Henter kommentarer

3 aktier teknisk set: Skal det op eller ned?


Markedsdeltagerne er delt i 2 lejr. Det ene hold siger markedet skal ned og det andet hold siger markedet skal op. Hvem for ret? Ja det ved vi om 12 – 24 måneder.
Regnskabssæson er næste over for dengang så der vil være fokus på de forskellige nøgletal som dukker de kommende uger.

Astrazeneca tester modstandsniveauet 1400

Nyt signal i Astrazeneca på dagsniveauet. Bollingerkanalen er gået i køb igen efter 4 dage i salg. De glidende gennemsnit etablerede i midten af oktober et Golden Cross på 8 og 24 dage.
På ugebasis er der etableret købssignal for 2 uger siden i Bollingerkanalen, da kursen brød over den øvre kanallinie.

De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er ved at etablere et Golden Cross, hvor det korte glidende gennemsnit er ved at bryde igennem det lange glidende gennemsnit. Nærmeste modstandsniveau er ved 1400-1450 og det er blevet testet i juli og i slutningen af august.

De tre indikationsmodeller er alle stigende på ugebasis. RSI har etableret en dobbelt bund nede i niveauet 28 og har nu ramt niveauet 64. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling.
MACD er fortsat under middelværdien, men stiger og det samme gør Momentum som er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1400-1450 og herefter i niveauet 1600, mens der er støtte i niveauet 1300 og herefter i niveauet 1200.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Outokumpu - er der Momentum nok?

Outokumpu-aktien toppede i januar i niveauet 6,5 og i september blev aktien handlet i niveauet 3,5. Fredag lukkede aktien 4,7. På dagsniveauet etablerede de glidende gennemsnit på et Golden Cross i begyndelsen af oktober.

Det lange glidende gennemsnit på 28 dage ligger i niveauet 4,35 som en støttelinie. Bollingerkanalen er gået i salg på dagsniveauet efter 32 dage i køb.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret for 2 uger siden. De glidende etablerede i denne uge et Golden Cross.

Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 75. MACD er over middelværdien på ugebasis. Momentum er ligeledes i en stigende tendens. Der er et lille gap i grafen i niveauet 5,10-5,13 fra juni. Nærmeste modstandsniveau er ved 5,0 og herefter i niveauet 6,1, mens der er støtte i niveauet 4,4 og herefter i niveauet 3,6.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Valmet: bliver modstanden brudt denne gang?

Modstandsniveauet 27,5 er indenfor rækkevidde, hvis tendensen fortsætter. Sidst niveauet 27, 5 blev testet var i april, juni og august. På dagsniveauet er Bollingerkanalen i køb og det har stået på siden oktober. De glidende gennemsnit på dagsniveauet 8 og 24 etablerede et Golden Cross i midten af oktober.

På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal for 1 uge siden. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et Golden Cross på ugebasis i løbet af 2-4 uger.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI har været en tur i 55, men er faldet tilbage i denne uge til niveauet 50. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket er positivt signal. MACD er ligeledes i en stigende tendens, men er ikke over middelværdien.

Nærmeste modstandsniveau er ved 27,5 og herefter i niveauet 33,5, mens der er støtte i niveauet 23 og herefter i niveauet 20 som var en bund i oktober 2020 og oktober i år. Der er et gap i niveauet 31,39-32,27.

Valmet-aktien er med på kandidatbænken.

Læs også: 3 aktier teknisk set: Ny optrend?

Læs også: Kåre Schultz stopper i israelsk medicinkæmpe