Åbning: C25 i rødt - Novozymes og ISS aktier straffes hårdt


 
I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset, og dets udvidelse fra C20. Grafikken er lavet via Flourish Studio.
Vis mere

Det danske aktiemarked åbner onsdag lavere. Handlere og investorer har travlt med at bedømme dagens regnskabstsunami fra en god håndfuld selskaber og tage bestik af Vestas, der har fået flere kursmålsløft efter tirsdagens regnskab.

C25-indekset falder 0,7 procent til indeks 1461,01. Tirsdag sluttede det samlet set 2,2 procent højere i 1470,73 og dermed lukkede "kun" knap 3 point fra rekord.

To af de regnskabsaktuelle C25-aktier - Novozymes og ISS - danner agterlanterne i indekset, mens et fjerde - Simcorp lyser lidt op i toppen.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset, og dets udvidelse fra C20. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

NOVOZYMES TYVSTARTEDE TSUNAMI OG SKUFFER

Novozymes, der steg 1,5 procent tirsdag, falder 5 procent til 364 kr. efter et regnskab, der kom tirsdag aften. Regnskabet viste, at enzymselskabet igen er klar til at give et bud på den finansielle udvikling for hele 2020 efter suspenderingen af forventningerne i april.

Enzymgiganten venter nu en organisk salgsvækst på minus 2 til plus 2 procent og en overskudsgrad på omkring 26 procent, hvilket er lidt under de oprindelige forventninger om en organisk salgsvækst på 1-5 procent og en overskudsgrad på cirka 27 procent.

At forventningerne rammer lavere end tidligere offentliggjort, skyldes blandt andet, at selskabet i løbet af juli oplevede en let negativ organisk vækst på årsbasis, fremgår det.

På linje med de foreløbige tal, som Novozymes kom med den 8. juli, var omsætningen for andet kvartal på 3349 mio. kr. og driftsresultatet 867 mio. kr.

ISS MED STØRRE DRIFTSUNDERSKUD END VENTET - STRAFFES

ISS er igen klar med forventninger til 2020. ISS venter nu en organisk vækst på minus 2 til minus 10 procent, og en driftsmargin der er "marginalt bedre" end sidste år eksklusiv omstrukturering- og engangsposter.

Servicekoncernen ISS nåede i første halvår en omsætning, der lå højere end ventet af analytikerne, mens driftsresultatet før andre poster sluttede lavere end det ventede.

Det fremgår af halvårsregnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen.

Toplinjen viste 35.927 mio. kr. for de første seks måneder af 2020. Ifølge konsensusestimater indsamlet af ISS selv var der ventet en omsætning på 35.679 mio. kr. blandt analytikerne. I den tilsvarende periode året før lød omsætningen på 37.886 mio. kr.

Den organiske vækst endte i første halvår på -2,9 procent, hvor analytikerne havde ventet minus 3,5 procent.

I første halvår realiserede ISS et driftsresultat før andre poster (EBITA) på -785 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et underskud på 354 mio. kr. efter et driftsoverskud på 1418 mio. kr. i de første seks måneder af sidste år.

Aktien falder 5,3 procent til 103,80 kr.

ØRSTED MED LAVERE INDTJENING OG SENDES NED

Energikoncernen Ørsted kom igennem andet kvartal af 2020 med en lavere indtjening, end analytikerne havde ventet. Tirsdag steg aktien 1,1 procent, mens den onsdag morgen falder 0,9 procent til 887,40 kr. Til 895,40 kr.

April, maj og juli gav et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 2956 mio. kr.

Til sammenligning var forventningen, at det samlede driftsoverskud ville lande på 2884 mio. kr. i kvartalet, viser medianestimater indsamlet af Ørsted blandt 17 analytikere forud for regnskabet.

Sammenlignet med andet kvartal af 2019 er der dermed tale om en tilbagegang, da Ørsted kunne fremvise et driftsoverskud på 3625 mio. kr. i samme periode sidste år.

