02 sep: Aktietilbagekøb
02 sep: Transaktioner i forbindelse med Novozymes’ aktietilbagekøbsprogra..
02-09-2019 09:04:28

COBE skal tegne nyt hovedkvarter til FLSmidth

PRESSEMEDDELELSE, KØBENHAVN, DANMARK 

FLSmidth og ATP Ejendomme har udpeget COBE som vinder af arkitektkonkurrencen om nyt campus til FLSmidth. Vinderforslaget kombinerer stor respekt for de bevaringsværdige bygninger med nye, moderne rammer for samarbejde.

Hovedkontoret for FLSmidths verdensomspændende aktiviteter har siden 1956 haft adresse på Vigerslev Allé 77 i Valby. De bevaringsværdige bygninger tegnet af arkitekt Palle Suenson fremstår med sine rene linjer som et ikon for området, men lever ikke op til nutidens krav til en moderne arbejdsplads.

I 2018 indgik FLSmidth og ATP Ejendomme derfor en aftale om at udvikle et nyt campus til FLSmidth, og parterne indbød i foråret 2019 til en arkitektkonkurrence. En jury bestående af repræsentanter fra FLSmidth og ATP Ejendomme samt fagdommerne Lars Autrup, direktør i Akademisk Arkitektforening, og Charlie C. Steenberg, associate professor på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, har i dag udpeget arkitektfirmaet COBE som vinder af den konkurrence.

”COBE’s vinderforslag rammer balancen mellem respekten for den oprindelige arkitektur og en indretning, der tilgodeser vores værdier og vores behov for et arbejdsmiljø, der understøtter innovation og samarbejde. Vores nye campus vil give os en fordel i kampen om at tiltrække og fastholde morgendagens globale talenter, og samtidig cementerer det vores tilknytning til Valby og Danmark,” siger Lars Vestergaard, CFO i FLSmidth.

Enkelte af de eksisterende bygninger rives ned, mens de største består og suppleres af en parkeringskælder og to nye bygninger. Også lokalmiljøet vil få glæde af om- og nybygningen, da parkanlægget ud mod Vigerslev Allé – designet af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen – bliver åbnet for offentligheden, hvilket var et vigtigt kriterie i konkurrencen.

Udviklingsprojektet indebærer også, at der etableres boliger på den del af FLSmidths nuværende areal, der støder op imod Ramsingvej. FLSmidth og ATP Ejendomme indgik sidste år en aftale om, at ATP Ejendomme bliver investor, bygherre og udlejer af FLSmidth’s nye campus, lige som ATP Ejendomme vil stå for udviklingen af boliger på de tilstødende arealer. Igangsættelse af byggeriet af både domicil og boliger afventer færdiggørelsen af en ny lokalplan.

”At åbne FLSmidth-parken for offentligheden og etablere nye boliger er en måde at udvikle byen i en positiv retning. Med renoveringen af de eksisterende bygninger opretholder vi respekten for kvarterets særpræg samtidig med, at vi fremmer bæredygtigheden, da vi vil DGNB-certificere både boliger og hovedkvarter. Den langsigtede lejeaftale med FLSmidth betyder, at det for os både er en god investering og et positivt aftryk på København,” siger Marting Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme.

Byggeriet af campus forventes påbegyndt i 2021 og færdiggjort i 2023, mens boligerne opføres i etaper og forventes helt færdige i 2027.

Se mere om projektet på www.vigerslevalle77.dk

Vedhæftet foto: FLSmidth nyt campus_visualisering af vinderforslag fra COBE

 

Mediekontakt:

FLSmidth: Charlotte Degn, External Communications Manager, +45 2965 0835

ATP Ejendomme: Maria Lindeberg, Senior presserådgiver, +45 2499 8455

COBE: Stine Lund Hansen, Director of Business Development & Communications, +45 2729 2442

 

FLSmidth leverer bæredygtig produktivitet til den globale mine- og cementindustri. Vi leverer markedets førende løsninger inden for design, udstyr og service, som gør vores kunder i stand til at forbedre deres resultater, spare på omkostninger og reducere miljøbelastning. Vores aktiviter er globale, og vores 11.400 medarbejdere er repræsenteret i mere end 60 lande. I 2018 havde FLSmidth en omsætning på DKK 18,8 milliarder. www.flsmidth.com

 

Vedhæftede filer

Primary Logo

FLSmidth new headquarters. Credit - COBE

FLSmidth new headquarters. Credit - COBE

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
CHEMM
Mullen jeg tror du hænger meget fast i hvordan markedet så ud for ½ år tilbage. Vi har i mellemtiden..
38
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
29
17 sep
 
Kære EI,   Jeg har stor forståelse for at i skal tjene penge, for at kunne ove ville udbyde de ydels..
23
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
16
19 sep
DANSKE
ref 417838   Det er jo bare endnu en ubegavet journalist fra Berlingeren, der ikke ved en dyt om, Ja..
13
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
20 sep
VWS
Mon ikke lige vi skal spise brød til, inden vi konkluderer af GE løber med sejren. De har end ikke d..
12
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
18 sep
DANSKE
INVESTOR1 : Jeg tror blot vi aktionærer i Danske Bank, er lidt mere vel afbalanceret som helhed. Vi ..
11

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2019 00:32:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB2 - 2019-09-23 00:32:12 - 2019-09-23 00:32:12 - 1 - Website: OKAY