23 aug: Mærsk: Asien/Europa-rater bøjer af efter fire ugers fremgang
23 aug: Ambu/Danske Bank: Sænker kursmål og gentager anbefaling
23-08-2019 09:58:20

Rockwool/CEO: Svagere markeder har givet os grund til nedjustering

Sammen med regnskabet for andet kvartal har isoleringsvirksomheden Rockwool sænket sin prognose for salgsvæksten i det igangværende år.

Det skyldes udover fortsatte prisudsving også tilbagegang i salget på flere geografiske markeder, forklarer Jens Birgersson, som er administrerende direktør hos Rockwool.

- Vores andet kvartal er faktisk det stærkeste andet kvartal nogensinde. Men i forhold til vores markeder kan vi se en ændring i eksempelvis Kina, og det har haft en effekt på hele Sydasien. Der ser vi en negativ vækst, siger Rockwool-topchefen.

Vendes blikket mod Europa, har den østlige del af kontinentet været kendetegnet ved lavere aktivitet i løbet af kvartalet. Bedre er det gået i den vestlige del af Europa, uden at det dog har været helt fantastisk .

Jens Birgersson nævner blandt andet Frankrig og Storbritannien som markeder i Vesteuropa, der klarer sig "rigtig godt". Også Tyskland fortsætter med at være et rigtig stort marked for producenten af isoleringsmaterialer, selvom aktiviteten i Tyskland er gået ned i tempo over de seneste kvartaler.

Generelt fornemmer Rockwool-topchefen, at aktivitetsniveauet rundt om på de forskellige markeder er påvirket af nogle af de forhold, der i øjeblikket påvirker på globalt plan.

- Der er fortsat volatilitet på grund af brexit, handelskrigen og den økonomiske usikkerhed i USA. Derfor synes jeg også, at det giver god mening for os at sænke vores vækstforventning til året, siger Jens Birgersson.

USIKKERT HVOR LÆNGE VOLATILITET FORTSÆTTER

Fra tidligere at have ventet en salgsvækst i lokal valuta på 4-8 pct. regner Rockwool nu med at realisere en vækst på 2-5 pct. i indeværende år.

Hvor længe volatiliteten i markederne vil fortsætte, har Rockwool-topchefen svært ved at svare på. Han hæfter sig dog ved, at selskabet fortsat venter positiv vækst i år.

- Vi har sænket vores forventninger, men vi er ikke begyndt at forvente negativ vækst.

- I det her volatile marked kan der imidlertid ske nogle ting, som vi ikke kan vide os sikre på. Vi har foreløbigt bare kunnet se, at volatiliteten fortsætter, og vi har kunnet se nogle markeder falde en smule tilbage, hvad angår deres aktivitetsniveau, siger Jens Birgersson.

Mens forventningen til årets salgsvækst er blevet justeret ned, har Rockwool sammen med regnskabet fastholdt sin prognose om at realisere en overskudsgrad (EBIT-margin) på omkring samme niveau som sidste år, hvor den endte på 12,8 pct.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09 sep - 
Aktier/åbning: Maersk Drilling i front for lysegrønt C2..
09 sep - 
Rockwool/HSBC: Kursmålet sænkes 16 pct.
03 sep - 
Aktier/middag: Forsigtigt marked med Ambu i top og Dans..
Relateret debat
28 aug - 
@
28 aug - 
Rockwool i 600 bliver købt op ?
27 aug - 
Kigger du overhovedet på FA? Rockwool i 600 med deres n..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Rockwool International B.. 1.412,00 0,9% Stigning i aktiekurs
Rockwool International A.. 1.325,00 -1,1% Fald i aktiekurs
Rockwool International B.. 1.412,00 0,9% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 00:00:08
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-19 00:00:08 - 2019-09-19 00:00:08 - 1 - Website: OKAY