Henter kommentarer

Aktieanalysechef kalder selskab for 'genfødt'


Det norske flyselskab Norwegian er som genfødt efter år med Covid-19, rekonstruktioner og udvanding af aktionærene.

Det vurderer aktieanalysechef fra Sydbank, Jacob Pedersen, efter det norske flyselskab kunne levere et rekordregnskab fredag.

Virksomheden har landet det største driftsresultat nogensinde, og det antyder ifølge aktieanalysechefen, at Norwegian har fået forløst sine store problemer, som især kom til udtryk under coronakrisen, hvor flyselskabet blev sat under rekonstruktion.

»Nu står man et sted, hvor man bare har styr på forretningen, hvor det er sådan, at man kommercielt har et rigtigt godt produkt, som kunderne er vilde med. Et sted, hvor man har fået tilpasset processer, omkostninger og gældsniveau, så man kan tjene penge,« fortæller Jacob Pedersen og fortsætter. 

»Så I den forstand er man genfødt, og det er man nu med en indtjeningsrekord og med selvtillid nok til, at man vil udlodde penge til investorerne. Man har også sat en prognose for 2024, som indikerer, at den her indtjeningsfest fortsætter.«

Regnskabet blev taget godt imod på den norske børs fredag, hvor aktien i skrivende stund er steget med 11,5 pct. 

Det forstår Jacob Pedersen godt, når han tager et kig hen over regnskabet. 

»Det er ikke historien om, hvad der er sket hen over de sidste år, som løfter Norwegian-aktien. I dag er det udsigten til, at de gode tider bliver forstærket, når vi kigger fremad.«

Norwegian har kunnet løfte sløret for, at man regner med, at driftsindtjeningen (EBIT) for 2024 kommer til at lande mellem 1,6 og 2,1 mia. danske kr., hvilket ville være et nyt rekordtal, hvis det lykkes.

Jacob Pedersen ser da også et selskab med nyt blod på tanden.

»Det er et stærkt regnskab og et selskab, som er genfødt, har stor selvtillid og mod på tilværelsen.«

Læs mere: Flyaktie banker op

Læs mere: Flyselskabs overskud når nye højder