Henter kommentarer

Advarer mod fald i Novo Nordisk-aktien: 'Det kan ramme »vækstopfattelsen'


Der er udsigt til, at Novo Nordisk-aktien falder mandag morgen.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, efter der fredag blev barberet langt over 100 mia. kr. af den danske insulinkæmpe. Det var en reaktion på, at Novo Nordisk meldte om problemer hos en underleverandør, hvilket fik Novo Nordisk-aktien til at falde 8,4 pct. på det amerikanske marked. Novo Nordisk oplyste, at problemer hos en underleverandør af fedmemidlet Wegovy påvirker Novo Nordisks 2022-udsigter.

Læs også: Senioranalytiker om dansk folkeaktie: Markedet vil nedrevidere forventninger til 2022

»I givet fald svarer det til en dansk handelsstart i niveauet 700-710. Helt så galt går det næppe, men kursfald på 5-7 pct. i forhold til fredagens danske slutkurs er absolut ikke umuligt. 2022 estimaterne vil formentlig blive let nedjusteret,« advarer Per Hansen og uddyber:

»Det kan ramme »vækstopfattelsen«, risikopræmien og i et »uens« aktieår, hvor de store har drevet aktiekursudviklingen, er det ikke vanskeligt at forestille sig, at mange investorer vil satse på det sikre, og hjemtage ekstreme gevinster.«

Investeringsøkonomen vurderer, at  prisfastsættelsen er »tårnhøj « på Novo-aktien og fremhæver, at Novo Nordisk målt ved lukkekursen 765 kr. fredag er prisfastsat til mere end 28x 2023-forventningerne.

»Indtjeningsforventningerne for 2023 ligger tilmed mere end 25 pct. over 2021. Der forventes altså en meget markant vækst de kommende år, som ikke mindst er drevet af Wegovy. Det er vil altså være helt naturligt, hvis mange investorer bliver nervøse over udsigterne til kortsigtede udfordringer og hjemtager nogle af de ekstreme gevinster,« forklarer Per Hansen.

Novo Nordisk-aktien er siden årets begyndelse steget 79 pct.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Novos amerikanske notering endte med fald

Læs også: Tysk storbank sænker anbefaling af dansk folkeaktie