Henter kommentarer

4 aktier, der stjæler rampelyset i børsåbningen


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Dagens handel er skudt i gang på fondsbørsen, og her er de danske aktier, der løber med opmærksomheden.

Bavarian Nordic
Aktien i den danske vaccineproducent vækker igen opsigt. Bavarian Nordic-aktien 15 pct. Den danske C25-aktie steg 29 pct. efter det kom frem, at der var identificeret flere tilfælde med abekopper. Bavarian Nordic har den eneste godkendt vaccine på det amerikanske marked og har allerede fået en ordre fra et unavngivet europæisk land. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lau Svenssen: Det mener jeg, at Bavarian Nordic-aktien er værd

Ambu
Ambu-aktien falder til bunds i C25-indekset i børsåbningen. Aktien i den danske medicoselskab er nede med mere end 3 pct. Det sker, efter Ambu torsdag fyrede topchef Juan Jose Gonzalez på baggrund af skuffende resultater. Han bliver erstattet af Britt Meelby Jensen, der tidligere har været hos Zealand Pharma.

Orphazyme
Den danske biotekaktie Orphazyme falder næsten 12 pct. Det sker i kølvandet på, at det er kommet frem, at det danske selskab, der har specialiseret sig i en række sjældne sygdomme, skal sælges i en tocifret millionhandel til amerikanske KemPharm.

Atlantic Petroleum
Atlantic Petroleum-aktien fortsætter sin himmelfærd. Aktien i det lille færøske olie- og gasfirma stiger godt 12 pct.. Aktien er dermed steget 75 pct. på bare en uge.

Læs også: Strateger om slagtet dansk aktie: Det er et godt tidspunkt at købe den

Læs også: 3 mulige vinderaktier i en recession: 'Den danske aktie er mit førstevalg'