23 aug: Rockwool vokser nogenlunde som ventet men sænker vækstforventning..
23 aug: Maersk Drilling/CEO: Stigende udnyttelsesgrad er et vigtigt signa..
23-08-2019 08:49:19

Maersk Drilling: Bedre udnyttelsesgrad - men lavere rater tynger i Q2

En større del af boreriggene i markedet var i arbejde i årets andet kvartal, og også hos det danske borerigselskab Maersk Drilling voksede udnyttelsesgraden i april, maj og juni.

I selskabets regnskab for første halvår fremgår det, at antallet af jack up-rigge på kontrakt i det generelle marked fortsatte med at vokse i andet kvartal, og på globalt plan lå udnyttelsesgraden på omkring 80 pct. Det samme var tilfældet for de flydende rigge i markedet.

Det er ifølge Maersk Drilling det højeste niveau siden 2015, og selskabet kunne også selv se sin udnyttelsesgrad vokse på tværs af forretningen.

I andet kvartal af 2019 var mere end 86 pct. af jack-up-riggene og 74 pct. de flydende rigge i brug hos Maersk Drilling, der går under navnet Drilling Company of 1972 på den københavnske fondsbørs.

Det var en fremgang fra henholdsvis 78 pct. og 62 pct. i årets første kvartal, og samlet set voksede udnyttelsesgraden hos det danske selskab til 78 pct. i hele første halvår fra 71 pct. i samme periode sidste år, fremgår det af fredagens regnskab.

DAGSRATERNE FALDT FRA FØRSTE TIL ANDET KVARTAL

Den forberede udnyttelsesgrad var med til at løfte omsætningen en spids fra første kvartal til andet kvartal hos Maersk Drilling, men lavere gennemsnitlige dagsrater tyngede omvendt i perioden.

Den gennemsnitlige dagsrate tog nemlig et dyk til 185.000 dollar fra 208.000 dollar i første kvartal, når man ser på den samlede forretning, og der var tale om faldende rater for både jack up-rigge og flydende rigge.

I jack up-segmentet faldt de gennemsnitlige rater til 193.000 dollar i andet kvartal fra 182.000 dollar i årets første kvartal.

Ifølge Maersk Drilling skyldes det særligt, at boreriggen Maersk Integrator modtog en såkaldt standby-rate i det meste af juni forud for den nye kontrakt med olieselskabet Aker BP.

De flydende rigge, som selskabet selv kalder "floaters", måtte se den gennemsnitlige dagsrate falde til 213.000 dollar i andet kvartal fra 247.000 dollar i første kvartal.

Maersk Drilling forklarer faldet med udløbet af såkaldte legacy-kontrakter, og at de nye kontrakter er blevet underskrevet til de nuværende markedsrater.

I løbet af andet kvartal kunne Maersk Drilling desuden glæde sig over at underskrive otte nye kontrakter på selskabets borerigge, og efter afslutningen på kvartalet blev der indgået yderligere to kontrakter af forskellig varighed.

Den samlede værdi af kontrakterne, der blev indgået i andet kvartal, løber ifølge selskabet op i 397 mio. dollar, og ved udgangen af juni havde Maersk Drilling en samlet ordrebog på 2,3 mia. dollar.

Ved udgangen af juni 2018 havde selskabet til sammenligning en samlet ordrebog på 2,7 mia. dollar.

FORVENTER FORTSAT BEDRING I MARKED PÅ LANG SIGT

Det generelle marked for jack up-rigge har ifølge det danske borerigselskab været i gradvis bedring de seneste to år, og den tendens fortsatte i andet kvartal 2019.

I flyder-segmentet har genopretningen i markedet været langsommere de seneste to år end i jack up-segmentet. Selv om udnyttelsesgraden for de flydende rigge også lå på et pænt niveau i andet kvartal af 2019, er de gennemsnitlige dagsrater fortsat på et udfordrende niveau i markedet.

Det segment ventes også generelt i markedet fortsat at være udfordret, skriver Maersk Drilling i en markedsopdatering i regnskabet.

Maersk Drilling fremhæver dog også, at olieselskaberne generelt kan prale af stærkere frie pengestrømme og finansielt mere robuste projekter end tidligere, og det kan være med til at løfte efterspørgslen på borerigge fremover.

- Derfor venter Maersk Drilling fortsat forbedringer i udnyttelsesgraden og dagsraterne på længere sigt. Imidlertid er timingen og størrelsen på genopretningen, særligt i det flydende segment, fortsat usikker, fremgår det af regnskabet for første halvår.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
18 sep - 
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg..
18 sep - 
Mærsk: Amerikansk hedgefond reducerer sats på kursfald
18 sep - 
Aktier/middag: Fedex leverer dårligt nyt til DSV i afve..
Relateret debat
12 sep - 
maersk aktionærer fik 2 drilling aktier for hver a.p.mø..
12 sep - 
Nogen der som paratviden har kendskab til hvad maersk u..
05 sep - 
Aktierne er i nedtrend, der er ingen vending foreløbig
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser

A.P. Møller - Mærsk B A/.. 7.790,00 -2,2% Fald i aktiekurs
A.P. Møller - Mærsk A A/.. 7.315,00 -1,9% Fald i aktiekurs
A P Moller Maersk B Ord .. 7.790,00 -2,2% Fald i aktiekurs
A P Moller Maersk Ord Sh.. 7.315,00 -1,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 00:31:43
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB5 - 2019-09-19 00:31:43 - 2019-09-19 00:31:43 - 1 - Website: OKAY