12 sep: ECB sænker som ventet ledende indskudsrente - NY3
12 sep: Trump er misundelig på handlekraftig ECB: Fed sidder og sidder og..
12-09-2019 14:26:24

ECB/Sydbank: Lempelsespakke mindre end ventet - kan sænke renten igen

Den Europæiske Centralbank (ECB) har torsdag lanceret en bred lempelsespakke for igen at sætte gang i økonomien i Europa.

Den indeholder både en rentenedsættelse, en ny renteprognose, nye obligationsopkøb, en justering af TLTRO-systemet og differentierede rentesatser, der skærmer dele af bankernes indskud hos ECB mod de negative renter.

Men samlet set er pakken en smule mindre end ventet hos Sydbank, som derfor vurderer, at ECB igen senere på året kan skrue yderligere på håndtagene.

- ECB's pakke er også lidt mindre end vi havde ventet, og vi venter nu, at ECB senere på året vil sænke renten endnu engang med 0,1 pct.point, skriver Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Han venter, at Nationalbanken herhjemme vil følge efter ECB og sænke sin ledende rente i samme takt, så den vil komme ned på minus 0,75 pct.

INGEN BAGKANT I PROGNOSER LÆNGERE

Chefanalytikeren finder det samtidig interessant, at ECB har fjernet sin bagkant i renteprognosen - og heller ikke har nogen fastsat bagkant i forhold til de nye opkøb af obligationer.

ECB sænker i forbindelse med rentemødet torsdag sin indskudsrente til minus 0,50 pct. fra minus 0,40 pct., hvilket var helt som ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig understreger banken, at renterne vil forblive på det nuværende niveau - eller lavere - indtil inflationsudsigterne nærmer sig centralbankens målsætning om tæt på 2 pct.

Tidligere har banken brugt formuleringen, at renterne ville forblive lave til og med første halvår næste år.

Oven i det vil ECB købe obligationer for 20 mia. euro om måneden fra 1. november, og heller ikke her er der nogen fastsat bagkant.

Opkøbene vil løbe lige så lang tid, som det er nødvendigt, og de vil først blive stoppet, kort tid før ECB igen er parat til at løfte renterne, lyder det fra centralbanken.

Som et yderligere tiltag indfører ECB også et todelt system, hvor dele af bankernes indskud hos centralbanken vil blive beskyttet mod det negative renteniveau.

Endelig justeres systemet for TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation, red.), der giver de kommercielle banker adgang til lån til en favorabel rente, også.

Det sker for at sikre, at de favorable lånevilkår for bankerne fastholdes i det nye rentemiljø, skriver ECB.

- Det er interessant, at elementet med datoen nu er fjernet. Samtidig er det også sådan, at opkøbsprogrammet ikke har fået påsat en slutdato. Samtidig leverer ECB nogle gaver til de europæiske banker, skriver Søren V. Kristensen.

- Noget af bankernes indskud vil nu blive friholdt for negative renter og samtidig vil nogle af bankerne i det nye TLTRO-III-program altså få lov til at låne til en rente helt ned til styringsrenten, fortsætter chefanalytikeren.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
CHEMM
Mullen jeg tror du hænger meget fast i hvordan markedet så ud for ½ år tilbage. Vi har i mellemtiden..
38
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
29
17 sep
 
Kære EI,   Jeg har stor forståelse for at i skal tjene penge, for at kunne ove ville udbyde de ydels..
23
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
16
19 sep
DANSKE
ref 417838   Det er jo bare endnu en ubegavet journalist fra Berlingeren, der ikke ved en dyt om, Ja..
13
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
20 sep
VWS
Mon ikke lige vi skal spise brød til, inden vi konkluderer af GE løber med sejren. De har end ikke d..
12
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
18 sep
DANSKE
INVESTOR1 : Jeg tror blot vi aktionærer i Danske Bank, er lidt mere vel afbalanceret som helhed. Vi ..
11

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. september 2019 20:52:34
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB2 - 2019-09-22 20:52:34 - 2019-09-22 20:52:34 - 1 - Website: OKAY