23 aug: Aktier/middag: Rockwool rasler ned efter overraskende nedjusterin..
23 aug: Sydbank sænker Ambu-anbefaling - flere finanshuse retter kursmål ..
23-08-2019 11:20:19

Maersk Drilling/Kepler Cheuvreux: Bred ratebedring kommer først i 2020

Maersk Drilling havde held med at løfte udnyttelsesgraden i sin flåde pænt i løbet af første halvår, hvor borerig-selskabet til gengæld var presset af vigende dagsrater.

I den norske del af Nordsøen, hvor Maersk Drilling er en dominerende aktør, er der dog allerede begyndt at vise sig bedring.

For den resterende del af forretningen, der dækker over blandt andet flåden af flydende rigge og boreskibe, ses de første spæde tegn på forbedring også allerede, men der vil endnu gå lidt tid, før raterne for alvor bliver forbedret.

Sådan lyder det fra Magnus Olsvik, der følger Maersk Drilling som analytiker hos finanshuset Kepler Cheuvreux.

- Vi har været igennem en ret skarp nedgang i sektoren. Det begynder langsomt at bedre sig nu, og det første, der går op er udnyttelsesgraden. Men Maersk Drilling får stadig pæn betaling fra nogle kontrakter fra før nedgangen i markedet, og derfor går raterne også nedad nu, fordi de begynder at løbe ud, siger analytikeren til Ritzau Finans.

STÆRKE I NORGE

I den norske del af Nordsøen, hvor forholdene for boring er vanskelige, har Maersk Drilling stor glæde af en massiv flåde af jack up-rigge, som kan klare sig under de sværere vilkår.

Blandt andet derfor er det også her, at Maersk Drilling klarer sig bedst.

- Udnyttelsesgraden i Norge er allerede nu over 90 pct., og det giver Maersk Drilling mere forhandlingskraft, så raterne allerede er på vej op. Vi tror også, at trenden vil være positiv i de kommende kvartaler, siger Magnus Olsvik.

Han tror dog ikke, at de samlede gennemsnitlige rater for alvor vil forbedre sig, før resten af forretningen også kommer ind i en mere positiv trend.

- I resten af verden har vi endnu ikke set raterne stige. Udnyttelsesgraden er nu omkring 80 pct., og vi regner med, at den vil ramme 85 pct. næste år. Det er typisk der, at man begynder at se noget mere forhandlingskraft for borerig-selskaberne, siger Magnus Olsvik.

- Så vi venter rater nogenlunde stabilt på det nuværende niveau i de kommende kvartaler - og ikke betydeligt stigende før om måske et år, fortsætter analytikeren.

HOLD ØJE MED MULIGHED FOR NYE KONTRAKTER

Overordnet set vurderer han, at fredagens halvårsregnskab fra Maersk Drilling var nogenlunde som ventet.

- Hovedtallet i regnskabet er EBITDA, og der rammer Maersk Drilling 231 mio. dollar, hvilket er på linje med vores forventninger og en spids under konsensus. Forventningerne til hele året fastholdes også, så der er ikke noget overraskende der, siger Magnus Olsvik.

Han peger på, at det nu bliver afgørende at se, om Maersk Drilling formår at hente nye kontrakter til en stribe rigge, hvis kontrakter står til at udløbe i den kommende periode.

- Noget af det primære, som vi kigger på og vil lytte efter på telekonferencen, er muligheden for potentielt nye kontrakter, efter at flere står til at udløbe, siger Magnus Olsvik.

Han peger på, at Maersk Drilling i selve regnskabet ikke melder noget om nyt arbejde til de rigge, der står til at løbe af kontrakt.

Selskabet indikerer dog, at der ser ud til at være gode muligheder i primært Nordsøen mod slutningen af i år og ind i næste år.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
20 sep - 
Maersk Drilling ændrer i organisationen: Driftsdirektør..
19 sep - 
Drilling får forlænget norsk aftale til værdi af 60 mio..
18 sep - 
Drilling/Exane: Kursmålet sænkes med 180 kr.
Relateret debat
02 sep - 
Efter en fin start, slutter den svagt, har solgt, desvæ..
30 aug - 
Med det flotte luk idag, håber jeg, vi har set bunden, ..
30 aug - 
Drilling har nu sat 2 grønne candles. Det tager jeg som..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo Nordisk får markedet til at holde vejret
2
Novo står foran stor eksamen - kan åbne dør til 200 milliarder - GENT
3
NKT i største hop siden 2001: "Markedet har sukket efter store ordre"
4
NKT foretrukken leverandør til mulig milliardkontrakt i England
5
Rejseselskab i frit fald efter ny tvivl om redningsplan

Relaterede aktiekurser

Drilling Company of 1972 396,20 2,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. september 2019 00:30:14
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-21 00:30:14 - 2019-09-21 00:30:14 - 1 - Website: OKAY