12 sep: AB Inbev genoptager fejlslagne asiatiske Budweiser-børsplaner
12 sep: Vestas/Nordea: Løfter anbefaling til køb fra hold
12-09-2019 07:34:15

Handelskrig/Danske: Udskydelse af USA-told kan gøde forhandlinger

Donald Trump udskyder told
Alex Brandon/arkiv/Ritzau Scanpix

Forholdet mellem præsidenterne for verdens to største økonomier, USA og Kina, har længe været på frysepunktet, men en lille brise ser nu ud til at have tøet lidt op i forholdet.

Onsdag fritog Kina en stribe amerikanske varer fra den første runde af toldstigninger, som blev iværksat i juli 2018, og som et tegn på "god vilje" udskød USA's præsident, Donald Trump, natten til torsdag dansk tid en planlagt toldstigning på kinesiske varer.

Førstnævnte var nok mest for egen skyld, vurderer Allan von Mehren, chefanalytiker hos Danske Bank med fokus på Kina. Men indtrykket er dog stadig positivt.

- Ikke desto mindre giver det et indtryk af, at begge parter ønsker at vise god vilje inden forhandlingerne i oktober, vurderer han i en kommentar.

- Havde Trump sat toldsatserne op 1. oktober, kunne det da også have gjort det ekstra svært for Kina at give nogen former for indrømmelser, da det i Kina ville blive set som endnu en fornærmelse, hvis Trump satte tolden op på deres 70-års jubilæum for Folkerepublikken, skriver han.

Det er dog ikke, fordi Donald Trump helt har afblæst den seneste af flere runder af toldstigninger - han har blot udskudt en forhøjelse på kinesiske varer til en samlet værdi af 250 mia. dollar med to uger. Det har dog givet en vis optimisme i markedet, hvor de asiatiske aktier torsdag morgen dansk tid stiger.

- Alt andet lige er det selvfølgelig mere positivt med handlinger af god vilje end eskalering. Vi har dog set det mange gange før, og tingene kan skifte hurtigt igen - eksempelvis hvis Trump bliver irriteret over, at han ikke får de indrømmelser, han vil have, vurderer Allan von Mehren.

Han mener, at det gøder jorden til forhandlingerne mellem de to stormagter, som er skemalagt til starten af oktober i Washington D.C., ligesom det peger på, at begge lande stadig er interesseret i at nå en aftale:

- Forhandlingerne i oktober vil give et vigtigt signal om, hvorvidt de to parter er i stand til at løse de spørgsmål. Vi ser fortsat 60 pct. sandsynlighed, for at det ikke lykkes at nå en aftale inden præsidentvalget i USA i november næste år.

- Skulle en aftale nås, forventer vi dog først, at det vil ske engang i 2020, da der lige nu ikke er pres nok på Trump for at give indrømmelser. Økonomien er stadig stærk, og man er stadig et stykke tid fra valgdagen, hvor Trump meget gerne vil have gaver med til landbruget, som han kan få i en handelsaftale, mener han.

Kina og USA har igennem en lang periode haft en kontrovers på handelsområdet, hvilket flere gange har fået landene til at lægge straftold på varer fra modparten. Senest trådte en række annoncerede toldstigninger i kraft 1. september, og igen 1. oktober og 15. december er der varslet flere stigninger.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
10 sep
DANSKE
Danske Bank får på børsen den 9. september 2019 endelig en god dag med en solid kursstigning. Det sk..
22
10 sep
DANSKE
Igen ser vi håbløse Berlingske med en historie om at danske bank har skylden får at nogle har tabt p..
19
13 sep
SAS-DKK
Tænk hvis det var en kvinde eller etnisk minoritet der var blevet mobbet og truet så var de skinhell..
17
12 sep
 
Det nye Nordnet er uigennemskueligt, aktielisterne er uoverskuelige og generelt er platformens bruge..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
15
12 sep
CHEMM
Spørgsmålet er langt mere kompliceret end det lyder. Men Chemometec er en uendelig lille fisk i et m..
15
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
12 sep
PNDORA
Forstår ikke en rygende fis af det indlæg. En der venligst vil oversætte?
13
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
13 sep
BAVA
Årsagen er følgende: Indenfor 17 dage er Kopper 99% sikker godkendt samt de får et bevis til ca 100 ..
12

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Lars Christensen Verden - Episode 25: Markederne og verdens elendige tilstand

Relaterede nyheder
11-09-2019 23:11:20
Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev neg..

Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 mia. kr.

09-09-2019 17:10:29
Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank vil have amerikansk hvidvasksøgsmål smidt i skraldespanden
2
Genmab/Guggenheim: Løfter kursmålet med 12,4 pct.
3
Aktier/tendens: Lundbeck i fokus med stort opkøb inden rød start
4
Skattestyrelsen kræver 900 millioner kroner fra bank
5
Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. september 2019 05:09:14
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-17 05:09:14 - 2019-09-17 05:09:14 - 1 - Website: OKAY