23 aug: Aktier/middag: Rockwool rasler ned efter overraskende nedjusterin..
23 aug: Sydbank sænker Ambu-anbefaling - flere finanshuse retter kursmål ..
23-08-2019 11:20:19

Maersk Drilling/Kepler Cheuvreux: Bred ratebedring kommer først i 2020

Maersk Drilling havde held med at løfte udnyttelsesgraden i sin flåde pænt i løbet af første halvår, hvor borerig-selskabet til gengæld var presset af vigende dagsrater.

I den norske del af Nordsøen, hvor Maersk Drilling er en dominerende aktør, er der dog allerede begyndt at vise sig bedring.

For den resterende del af forretningen, der dækker over blandt andet flåden af flydende rigge og boreskibe, ses de første spæde tegn på forbedring også allerede, men der vil endnu gå lidt tid, før raterne for alvor bliver forbedret.

Sådan lyder det fra Magnus Olsvik, der følger Maersk Drilling som analytiker hos finanshuset Kepler Cheuvreux.

- Vi har været igennem en ret skarp nedgang i sektoren. Det begynder langsomt at bedre sig nu, og det første, der går op er udnyttelsesgraden. Men Maersk Drilling får stadig pæn betaling fra nogle kontrakter fra før nedgangen i markedet, og derfor går raterne også nedad nu, fordi de begynder at løbe ud, siger analytikeren til Ritzau Finans.

STÆRKE I NORGE

I den norske del af Nordsøen, hvor forholdene for boring er vanskelige, har Maersk Drilling stor glæde af en massiv flåde af jack up-rigge, som kan klare sig under de sværere vilkår.

Blandt andet derfor er det også her, at Maersk Drilling klarer sig bedst.

- Udnyttelsesgraden i Norge er allerede nu over 90 pct., og det giver Maersk Drilling mere forhandlingskraft, så raterne allerede er på vej op. Vi tror også, at trenden vil være positiv i de kommende kvartaler, siger Magnus Olsvik.

Han tror dog ikke, at de samlede gennemsnitlige rater for alvor vil forbedre sig, før resten af forretningen også kommer ind i en mere positiv trend.

- I resten af verden har vi endnu ikke set raterne stige. Udnyttelsesgraden er nu omkring 80 pct., og vi regner med, at den vil ramme 85 pct. næste år. Det er typisk der, at man begynder at se noget mere forhandlingskraft for borerig-selskaberne, siger Magnus Olsvik.

- Så vi venter rater nogenlunde stabilt på det nuværende niveau i de kommende kvartaler - og ikke betydeligt stigende før om måske et år, fortsætter analytikeren.

HOLD ØJE MED MULIGHED FOR NYE KONTRAKTER

Overordnet set vurderer han, at fredagens halvårsregnskab fra Maersk Drilling var nogenlunde som ventet.

- Hovedtallet i regnskabet er EBITDA, og der rammer Maersk Drilling 231 mio. dollar, hvilket er på linje med vores forventninger og en spids under konsensus. Forventningerne til hele året fastholdes også, så der er ikke noget overraskende der, siger Magnus Olsvik.

Han peger på, at det nu bliver afgørende at se, om Maersk Drilling formår at hente nye kontrakter til en stribe rigge, hvis kontrakter står til at udløbe i den kommende periode.

- Noget af det primære, som vi kigger på og vil lytte efter på telekonferencen, er muligheden for potentielt nye kontrakter, efter at flere står til at udløbe, siger Magnus Olsvik.

Han peger på, at Maersk Drilling i selve regnskabet ikke melder noget om nyt arbejde til de rigge, der står til at løbe af kontrakt.

Selskabet indikerer dog, at der ser ud til at være gode muligheder i primært Nordsøen mod slutningen af i år og ind i næste år.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
11:46 - 
Drilling/Exane: Kursmålet sænkes med 180 kr.
17 sep - 
Tirsdagens aktier: Novo trak C25 i grønt - Danske Bank ..
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
Relateret debat
02 sep - 
Efter en fin start, slutter den svagt, har solgt, desvæ..
30 aug - 
Med det flotte luk idag, håber jeg, vi har set bunden, ..
30 aug - 
Drilling har nu sat 2 grønne candles. Det tager jeg som..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Prisen på råolie ryger i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Relaterede nyheder
16-09-2019 06:34:09
Prisen på råolie stiger med over ti procent efter lørdagens droneangreb mod to olieanlæg i Saudi-Arabien.Dermed er der også udsigt til dyrere benzin.Da handlen med råolie begyndte klokken 00.00 dansk tid hoppede prisen op med omkring 15 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters. Efter omkring en time ligger prisen på en tønde Nordsø-olie omkring 13 procent højere i lidt over 68 dollar.Det var på for..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Tirsdagens aktier: Novo trak C25 i grønt - Danske Bank til bunds
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Oliepris falder efter nyt om saudiarabisk produktion om 2-3 uger-NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY

Relaterede aktiekurser

Drilling Company of 1972 395,00 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2019 15:33:04
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-18 15:33:04 - 2019-09-18 15:33:04 - 1 - Website: OKAY