21 aug: Møns Bank H1: Indtægterne vokser - men nedskrivninger tynger over..
21 aug: Gyldendal H1: Opkøb styrker omsætning - traditionel forretning ty..
21-08-2019 15:41:18

Ambu OPTAKT Q3 22/8: Dæmpet vækst og engangseffekter vil præge kvartal

En ny topchef, en opdateret strategi og mere afdæmpede forventninger til det indeværende regnskabsår har været nogle af overskrifterne hos det danske medicoselskab Ambu i løbet af det seneste år.

Torsdag offentliggør selskabet sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19, og kvartalet vil være præget af en række engangseffekter.

Investorerne vil holde øje med signaler fra Ambus topchef, Juan-José Gonzalez, der i midten af maj i år overtog direktørstolen hos medicoselskabet efter fyringen af Lars Marcher.

- Det bliver endnu et kvartal, hvor han skal levere varen retorisk. Det vil der blive holdt øje med, og så vil der blive holdt øje med, om man er on track i forhold til strategiopdateringen. Den er så ny, så der bør ikke være nogen ændringer på front, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioraktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans forud for regnskabet.

Ambu opdaterede sin strategi, der går under navnet Big Five 2020, i midten af juni i år, og det førte mere afdæmpede forventninger med sig til både det indeværende regnskabsår og næste regnskabsår.

DÆMPET VÆKST I DEN TRADITIONELLE FORRETNING

En mere afdæmpet vækst ventes også at præge regnskabsårets tredje kvartal hos Ambu. Det skyldes, at forretningen inden for anæstesi og patientmonitorering vil være præget af både et svært sammenligningsgrundlag og periodeforskydninger.

- Den organiske vækst vil være relativt dæmpet i forhold til de foregående kvartaler og også i forhold til Ambus helårsforventninger. Det er der et par årsager til. Det er især den traditionelle forretning, som trækker ned her. Begge divisioner vil være påvirkede af periodeforskydninger i ordrerne, siger Søren Løntoft Hansen og påpeger også, at særligt anæstesiforretningen vil have et svært sammenligningsgrundlag i tredje kvartal.

Analytikerne venter en organisk vækst i kvartalet på 10,3 pct., viser estimater indsamlet af Ambu blandt otte analytikere. Hos Sydbank lyder forventningen til den organiske vækst på 10,5 pct., og det er markant under niveauet fra tredje kvartal sidste år, hvor den organiske vækst endte på omkring 17 pct.

FORTSAT FREMGANG I VISUALISERINGSFORRETNINGEN

Det danske medicoselskab har tre forretningsområder, og det er særligt det ene, der er i fokus i forbindelse med regnskaberne.

Det drejer sig om visualiseringsforretningen, som koncentrerer sig om videoskoper til engangsbrug, som er den del af forretningen, Ambu har høje vækstambitioner for.

Her forventer Sydbanks analytiker fortsat en pæn vækst i tredje kvartal.

- Væksten i kvartalet vil ikke uventet være drevet af visualisering, og jeg forventer et endoskopsalg på 192.000 styk og en organisk vækst i den del af forretningen på 32 pct., siger Søren Løntoft Hansen.

Ifølge konsensusestimaterne venter analytikerne, at Ambu har solgt 192.500 endoskoper i regnskabsårets tredje kvartal.

Sydbank forudser en underliggende forbedring af bruttomarginalen på 0,3 pct.point til 60 pct. som følge af produktmikseffekter og fremgangen i omsætningen.

FLERE ENGANGSEFFEKTER PÅVIRKER OVERSKUDDET

Omvendt vil en nedskrivning på koloskopet SC210, som Ambu i juni droppede at udvikle videre på, tynge indtjeningen i kvartalet.

- Ambus beslutning om at droppe engangstarmendoskopet SC210 betyder, at selskabet vil have en negativ engangseffekt på 25 mio. kr. i forbindelse med regnskabet, skriver Søren Løntoft Hansen i sin optakt og forudser efter den engangseffekt en bruttomarginal på 56,8 pct.

Flere nye sælgere og nye regnskabsregler vil sandsynligvis også have ført til øgede omkostninger i tredje kvartal, og det er med til at dæmpe overskudsgraden i perioden.

Ifølge Ambus indsamlede estimater ventes overskudsgraden (EBIT-marginen) før særlige poster at falde til 20,2 pct. i kvartalet fra 22,4 pct. i samme periode sidste år. Udskiftningen af Ambus topchef vil også tynge indtjeningen yderligere efter særlige poster.

- Der vil i forbindelse med Lars Marchers afgang være ekstraordinære omkostninger på 38 mio. kr. i tredje kvartal 2018/19, hvilket trækker indtjeningen yderligere ned, vurderer Søren Løntoft Hansen i optakten.

Han vurderer omvendt, at Ambus beslutning om at droppe koloskopet SC210 vil betyde, at selskabet ikke skal betale den "earn out", som selskabet ellers var forpligtiget til at betale i forbindelse med opkøbet af virksomheden Invendo, som stod bag koloskopet.

Ambu offentliggør sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19 torsdag den 22. august fra morgenstunden.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17 sep - 
Lars Marcher bryder tavsheden: Overrasket over fyring h..
10 sep - 
Tirsdagens aktier: DSV og Genmab tog største dukkert på..
10 sep - 
Tirsdagens aktier: DAV og Genmab og største dukkert på ..
Relateret debat
17 sep - 
Kigger på at købe omkring 109, hvis det udarter sig ord..
17 sep - 
Kan du mærke det på din morgn urin eller har du læst de..
17 sep - 
Der er en ret positive analyse af AMBU i det seneste nr..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
AMBU-B
Der er en ret positive analyse af AMBU i det seneste nr. (19) af Økonomisk Ugebrev. Artiklen fremhæv..
3
17 sep
AMBU-B
Kan du mærke det på din morgn urin eller har du læst det i kaffegrums ? Det kunne da være fint med e..
2
17 sep
AMBU-B
tid at komme ud af den så længe tabet ikke er større end 1000,- mon ik snart den rammer 100,-
2

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Prisen på råolie ryger i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Relaterede nyheder
16-09-2019 06:34:09
Prisen på råolie stiger med over ti procent efter lørdagens droneangreb mod to olieanlæg i Saudi-Arabien.Dermed er der også udsigt til dyrere benzin.Da handlen med råolie begyndte klokken 00.00 dansk tid hoppede prisen op med omkring 15 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters. Efter omkring en time ligger prisen på en tønde Nordsø-olie omkring 13 procent højere i lidt over 68 dollar.Det var på for..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Børshuse kan puste til Novo og Lundbeck
2
Lars Marcher bryder tavsheden: Overrasket over fyring hos Ambu
3
Novo præsenterer ny analyse af fase 3-program med oral Semaglutid
4
Bavarian: FDA giver Merck hurtigere behandlingstid for ebolavaccine-NY
5
Novo hæves til "køb" af Citi efter stor rundspørge blandt læger

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 111,25 -2,7% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2019 07:05:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB6 - 2019-09-18 07:05:23 - 2019-09-18 07:05:23 - 1 - Website: OKAY