Henter kommentarer

| Opdateret

Aktie steg 16 pct - COVID 19-test sendte aktien i vejret

Her ledsager doktor Katharina Franz og paramediciner Andreas Hankel en patient med COVID-19 hen til redningshelikopter "Christoph Giessen" i Tyskland 17. april 2020.
Her ledsager doktor Katharina Franz og paramediciner Andreas Hankel en patient med COVID-19 hen til redningshelikopter "Christoph Giessen" i Tyskland 17. april 2020. Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

Aktien i Gilead Sciences steg mere end 16 pct. i eftermarkedet i USA torsdag.

Det skete på håbet om, at et indledende forsøg med selskabets middel, Remdesivir, viste lovende tegn på, at det kunne bruges til behandling af patienter med COVID-19, fortæller CNCB.

De fleste patienter kom sig angiveligt hurtigt, efter de var blevet ramt af feber og åndedrætsbesvær, ifølge det medicinske tidsskrift STAT News. Patienterne blev udskrevet på under en uge, skriver mediet.

Indtil videre har 125 patienter deltaget i forsøget, hvoraf de 113 var 'meget syge'.

Gilead Sciences planlægger angiveligt at teste 4000 flere personer.

Der findes i øjeblikket hverken en vaccine eller et middel til behandling af sygdommen, når man først har pådraget sig virussen.

Coronavirussen har i skrivende stund kostet mindst 144.242 livet, mens der er op mod 2.158.250 registreret med smitten på verdensplan, ifølge tal fra Johns Hopkins University.

Overvejer du at gå ind i aktien, eller har du købt den fornylig, så fortæl os det i tråden nedenfor

 

Læs også: Aktiechef: Det er det bedste, du kan gøre

Læs også: Lars Tvede advarer mod udbredt fejltrin