05 sep: USA: Lidt flere nytilmeldte ledige end ventet
05 sep: USA: PMI Service lidt lavere i endelig opgørelse
05-09-2019 15:46:45

GN/analytikere: Audios raketvækst kan skabe nervøsitet om værdisætning

Headset-divisionen GN Audio har været den helt store guldfugl hos GN over de seneste to år, hvor den organiske vækst har været så massiv, at selskabet nærmer sig storebroderen, GN Hearing, på toplinjen.

Samtidig er indtjeningen også blevet forbedret, så marginerne nærmer sig niveauet for høreapparatforretningen GN Hearing, men der fortsat meget markante forskelle på de to forretninger.

Hvor GN Hearing er at kategorisere som en klassisk medtech-aktie, der er af defensiv karakter og ikke særlig påvirket af makroøkonomi, er GN Audio meget mere cyklisk isoleret set, fordi selskabets salg er trukket af investeringer fra store selskaber, der køber headsets og teknologi.

Derfor vil en nedgang i verdensøkonomien alt andet lige gøre mere ondt på GN Audio, end tilfældet er for GN Hearing. Og med lillebroderens aktuelle vokseværk kan det betyde ændringer i markedets opfattelse af værdisættelsen af aktien, hvis eller når GN Audio overhaler GN Hearing på omsætningen.

I det tilfælde skal man nemlig måske til at anskue aktien mere som en it- eller kommunikationsaktie frem for en høreapparataktie, har det været diskuteret i markedet gennem noget tid - særligt efter at GN Audio igen opjusterede forventningerne til den organiske vækst inden regnskabet for andet kvartal.

- GN Audio vokser meget hurtigere end GN Hearing. Hvis den overhaler GN Hearing som GN's primære vækstdriver, begynder markedet måske at se den mere som en kommunikations- eller forbrugeraktie, vurderer Morgan Stanley over for Ritzau Finans.

- Det er aktier, der er mere cykliske og eksponerede mod global økonomisk vækst og virksomhedernes investeringer, lyder det fra det amerikanske børshus.

Morgan Stanley vurderer, at den høje vækst i GN Audio vil fortsætte i en rum periode endnu, hvorfor sandsynligheden for, at headset-selskabet overhaler GN Hearing, i den grad er til stede.

OTC OG TEKNOLOGI ÆNDRER HØREAPPARATSEKTOREN

En anden faktor, der kan spille ind på værdisætningen af GN som samlet selskab er bevægelsen mod teknologi som et vigtigt parameter i høreapparatsektoren.

GN Hearing har gennem mange år været et af de klart førende selskaber i den del. Det danske selskab var det første til at lancere et Made for iPhone-høreapparat, og i denne uge kom der også en løsning til Android-telefoner baseret på Bluetooth Low Energy.

Det er en løsning udviklet i samarbejde med den amerikanske teknologigigant Google, som giver brugerne mulighed for at streame indhold fra Android-telefoner direkte til høreapparatet uden brug af mellemled - og uden at gå for meget på kompromis med batteriforbruget i høreapparatet.

Samtlige af de andre store høreapparatproducenter bruger også mere energi på teknologi og forbindelsesmuligheder i dag, end tilfældet var tidligere, og samtlige af de største producenter tilbyder derfor i dag Made for iPhone-teknologi, genopladelige batterier og forskellige løsninger for fjernstyrede finindstillinger af høreapparaterne.

Endelig arbejdes der også i USA på at skabe et over the counter-marked (OTC) for høreapparater, der skal gøre det muligt for folk med mildere høretab at købe et høreapparat direkte i en elektronikbutik uden konsultation hos en audiolog.

Samlet set giver det også en bevægelse over mod noget mere forbrugerorienteret i høreapparatsektoren, som kan lægge pres på værdisætningen i sektoren generelt, vurderer Morgan Stanley.

INGEN GRUND TIL PANIK

Hos Jyske Bank har analytiker Janne Vincent Kjær også bemærket diskussionen og tilskriver den noget af den seneste periodes kursfald til GN-aktien.

Hun mener dog ikke, at man bør gå i panik over værdisætningen - også fordi det ikke ændrer noget på, hvordan selskabet drives.

Den del vil der umiddelbart ikke blive lavet om på, og samtidig er indtjeningsmarginerne i GN Audio også blevet løftet pænt gennem flere år, hvorfor de nu er oppe at være tæt på marginerne i høreapparatforretningen.

- Min vurdering af aktien er ikke afhængig af, hvordan selskabet klassificeres rent sektormæssigt, men fokus i markedet vil nok i stigende grad blive flyttet over på Audio-forretningen, der alt andet lige bør handle til en lavere værdiansættelse end Hearing, siger Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans.

- Men hvis man prissætter selskabet ud fra sum of the parts-metoden, hvor man ser på de enkelte dele relativt til lignende selskaber, bør GN Hearing i bund og grund handle med en lille præmie i forhold til selskaber som Demant og Sonova, der har meget detailsalg, hvor marginerne er lavere. GN Hearing har stort set kun engrossalg. Samtidig bør GN Audio prissættes med en stor præmie til eksempelvis konkurrenten Plantronics, der gennem de seneste år har tabt massive markedsandele til GN, fortsætter hun.

På den baggrund lander analytikeren fra Jyske Bank på en fair værdi omkring de 300 kr. per aktie, hvilket er en spids højere end den aktuelle aktiekurs.

Torsdag eftermiddag koster en GN-aktie således 288,50 kr. efter en stigning på 0,5 pct. over dagen.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
16 sep - 
Carnegie spiller forskellige akkorder for danske høreap..
16 sep - 
Demant/Carnegie: Sænker anbefaling og skærer i kursmål
Relateret debat
04 sep - 
Folk hører bare aldrig høre
04 sep - 
DEMANT RAMT AF CYBERKRIMINALITET: FLERE SYSTEMER ER FOR..
04 sep - 
bl.a. derfor jeg aldrig shorter, det kan gå helt galt..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Lars Christensen Verden - Episode 25: Markederne og verdens elendige tilstand

Relaterede nyheder
11-09-2019 23:11:20
Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev neg..

Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 mia. kr.

09-09-2019 17:10:29
Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i skraldespanden
2
Genmab/Guggenheim: Løfter kursmålet med 12,4 pct.
3
Aktier/tendens: Lundbeck i fokus med stort opkøb inden rød start
4
Skattestyrelsen kræver 900 millioner kroner fra bank
5
Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Demant 192,00 -5,0% Fald i aktiekurs
GN Store Nord A/S 286,60 0,4% Stigning i aktiekurs
GN Store Nord Ord Shs 286,60 0,4% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. september 2019 05:12:07
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB2 - 2019-09-17 05:12:07 - 2019-09-17 05:12:07 - 1 - Website: OKAY