Saudi-Arabien.Dermed er der også udsigt til dyrere benzin.Da handlen med råolie begyndte klokken 00.00 dansk tid hoppede prisen op med omkring 15 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters. Efter omkring en time ligger prisen på en tønde Nordsø-olie omkring 13 procent højere i lidt over 68 dollar.Det var på for..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
2
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Aktier/åbning: DSV og Mærsk trækker ned i C25 efter Fedex-nedjustering

Relaterede aktiekurser

Alm Brand A/S 54,05 0,0% Aktiekurs uændret

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2019 17:35:18
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-18 17:35:18 - 2019-09-18 17:35:18 - 1 - Website: OKAY