Åbning: FLS sendes op i et C25 på rekordkurs inden regnskab


Novo Nordisks koncerndirektør for forskning med ansvar for forskning Mads Krogsgaard Thomsen. Fotograferet i Novos forskningsafdeling i Måløv ved København
Novo Nordisks koncerndirektør for forskning med ansvar for forskning Mads Krogsgaard Thomsen. Fotograferet i Novos forskningsafdeling i Måløv ved København Foto: Esben Salling
Vis mere

Det danske eliteindeks åbner med et plus tirsdag, hvor regnskabsaktuelle FLSmidth sammen med Ambu indtager indeksets top.

Samlet set stiger C25-indekset 0,7 pct. til 1343,64 efter få minutters handel og et fald på 0,5 pct. mandag. Niveauet er rekord hvis det holder til lukningen.

FLSmidth, der forsyner og servicerer det globale minemarkeds råstofproducenter, melder sig tirsdag middag på banen med regnskab for 2019.

Her vil det være interessant at se, om udbruddet af coronavirus truer verdens storforbrugere af råvarer, og om det rammer FLSmidths prognose for 2020, lyder det fra aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

Estimaterne fra Ritzau Finans viser, at analytikerne venter en omsætning i den samlede koncern på 5691 mio. kr. i fjerde kvartal fordelt med 3343 mio. kr. i Mining og 2344 mio. kr. i Cement.

Driftsoverskuddet på EBITDA-niveau ventes at falde til 460 mio. kr. fra 511 mio. kr. i samme kvartal året før. Her ventes Mining at bidrage med 308 mio. kr. og fra Cement ventes et driftsoverskud på 148 mio. kr.

FLSSmidth venter for 2019 samlet set en omsætning på 20-21 mia. kr. og en overskudsgrad på EBITA-niveau på 8 pct.

Sent på handelsdagen mandag skar Carnegie kursmålet for aktien til 260 kr. fra 325 kr.

FLSmidth-aktien starter dagen med en stigning på 1,9 pct. til 244,60 kr.

OPTIMISTISK NOVO-DIREKTØR

Et nyt insulin, som Novo Nordisk har under udvikling, kan potentielt blive en ny supersællert for medicinalselskabet i Bagsværd med et tocifret milliardsalg hvert år.

Insulinet hedder Icodec og har i de overståede fase 2-forsøg vist sig mindst lige så godt som Sanofis Lantus, der er verdens mest sælgende insulin. Det skriver Finans.

Forskningsdirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen mener, at midlet kan blive en "flerdobbelt" blockbuster. En blockbuster er et middel, som sælger for mere end 1 mia. dollar om året.

Novo-aktien stiger 1 pct. til 436,75 kr.

Genmab får opmærksomhed, da selskabets amerikanske partner Janssen mandag søgte de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration, FDA, om udvidet brug af kræftmidlet Darzalex til behandling af patienter, der en til tre gange har oplevet tilbagefald i knoglemarvskræft, i kombination med midlerne Kyprolis og Dexamethasone.

Genmab-aktien går 0,5 pct. frem til 1653,50 kr.

ANALYTIKERNE HAR RETTET TIL

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har sænket sin anbefaling af Rockwool-aktien til "underperform" fra "equalweight". I samme ombæring er kursmålet blevet sænket med 50 kr. til 1480 kr.

Rockwool-aktien er med et fald på 1,7 pct. til 1708 kr. indeksets mest faldende aktie tirsdag morgen.

Omvendt har JPMorgan skruet gevaldigt op for sit kursmål for Ørsted-aktien. Det er blevet løftet med tæt på 25 pct. til 800 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt".

Aktien i Ørsted stiger 1,6 pct. til 740,80 kr.

DSV Panalpina har fået løftet kursmålet hos Jefferies til 825 kr. fra 760 kr. Anbefalingen "køb" gentages.

DSV Panalina-aktien vinder 0,8 pct. til 773,70 kr.

Ændringerne fremgår af data fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS