05 sep: Nordea/analytikere: Godt med hurtig afklaring om ny topchef - NY
05 sep: Drilling/SEB: Ser mulig præmie på 47 pct. - indleder dækning med ..
05-09-2019 08:32:23

Aktier/tendens: Fokus på Nordea i positivt stemt marked

Nordea - filialen på Vesterbrogade i København, tirsdag den 5. marts 2019.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Håb om en genoptagelse af handelssamtalerne mellem USA og Kina giver torsdag morgen en positiv stemning på de globale finansmarkeder, hvilket også ventes at smitte af fra åbningen på aktiebørserne i Europa.

Herhjemme ventes fokus på Nordea, efter at banken har udnævnt danske Frank Vang-Jensen som afløser for Casper von Koskull.

Det kinesiske handelsministerium bekræftede torsdag morgen at det er nået til enighed med USA om at genoptage handelsforhandlingerne på højt niveau i begyndelsen af oktober i Washington D.C.

- Begge sider var enige om, at de skal arbejde sammen og tage praktiske skridt for at skabe de rette omstændigheder for samtalerne, skriver handelsministeriet i Beijing i en meddelelse, der efterfølgende fik de asiatiske aktiemarkeder til at stige yderligere.

Nyhederne sender også gode vibrationer videre til de amerikanske og europæiske futures, og den tyske DAX-future stiger 0,9 pct. og peger i klar positiv retning for de europæiske markeder.

Herhjemme var der også stigninger i onsdagens handel, da eliteindeks, C25, endte i 1151,49 efter en stigning på 0,6 pct.

De amerikanske aktiefutures peger på stigninger, når markederne i USA åbner i eftermiddag dansk tid. Futures på de tre store amerikanske indeks peger op med 0,8-1,0 pct.

I Asien er der stigninger over en bred kam i torsdagens handel. I Kina handles Shanghai Composite og CSI 300-indekset begge 1,2 pct. højere, og i Tokyo ligger Nikkei 225 ca. 2,2 pct. højere.

FOKUS PÅ NORDEA

Selskabsspecifikt vil fokus herhjemme være rettet mod bankkoncernen Nordea, der har udnævnt Frank Vang-Jensen som ny topchef. Han kommer fra en stilling som landechef i Danmark og afløser finnen Casper von Koskull, som går på pension i løbet af 2020.

Hos ABG Sundal Collier betegner aktiechef Tue Østergaard det som positivt, at der er kommet en hurtig afklaring om Koskulls afløser.

- Det er meget vigtigt, at det er kommet på plads. Når først man melder ud, at en chef er på vej væk, så opstår det et vakuum. Men det er gået hurtigt i Nordea, og det er godt, siger aktiechefen.

Mikkel Emil Jensen, der er analytiker i Sydbank, er enig i, at hurtig afklaring er vigtig:

- Ikke for at sammenligne - men vi har jo set et ledelsesmæssig vakuum i både Danske Bank og Swedbank. I Nordea har vi fået en hurtig afklaring, og det kan give en vis lettelse i markedet. Det kan give aktien en smule medvind i dag, siger han.

Nordea-aktien steg onsdag 1,6 pct. til 41,97 kr.

Ud over Nordea kan Demant fortsat være i luppen hos investorerne efter at selskabet tirsdag blev ramt af alvorlige it-problemer og onsdag bekræftede, at det var udsat for cyberkriminalitet.

Tirsdag faldt aktien 4 pct. efter den nyhed - og onsdag lå den på et tidspunkt til et yderligere fald på 4 pct. - men efter at selskabet informerede om angrebets karakter, blev faldet reduceret til blot 0,1 pct. til 200 kr.

Fra analysefronten er der blandt andet nyt om energiselskabet Ørsted, som hos Goldman Sachs onsdag fik sat kursmålet op med 25 pct. til 950 kr. fra førhen 760 kr. Det nye kursmål indikerer et potentiale på 42 pct. sammenlignet med lukkekursen onsdag.

Endvidere blev kursmålet for aktien i Novo Nordisk onsdag sat op med 10 pct. til 440 kr. fra førhen 400 kr. af Danske Bank, mens anbefalingen af aktien fastholdes på ”køb".

Dagen byder også på branchenyt for Pandora i form et regnskab fra amerikanske Signet, der gennem kæden Jared forhandler smykker fra Pandora.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
CHEMM
Mullen jeg tror du hænger meget fast i hvordan markedet så ud for ½ år tilbage. Vi har i mellemtiden..
38
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
29
17 sep
 
Kære EI,   Jeg har stor forståelse for at i skal tjene penge, for at kunne ove ville udbyde de ydels..
23
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
16
19 sep
DANSKE
ref 417838   Det er jo bare endnu en ubegavet journalist fra Berlingeren, der ikke ved en dyt om, Ja..
13
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
20 sep
VWS
Mon ikke lige vi skal spise brød til, inden vi konkluderer af GE løber med sejren. De har end ikke d..
12
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
18 sep
DANSKE
INVESTOR1 : Jeg tror blot vi aktionærer i Danske Bank, er lidt mere vel afbalanceret som helhed. Vi ..
11

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2019 00:46:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB6 - 2019-09-23 00:46:40 - 2019-09-23 00:46:40 - 1 - Website: OKAY