22 aug: Aktier/åbning: Ambu hamres ned efter regnskab mens GN belønnes
22 aug: Prime Office Q2: Værdiregulering af investeringsejendomme giver l..
22-08-2019 09:18:27

Juan José Gonzales: Det er en af de vigtigste investeringer i år

En markant ændring af salgsmetoderne på det amerikanske marked kommer til at tynge forventningerne i det indeværende regnskabsår for medicoselskabet Ambu, men i andet halvår af det kommende regnskabsår vil den fulde positive effekt af ændringerne slå igennem.

Natten til torsdag besluttede det danske selskab endeligt at droppe samarbejdet med den amerikanske distributør Tri-anim, der ellers i dag står for 40 pct. af Ambus omsætning fra salget af Ascope-produkterne, der bruges til kikkertundersøgelser i luftvejene.

Fremover vil Ambu selv stå for salget af produkterne i USA. Det skyldes, at selskabets egen direkte salgsorganisation arbejder mere effektivt end den amerikanske samarbejdspartner, da Ambus egen salgsstyrke også står for at sælge selskabets nye produkter.

- Det er en af de vigtigste investeringer, vi laver i år. Over de seneste to år har vi haft en direkte salgsorganisation og en distributør, og vi har set, at den direkte organisation er meget mere effektiv, når det kommer til at drive væksten og penetrationen på hospitalerne i USA, siger Juan José Gonzalez, der er administrerende direktør hos Ambu, efter offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19.

- Når vi ser fremad og kigger på alle vores innovationer inden for ENT (øre-næse-hals, red.) og urologi, tror vi, at den bedste måde at komme hurtigt ind på markedet er ved at have en 100 pct. direkte salgsstyrke. Det er derfor, vi gør det. Det skaber en konkurrencemæssig fordel, som bliver svær for andre virksomheder at kopiere. Vi får den største salgsstyrke inden for produkter til engangsbrug på vores største marked, lyder det fra direktøren, der satte sig i direktørstolen hos Ambu i maj.

BØR SE EN POSITIV EFFEKT I ANDET HALVÅR AF 2019/20

Ifølge topchefen er omkostningerne til den direkte salgsstyrke i USA allerede på nuværende tidspunkt forholdsmæssigt lavere end omkostningerne til distributøren. Han vil ikke fortælle, hvor stor forskellen i effektiviteten er - eller forventes at blive - men han vurderer, at det uden tvivl kommer til at få en positiv effekt på længere sigt.

- Når man ser på dette finansielt, er det meget attraktivt for selskabet, når man ser på størrelsen af USA, og fortjenesten på investeringen er sikker. Mere vigtigt er det, at effekten af vores portefølje vil være markant, og jeg tror, at vi kommer til at se det relativt hurtigt næste år, siger Juan José Gonzalez.

Topchefen forventer dog, at der går lidt tid, før den fulde effekt af ændringen bliver synlig i selskabets regnskaber.

- Det tager altid tid, når man laver sådan en distributørændring. Vi bør begynde at kunne se fordelen ved det i andet halvdel af næste år, og vi vil helt sikkert se den fulde effekt det efterfølgende år, siger han.

VIL RYKKE INVESTERINGERNE RUNDT

Allerede i midten af juni i år fortalte Ambu, at selskabet ville investere mere i sin salgsstyrke i både USA, Europa, Asien og Stillehavsområdet inden for endoskopi.

Dengang oplyste selskabet, at det ville koste 225 mio. kr. alene i det kommende regnskabsår, da medarbejderstaben skal udvides med omkring 200 ansatte. Dengang kom det også frem, at det ville koste 20 mio. kr. i fjerde kvartal af 2018/19.

Den droppede aftale betyder ifølge direktøren endnu flere investeringer i den direkte salgsstyrke i USA, da de penge, medicoselskabet tidligere betalte til distributøren, i stedet vil gå til at udvide og styrke Ambus egen organisation i USA.

Ændringen i salgssetuppet i USA har også betydet nedjusterede forventninger til hele 2018/19, og for 2019/20 har selskabet omvendt udvidet den øvre ende af vækstintervallet i sine forventninger til omsætningen.

På grund af nedjusteringen for det indeværende år betyder det dog ikke, at Ambu nu venter en højere omsætning næste år. Det betyder nemlig, at vækstforventningen for 2019/20 bygger på et lavere sammenligningsgrundlag end tidligere ventet.

Dermed står Ambu faktisk til en omsætning, der er lavere end tidligere forudset i det kommende regnskabsår, der starter 1. oktober.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17 sep - 
Lars Marcher bryder tavsheden: Overrasket over fyring h..
10 sep - 
Tirsdagens aktier: DSV og Genmab tog største dukkert på..
10 sep - 
Tirsdagens aktier: DAV og Genmab og største dukkert på ..
Relateret debat
18 sep - 
Øh? Du får det til at lyde som om, at det var totalt ur..
18 sep - 
Du må vente laaaaaang tid, hvis overhovedet...
17 sep - 
Kigger på at købe omkring 109, hvis det udarter sig ord..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
AMBU-B
Der er en ret positive analyse af AMBU i det seneste nr. (19) af Økonomisk Ugebrev. Artiklen fremhæv..
4
17 sep
AMBU-B
Kan du mærke det på din morgn urin eller har du læst det i kaffegrums ? Det kunne da være fint med e..
2
17 sep
AMBU-B
tid at komme ud af den så længe tabet ikke er større end 1000,- mon ik snart den rammer 100,-
2
18 sep
AMBU-B
Du må vente laaaaaang tid, hvis overhovedet...
1

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 115,05 3,4% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 00:48:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-19 00:48:23 - 2019-09-19 00:48:23 - 1 - Website: OKAY