04 sep: Strategic efter nyt opkøb i Glunz: Det er en interessant case
04 sep: Pandora/CEO: Har ambition om at vokse 4-6 pct. som det globale ma..
04-09-2019 13:01:07

WSA/næstformand: Ærgerlig men forståelig beslutning af CEO

Det er med en vis ærgrelse, at WS Audiology - fusionsselskabet mellem Widex og Sivantos - onsdag siger farvel til sin topchef, Jørgen Jensen, som har valgt at forfølge en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

For den afgående topchef har leveret et enormt stykke arbejde hos både Widex og det sammenlagte selskab gennem en årrække.

- Jørgen har taget den beslutning, at han vil trække sig tilbage efter det første halve år af integrationen. Jørgen har kørt på højtryk i seks år. Først har han leveret en stor transformation af Widex, som har været meget succesfuld, og så har han dernæst skubbet og drevet planerne om fusionen igennem mere end et år, siger Jan Tøpholm, der er næstformand hos WS Audiology og formand for T&W Medical, som er ejerselskabet bag Widex, til Ritzau Finans.

- Siden har han været den vigtigste person i at få startet integrationen, få sat en retning og lavet en strategi. Han har ikke været meget hjemme i den periode, så jeg kan godt forstå ham, og jeg respekterer beslutningen. Jeg er selvfølgelig meget ked af det, for jeg har haft et super samarbejde med Jørgen og haft et meget personligt forhold til ham i de seks år. Så det er bestemt med tårer i øjnene, at jeg ser ham gå, men jeg kan på den anden side godt sætte mig ind i hans situation, fortsætter Jan Tøpholm.

Ritzau Finans: Hvor stor en rolle har Jørgen Jensen spillet i, at fusionen overhovedet har kunnet lade sig gøre?

- Han har spillet en enorm rolle i det, men han har også haft et enormt hårdt job i seks år. Han siger nu selv, at han gerne vil forfølge en professionel bestyrelseskarriere, og det kan jeg sagtens forstå, selv om jeg ikke er meget for det, siger Jan Tøpholm.

ERIC BERNARD HAR KLART TOPLEDERPOTENTIALE

Til gengæld glæder han sig over, at WS Audiology allerede havde en uhyre kompetent afløser parat i de interne rækker i form af Eric Bernard, der er blevet hentet ind som chef for grossistforretningen i WS Audiology i forbindelse med fusionen mellem Widex og Sivantos.

- Han har kun været ansat i relativt kort tid, men da vi så ham, tænkte vi også, at han var en mand, der har et klart potentiale, hvis der på et tidspunkt skulle ske noget med Jørgen, siger Jan Tøpholm.

Eric Bernard kom til WS Audiology fra Essilor International, hvor han har haft en stribe ledende job.

- Han kommer fra et job, der ligner det, som han overtager fra Jørgen, meget. Han har været leder for mere end 10.000 mennesker i et selskab i en lignende sektor og med en omsætning, der ligner WSA's meget. Så det er meget svært at finde et match, der er bedre, siger Jan Tøpholm.

- Vi stod i en situation, hvor vi var meget heldige, at vi havde en i huset, der var en oplagt afløser.

HENRIK BENDER DET HELT NATURLIGE VALG SOM FINANSDIREKTØR

Samtidig med Jørgen Jensens afgang stopper også finansdirektør Wolfgang Ollig, der indtil fusionen havde samme rolle hos Sivantos.

Han afløses af Henrik Skak Bender, der inden fusionen mellem Widex og Sivantos var finansdirektør for det danske selskab. Siden har han været chef for integrationen af de to selskaber.

Og det er med stor tilfredshed, at Jan Tøpholm har været med til at pege på ham som afløser for Wolfgang Ollig, der vil forfølge andre karrieremuligheder i porteføljeselskaber hos kapitalfonden EQT, der ejede Sivantos inden sammenlægningen.

- Wolfgang Ollig har været tre år hos Sivantos først og så finansdirektør hos WSA i et halvt år nu. Han har leveret et rigtig stort arbejde i at få lagt afdelingerne sammen i det fusionerede selskab. Han har samtidig kunnet se en karrieremulighed i EQT, så for ham var det en mere planlagt beslutning, siger Jan Tøpholm.

- For os var Henrik Bender jo det helt naturlige valg, fordi han var vores tidligere finansdirektør. Han er vellidt af alle, han er fantastisk dygtig, og han har drevet integrationen indtil nu med stor succes - faktisk så stor succes, at den er lidt foran planen. Vi er fuldstændig selvsikre på, at han er den rigtige mand, fortsætter han.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
16 sep - 
Carnegie spiller forskellige akkorder for danske høreap..
16 sep - 
Demant/Carnegie: Sænker anbefaling og skærer i kursmål
Relateret debat
04 sep - 
Folk hører bare aldrig høre
04 sep - 
DEMANT RAMT AF CYBERKRIMINALITET: FLERE SYSTEMER ER FOR..
04 sep - 
bl.a. derfor jeg aldrig shorter, det kan gå helt galt..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Lars Christensen Verden - Episode 25: Markederne og verdens elendige tilstand

Relaterede nyheder
11-09-2019 23:11:20
Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev neg..

Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 mia. kr.

09-09-2019 17:10:29
Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i skraldespanden
2
Genmab/Guggenheim: Løfter kursmålet med 12,4 pct.
3
Aktier/tendens: Lundbeck i fokus med stort opkøb inden rød start
4
Skattestyrelsen kræver 900 millioner kroner fra bank
5
Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Demant 192,00 -5,0% Fald i aktiekurs
GN Store Nord A/S 286,60 0,4% Stigning i aktiekurs
GN Store Nord Ord Shs 286,60 0,4% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. september 2019 05:05:06
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB5 - 2019-09-17 05:05:06 - 2019-09-17 05:05:06 - 1 - Website: OKAY