10 sep: Vestager bliver kommissær for det digitale og konkurrence - NY
10 sep: Italien: Ny regeringskoalition vil løfte underskudsmål for 2020
10-09-2019 13:48:08

Banker/analytikere: Sektorrotation får investorer ind fra sidelinjen

De seneste dages fremgang i banksektoren har fået flere investorer med på vognen, men da markedet har taget sigte efter rentenedsættelser fra Den Europæiske Centralbank (ECB) på torsdag, vil bankernes indtjening forsat være under pres.

Blandt de øverste aktier i det danske eliteindeks, C25, tirsdag ligger Jyske Bank med en stigning på 1 pct., og aktien ligger samtidig blandt de mest stigende i det brede Stoxx-600 indeks, hvor det er banksektoren, der tirsdag formiddag tager den største fremgang.

Udviklingen kan ifølge Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, være tegn på, at flere investorer har fulgt trendudviklingen og ventet på et skifte.

- Der er ingen tvivl om, at mange investorer har holdt sig væk fra bankerne, hvor aktierne er faldet i en lang periode. Jeg tror, at rigtig mange har siddet på sidelinjen og ventet på en rotation, og nu ser vi måske en ketchup-effekt, hvor flere vil med på vognen, siger han til Ritzau Finans.

Aktierne i Danske Bank, Jyske Bank, Nordea og Sydbank tog alle en pæn fremgang mandag, og banksektoren i Europa lå også blandt de mest vindende mandag eftermiddag.

STIGENDE RENTER EN MEDVIRKENDE FAKTOR

Aktieanalytiker ved Sydbank Mikkel Emil Jensen vurderer, at bankernes fremgang mandag kan have været drevet af Danske Banks massive hop på 9,1 pct., men også effekten af den stigende rente på den toneangivende tiårige statsobligation, der også er med til at farve tirsdag.

- Årsagen er todelt. I går har løftet til Danske Bank formentlig smittet lidt af på sektoren generelt, og i dag er det en generel positiv stemning omkring renten, der viser sig, siger Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank så mandag den største stigning i næsten seks år ovenpå en analyse fra Bloomberg Intelligence, der vurderede markedet for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde banken står over for i forbindelse med hvidvasksagen.

Renten på den tiårige statsobligation er over den seneste uge steget cirka 7 basispoint og ligger tirsdag i minus 0,56 pct.

ØJNE OG ØRER RETTET FREMAD

Mikkel Emil Jensen hæfter sig ved, at forventningerne til fremtiden fortsat er lave renter, og at bankerne kan få svært ved at øge indtjeningen. Han understreger, at investorerne kommer til at kigge efter bankernes løsninger.

- Investorerne vil holde øje med bankernes initiativer til at navigere i det negative rentemiljø. Jeg vil vurdere, at de initiativer, bankerne vil komme med, vil fokusere på omkostningerne. Simpelthen fordi der strukturelt er så hårdt et pres på indtægterne, siger analytikeren.

- Som jeg ser det, er mulighederne for at sikre initiativer, der kan løfte indtjeningen, begrænsede, så potentialet er bedre ved at reducere omkostningerne, vurderer han.

Ifølge Martin Munk er andendagsstigningen ikke en klar indikator for fremtiden, og derfor gælder det om at kigge frem mod torsdagens møde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

- Det er vanskeligt at sige, om det her fortsætter, men jeg tror, at ECB-mødet på torsdag kunne være en spændende begivenhed for bankerne, hvis der kommer nogle tiltag, der kunne hjælpe dem, siger Martin Munk.

Han peger på, at det også kan smitte af på de danske banker, selv om det primært vil have effekt for de eurobundne af slagsen.

- Hvis man eksempelvis kunne differentiere indlånsrenten, som de europæiske banker har hos ECB, så ville det - udover at gavne de eurobundne banker - også kunne give en sektorudvikling, der også vil gavne og understøtte de danske banker, siger Martin Munk.

- Det, som alle venter, er en rentenedsættelse med 0,10 pct.point, og at Nationalbanken i så fald vil følge med, hvilket måske kan være med til at få flere banker til at give negative renter på private indlån, vurderer senioraktierådgiveren.

ECB ventes torsdag at sænke den ledende rente til minus 0,5 pct. fra minus 0,4 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News - og muligvis også offentliggøre nye pengepolitiske lempelser.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
16 sep - 
Skattestyrelsen kræver 900 millioner kroner fra bank
16 sep - 
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i..
Relateret debat
01:05 - 
Mon Nordea har administreret udbytterefusionen ringere ..
16 sep - 
Nordea har været med til at snyde den danske stat for 9..
16 sep - 
nej
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
10 sep
DANSKE
Danske Bank får på børsen den 9. september 2019 endelig en god dag med en solid kursstigning. Det sk..
22
10 sep
DANSKE
Igen ser vi håbløse Berlingske med en historie om at danske bank har skylden får at nogle har tabt p..
19
10 sep
DANSKE
Du er jo ikke den eneste vælger i Danmark, der bare hader banker. Det har mange medier og politikker..
12
13 sep
DANSKE
Den kommer i 120 inden for 1 måned!
9
16 sep
DANSKE
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i skraldespanden Mads Claus Rasmussen/Ritzau ..
8
13 sep
DANSKE
Der lå 70.000 til salg på 105 kl 13:20. Der lukket op for optrenden. Husk nu iige at behandle hinand..
8
12 sep
DANSKE
Jeg har svært ved at se hvordan det er godt for danske banker. Danske banker sætter ikke deres likvi..
8
10 sep
DANSKE
Berlingske har slet ingen troværdighed i denne sag ! SLET INGEN !  Der er gået 5 år siden Danske B s..
8
13 sep
DANSKE
Et modsvar fra banker ift. sænkelse af renten er på vej. Når det er sagt, så tjener DB penge på: ..
7
13 sep
DANSKE
Ja endnu en Danske Bank tråd, men må sgu lige smide et par ord med på vejen. Danske Bank er oppe ..
7

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Lars Christensen Verden - Episode 25: Markederne og verdens elendige tilstand

Relaterede nyheder
11-09-2019 23:11:20
Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev neg..

Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 mia. kr.

09-09-2019 17:10:29
Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i skraldespanden
2
Genmab/Guggenheim: Løfter kursmålet med 12,4 pct.
3
Aktier/tendens: Lundbeck i fokus med stort opkøb inden rød start
4
Skattestyrelsen kræver 900 millioner kroner fra bank
5
Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Danske Bank A/S 101,30 -3,2% Fald i aktiekurs
Sydbank A/S 103,70 0,1% Stigning i aktiekurs
Jyske Bank A/S 210,70 -1,5% Fald i aktiekurs
Nordea Bank Abp 70,40 -0,8% Fald i aktiekurs
Danske Bank Ord Shs 101,30 -3,2% Fald i aktiekurs
Nordea Bank Abp 49,37 -0,9% Fald i aktiekurs
Sydbank Ord Shs 103,70 0,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. september 2019 04:31:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-17 04:31:51 - 2019-09-17 04:31:51 - 1 - Website: OKAY