Henter kommentarer

Activision Blizzard henter nye kræfter efter anklager om lovbrud


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Den amerikanske spiludvikler Activision Blizzard har hentet nye kræfter til ledelsen for at få skabt orden på selskabskulturen, der ad flere omgange har været kritiseret over de seneste måneder.

Blandt andet har tidligere ansatte i selskabet været under anklage for krænkende opførsel.

Derfor har spiludvikleren ansat Julie Hodges, der er tidligere HR-direktør i Disney, som personalechef, mens Sandeep Dube, der er tidligere ledende ansat i luftfartsselskabet Delta, er hentet ind som salg- og marketingschef. Det skriver Bloomberg News.

Ansættelserne kommer, samme dag som fagforeningen Communications Workers of America har indleveret en klage til de føderale myndigheder, hvori selskabet anklages for at overtræde arbejderloven.

Læs også: Kendte selskaber er som 'dødsstjerner' - spås massiv indflydelse

- Arbejdsgiveren har truet ansatte med, at de ikke må tale om eller kommunikere om løn, vagter eller arbejdsforhold, fremgår det af fagforeningens klage ifølge Bloomberg News.

Fagforeningen anklager samtidig selskabet for på ulovlig vis at fortælle ansatte, at de ikke må diskutere igangværende efterforskninger ifølge, trusler eller afstraffelse over for ansatte for at demonstrere mod selskabet samt overvågning og afhøringer af ansatte for demonstrationer.

I juli lagde en myndighed i delstaten Californien sag an mod spiludvikleren for at angiveligt at have fremmet en kønsdiskriminerende kultur, hvor kvindelige ansatte blandt andet blev udsat for seksuelle krænkelser og ringere lønforhold.

Aktien i Activision Blizzard er siden årsskiftet faldet med 16 pct. Den stiger dog i det amerikanske eftermarked med 1,1 pct. til 78,73 dollar.

.\˙ MarketWire