Henter kommentarer

Advarer mod udviklingen - mener investorer tager fejl af renterne


Det bliver umuligt for den amerikanske centralbank at sænke renterne.

Sådan lyder advarslen fra Apollo Managements cheføkonom, Torsten Sløk, ifølge Bloomberg News. Amerikansk økonomi buldrer løs og med en stigning i den underliggende inflation skal man som investor ikke forvente, at Federal Reserve (Fed, red.) sænker renterne i 2024, påpeger han. 

»Det grundlæggende er, at Fed vil bruge det meste af 2024 på at bekæmpe inflationen,« forklarer Sløk i et analysenotat til sine klienter. 

Læs også: C25-topchef køber aktier for millionbeløb

Han forudser, at det vil holde renteniveauerne på et højt niveau i længere tid, end mange forventer.

Det er ikke mindst en »stor stigning« i vækstforventningerne i USA samt en lempelse af de finansielle forhold i USA, der tvinger centralbanken til at holde sig i ro i år, forklarer han. Cheføkonomen fremhæver et stramt arbejdsmarked og en vedholdende løninflation som nogle af drivkræfterne bag udviklingen.

»Markedet er nu nødt til at indse, at data bare ikke sænker tempoet. Fed-skiftet har givet en yderligere medvind til økonomien,« siger Sløk.

Der er ifølge ham en overvejende sandsynlighed for, at Federal Reserves skifte mod mere lempelig pengepolitik holder en hånd under væksten i privatforbruget, virksomhedsinvesteringer og nyansættelser det meste af året.

I hans optik ser inflationen derfor ud til igen at blive et problem. Det er til trods for markedets tidligere optimisme om, at centralbankens mange rentestigninger har fået bugt med den. 

»Men jeg tror samtidig, det er klart, at markedet, på baggrund af Feds skifte, har erklæret sejr og sagt, at inflation ikke længere er et problem. Problemet er, at inflationen faktisk ser ud til at blive et problem igen,« konkluderer han.

Med disse udtalelser tilslutter Sløk sig et voksende kor af økonomer og analytikere, der forventer, at den amerikanske centralbank vil holde låneomkostningerne på et højere niveau i en længere periode - eller endda overveje at hæve rentesatserne i år - i kampen mod inflationen.

Læs også: Skattestyrelsen laver en række ændringer af årsopgørelsen

Læs også: Bonusfest: 1 milliard kroner på vej til disse kunder