På toplinjen præsterede Ørsted en omsætning på 11.625 mio. kr. i andet kvartal. Den post landede på 16.443 mio. kr. i samme periode året forinden.

Analytikerne ventede til sammenligning en omsætning hos energikoncernen på 13.765 mio. kr. i de tre måneder.

SIMCORP BEDRE END VENTET DRIFT - STIGER

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal 2020 haft en omsætning, der endte lavere sammenlignet med samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om en tilbagegang.

Alligevel klarede selskabet sig bedre end ventet i perioden, viser regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen sluttede i andet kvartal på 106,7 mio. euro mod 109,5 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 100,1 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for andet kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 26 mio. euro, som var mindre end de 32,3 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år. Det overgik omvendt analytikernes forventninger, som lød på 20,2 mio. euro.

Simcorp aktien steg 0,9 procent tirsdag og fortsætter onsdag op. da den stiger 0,2 procent til 739,50 kr.

Vestas, der tirsdag efter regnskabet steg til rekord, klan ikke holde kadencen og falder fra torsdagens rekord niveau 1,7 procent til 911. Flere finanshuse har taget fat i regnearkene efter Vestas offentliggjorde regnskab tirsdag, og det har resulteret i stigende kursmål.

Blandt andet har ABG, Sundal Collier, Deutsche Bank, Commerzbank, Credit Suisse, Citigroup og JPMorgan alle løftet deres kursmål for vindmølleaktien oven på regnskabet, viser data fra Bloomberg News. Flere til et kursmål på 1000 kr. og derover.

Læs også: Tom Hougaard: Den her historie er ikke blevet fortalt så meget

ALK OVERRASKER RESULTATMÆSSIGTMEN FALDER

ALK-Abelló kom ud af andet kvartal med resultater, der overraskede analytikerne positivt.

Allergivaccineselskabet omsatte for 772 mio. kr. i april, maj og juni mod ventet 781 mio. kr. blandt analytikere ifølge estimater indsamlet af ALK selv. I samme periode sidste år var omsætningen på 785 mio. kr.

Driftsresultatet, EBIT, blev et overskud på 16 mio. kr. mod et minus på 62 mio. kr. i andet kvartal af 2019. Analytikerkorpset havde regnet med et underskud på 39 mio. kr.

Samtidig blev forventningerne opjusteret.

Onsdag stiger aktien 3,5 procent til 2030 kr.

DFDS SER BEDRE FREMTIDSUDSIGTER

DFDS opjusterer forventningerne til 2020 og ser nu et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster i niveauet 2,2-2,5 mia. kr.

Selskabet ser bedre fremtidsudsigter for resten af året. Fragtvolumen blev løftet fra udgangen af maj og fortsatte ind i juli.

DFDS' topchef Torben Carlsen vurderer, at efterspørgslen på færgerejser giver grund til optimisme, og at fragtmængderne dertil er stigende.

Tidligere ventede DFDS et driftsresultat før særlige poster på omkring 2 mia. kr.

Aktien stiger onsdag 6,4 procent til 231,60 kr.

SOLAR LEVERER BEDRE KVARTAL

Solar kom ud af andet kvartal med en omsætning på 2745 mio. kr. I samme periode sidste år var omsætningen 2868 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITA) blev på 81 mio. kr. mod 60 mio. kr. i andet kvartal af 2019.

Solars nettoresultat blev i kvartalet 141 mio. kr. mod et overskud på 48 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Solar stiger 1,7 procent til 295 kr.

Efter børstid er der tal fra Genmab. Genmab falder 1,3 procent til 2288 kr.

Læs også: Ørsted-aktien er løbet fra C25-indekset: 'Ingen tvivl om, at den er dyr'

Læs også: Analytiker om ISS: Jeg var ved at få kaffen galt i halsen

/ritzau/FINANS