26 aug: Bording H1: Omstilling i Sverige påvirker indtjening og omsætning
26 aug: Santa Fe Group styrter i rødt efter uklarhed om finansiering
26-08-2019 17:06:32

Mandagens aktier: Efterslæb fra i fredags holdt eliteindeks i minus

Pandora og ISS var de få grønne lanterner i mandagens eliteindeks, der ikke kunne følge med stigningerne på børserne i Europa samt en positiv åbning i USA.

Samlet endte C25-indekset med et minus på 1,0 pct. til indeks 1124,42.

- Vi fik ikke det samme fald med i fredags som de europæiske indeks. Det danske aktiemarked lukkede inden meldinger om nyt mellem Kina og USA, og det er derfor, vi ikke kan følge med i dag, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Mens det danske aktiemarked også var hæmmet en helligdag i det britiske, der lukkede børsen i London, så fik en kinesisk kontakt til USA med et ønske om at genstarte handelsforhandlingerne investorerne til at sende aktiemarkederne op.

Ifølge USA's præsident, Donald Trump, er Kina klar til nye forhandlinger, fortalte han ved en presseseance til G7-mødet i Biarritz, Frankrig.

- Kina ringede til vores handelsfolk søndag og sagde "lad os komme tilbage til forhandlingsbordet", så vi vender tilbage, og jeg tror, at de vil noget, siger han ifølge mediet CNBC.

Udtalelsen kom efter en fredag, hvor ny markedsuro udløst af optrapninger i handelskonflikten mellem USA og Kina sendte markederne ned.

Der var ellers lagt op til en rød mandag - også grundet Trump - men lidt før ni kom hans seneste melding.

- Nu er regnskabssæsonen for de store selskabers vedkommende ovre for denne gang - og så rettes opmærksomheden automatisk mod de geopolitiske emner, siger Mads Zink.

BLOT TO AKTIER I PLUS

Pandora steg 3,7 pct. til 319 kr. mandag uden selskabsspecifikt nyt. Aktien har været inde i en god stime, efter regnskabet for andet kvartal blev offentliggjort i sidste uge. Det landede som ventet, men et frø er sået hos investorerne, om at selskabet evner at skabe modgang til medgang.

- Aktien har underpræsteret i lang tid, og nu er trenden ved at vende. Det betyder, at mange er inde og kigge på den - og mange holder fast i deres aktier. Pandora har været i en negativ trend i lang tid, men nu ser det ud til at vende, og så vil folk være med, siger Danske Banks chefhandler.

Også ISS steg - med 0,9 pct. til 164,30 kr.

- Det er lidt det samme, der rammer ISS, der har været presset i en periode. Investorerne kigger efter defensive aktier - og det har da også undret mig lidt, at der ikke er nogen, der har samlet op i ISS, siger Mads Zink.

Oveni har Kepler Cheuvreux løftet sin anbefaling af ISS-aktien til "køb" fra "hold", og kursmålet er blevet hævet til 228 kr. fra 215 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

GN RAMT AF HANDELSRETORIK

GN endte helt i bunden af det danske eliteindeks med et fald på 4,9 pct. til 280,60 kr. efterfulgt af Simcorps fald på 2,9 pct. til 607,50 kr.

Der var ikke noget nyt fremme om GN, men Mads Zink vurderer, at selskabet er blevet ramt af udsigten til højere told på kinesisk producerede varer.

- GN Audio får lavet en del af sine komponenter i Kina, så den rammes i dag, af den usikkerhed der er, siger chefhandleren.

FINANSHUS SÆNKER ANBEFALING AF MÆRSK

ABG Sundal Collier har sænket sin anbefaling af Mærsk-aktien til "hold" fra tidligere "køb". Det fremgår af data fra Bloomberg News. I samme ombæring blev kursmålet for B-aktien sat ned til 7900 kr. fra 9200 kr.

Mærsk B-aktien mistede 1,4 pct. til 7194 kr.

Dagens helt store taber var dog Santa Fe, der i weekenden meddelte, at finansieringspartneren Proventus Capital mener, at selskabet har brudt sine gældsforpligtelser.

Ifølge Santa Fe, der er et internationalt flyttefirma baseret på resterne af det hæderkronede ØK, bringer det den afgørende finansiering for det pressede selskab i spil.

Aktien borede sig ned og næsten halverede sin værdi med et fald på 43,5 pct. til 2,34 kr.

KLØ TIL BRØNDBY

Brøndby IF tabte søndag aften 0-3 på hjemmebane til AGF. Tirsdag leverer fodboldklubben fra Vestegnen regnskab for andet kvartal, hvor klubben i år venter et resultat før skat på minus 40 til minus 50 mio. kr.

Fodboldaktien mistede pusten med et minus på 5,7 pct. til 0,69 kr.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
CHEMM
Mullen jeg tror du hænger meget fast i hvordan markedet så ud for ½ år tilbage. Vi har i mellemtiden..
38
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
29
17 sep
 
Kære EI,   Jeg har stor forståelse for at i skal tjene penge, for at kunne ove ville udbyde de ydels..
23
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
16
19 sep
DANSKE
ref 417838   Det er jo bare endnu en ubegavet journalist fra Berlingeren, der ikke ved en dyt om, Ja..
13
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
20 sep
VWS
Mon ikke lige vi skal spise brød til, inden vi konkluderer af GE løber med sejren. De har end ikke d..
12
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
18 sep
DANSKE
INVESTOR1 : Jeg tror blot vi aktionærer i Danske Bank, er lidt mere vel afbalanceret som helhed. Vi ..
11

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2019 00:54:50
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-23 00:54:50 - 2019-09-23 00:54:50 - 1 - Website: OKAY