Henter kommentarer

| Opdateret

Aktieanalysechef om flyulykke: Det ville undre mig meget

Her ses vragdele fra det forulykkede fry
Her ses vragdele fra det forulykkede fry Foto: -
Vis mere

Et Boeing 737 Next Generation-fly er styrtet ned i Iran natten til onsdag dansk tid.

Samtlige 176 personer om bord meldes dræbt i ulykken, ifølge officielle myndigheder. Ukraines ambassade i Iran meddelte tidligere, at katastrofen skyldtes en teknisk fejl, men den forklaring er pludselig blevet trukket tilbage.

Boeing kæmper i forvejen med sine 737 MAX-fly, der er blevet grounded på grund af to dødsulykker i 2019. Allerede nu har selskabet meldt ud, at det undersøger sagen.

Det vil dog undre aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, hvis den nye ulykke påvirker Boeing i samme grad som de to tidligere ulykker.

»Boeing 737 Next Generation-flyet flyver helt ualmindelig mange km. hver dag, og det er en meget respekteret flytype. Det ville undre mig meget, hvis der kommer et tilbagefald som ved de andre ulykker,« udtaler han.

»Der er få tilfælde, hvor det er producenten, der bliver gjort til den skyldige, men jeg har lige nu svært ved at forestille mig, at man lader dette falde tilbage på Boeing,« forklarer han.

Ikke desto mindre optræder Boeing-navnet i alle tre dødsulykker, og nogle vil måske hæfte sig ved det, bemærker han:

»Når Boeing allerede har nogle meget store buler i karosseriet, så kan der let sætte sig noget 'snavs' i de buler, og det her er den type snavs.«

Boeings 737 MAX-fly har siden marts 2019 været underlagt flyveforbud i hele verden.

Forbuddet kom efter to dødsulykker i henholdsvis Indonesien og Etiopien, der kostede i alt 346 mennesker livet.

Læs også: Ekspert: Disse 5 undervurderede aktier satser jeg på

Læs også: Bilkæmpe vil bygge vild fremtidsby