11 sep: Coloplast-arving køber flere aktier
11 sep: CIP køber spanske projekter: GE leverer møllekapacitet på 374 MW
11-09-2019 11:46:06

Aktier/middag: FLSmidth og Vestas går i front på grønt marked

FLSmidth, Vestas og Mærsk har onsdag middag lagt sig i toppen af det danske eliteindeks, der nyder godt af en opblødning i handelskrigen mellem USA og Kina.

Onsdag middag er plusser på flere asiatiske markeder med til at skabe en positiv stemning på de europæiske markeder, herunder det danske, vurderer Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg ved Formuepleje.

Han hæfter sig ved, at Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse.

- Det er et signal om, at man er villig til at bakke den anden vej også. Så vi ser generelt et positivt marked i Asien, der så forplanter sig videre til Europa, siger han til Ritzau Finans.

Onsdag ved middagstid stiger det danske C25-indeks med 1,1 pct. til indeks 1143,99.

Hovedfokus i markedet er fortsat rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag, hvor der ventes en sænkning af den ledende rente og en pakke med kvantitative lempelser til markedet.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

SEKTORROTATION FORTSAT I FOKUS

Blandt enkeltaktierne var der mandag og tirsdag tendens til en sektorrotation, hvor investorerne i højere grad kastede sig over mere cykliske aktier og solgte ud af de defensive papirer.

I C25-indekset vejer de defensive aktier tungt, og derfor bød ugens to første dage på tilbagegang.

Også onsdag er der tendens til mest fremgang til cykliske aktier. Det gælder blandt andet Vestas, der af UBS har fået løftet anbefalingen til "køb" fra "neutral" og stiger med 4,1 pct. til 554,40 kr. onsdag middag.

Også Mærsk er i positivt analysefokus, efter at tyske Mainfirst har løftet sin anbefaling af aktierne i shipping- og logistikselskabet til "outperform" fra "neutral". Mærsks B-aktie stiger med 3,5 pct. til 8124 kr.

FLSmidth sætter sig på toppen af indekset onsdag middag med en stigning på 4,7 pct. til 310 kr.

Smykkeselskabet Pandora løftes i øvrigt med 2,4 pct. til 322,70 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring. Pandora har været inde i en rigtig god udvikling på det seneste og er i september alene steget med 10,3 pct.

COMEBACK TIL MEDICINALAKTIER

De klare tabere i sektorrotationen har været medicinalselskaberne Novo Nordisk og Lundbeck samt biotekselskabet Genmab, der ellers havde en god periode, inden rotationen satte ind.

Onsdag middag er der dog et lille comeback, og Novo løftes marginalt med 0,1 pct. til 332,80 kr., Lundbeck stiger 1,9 pct. til 237,90 kr., og Genmab stiger 1,5 pct. til 1347,50 kr.

ROBLON AFLEVERER REGNSKAB FOR TREDJE KVARTAL

Blandt de mindre aktier er nordjyske Roblon tirsdag regnskabsaktuel med sine tal for tredje kvartal af 2018/19.

Selskabet har tidligere på regnskabsåret haft store problemer med vindmølleproducenten Senvion fra Tyskland, som er en større kunde.

Senvion har store finansielle vanskeligheder, og det fik i april Roblon til at nedjustere sine forventninger til hele året, fordi situationen skaber usikkerhed omkring omsætningen og indtjeningen i det danske selskab.

I starten af september indgik Roblon en såkaldt standstill-aftale med Senvion.

Roblon-aktien falder 2,1 pct. til 164,50 kr. inden regnskabet.

Det er også fortsat værd at holde øje med Atlantic Petroleum, der mandag kom tilbage i handel på fondsbørsen efter flere måneders børspause, fordi der har været usikkerhed om, hvorvidt selskabet kan overholde børsens regler.

Mandag blev det færøske olieselskab budt velkommen tilbage med et massivt kursfald på 26 pct., men tirsdag blev en god del af det tabte hentet tilbage igen, da Atlantic Petroleum steg med 19,7 pct. Onsdag middag falder aktien 3,6 pct. til 6,75 kr.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
CHEMM
Mullen jeg tror du hænger meget fast i hvordan markedet så ud for ½ år tilbage. Vi har i mellemtiden..
38
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
29
17 sep
 
Kære EI,   Jeg har stor forståelse for at i skal tjene penge, for at kunne ove ville udbyde de ydels..
23
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
16
19 sep
DANSKE
ref 417838   Det er jo bare endnu en ubegavet journalist fra Berlingeren, der ikke ved en dyt om, Ja..
13
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
20 sep
VWS
Mon ikke lige vi skal spise brød til, inden vi konkluderer af GE løber med sejren. De har end ikke d..
12
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
18 sep
DANSKE
INVESTOR1 : Jeg tror blot vi aktionærer i Danske Bank, er lidt mere vel afbalanceret som helhed. Vi ..
11

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2019 00:39:36
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB5 - 2019-09-23 00:39:36 - 2019-09-23 00:39:36 - 1 - Website: OKAY