Henter kommentarer

Aktieanalysechef peger på 'billige lommer' i aktiemarkedet lige nu


Der er en række billige lommer i aktiemarkedet lige nu.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i torsdagens afsnit af Euroinvestors daglige finanspodcast, Millionærklubben

Han forklarer, at der jo kan være en hel række årsager til, at aktier ser billige ud, men når han sammenligner de forskellige sektorer med deres historiske priser, så er der især en sektor, der springer mest i øjnene: energisektoren.

»Det er egentlig den eneste del af markedet, hvor vi kan sige, at det er betydeligt billigere, end det har været historisk,« forklarer han.

Energiaktier findes især indenfor olie, kul og gas . Her kan man blandt andet finde de store amerikanske olieselskaber som Exxon og Chevron, men også det danske rederi Torm findes i denne kategori, da de transporterer raffineret olie.

Ifølge aktieanalysechefen er der nogle strukturelle grunde til, at energiaktierne er så billige lige nu, og her har lige præcis olieaktierne en betydning for prisen på sektoren: 

»Energiselskaber er jo også olieselskaber, og det er ikke et område, hvor politikerne giver det store velspil,« siger Jacob Pedersen. 

Læs også: Indiske aktier buldrer afsted og krydser vild grænse: 'Et af de mest interessante markeder, der er derude'

Også forsyningsaktier ligger en smule billigere, end de historisk har gjort.

Hvis den dårlige økonomi og recessionen rammer næste år, som flere varsler - eller »verden kommer til at stå stille,« som Jacob Pedersen beskriver, så er forsyningsaktier måske ikke det værste at kigge ind i, forklarer han: 

»Det er jo generelt selskaber, der har en stabil forretning, men de har også ofte høj gæld, og den her gæld bliver altså en del dyrere at servicere med de nuværende høje renteniveauer.«

Derudover peger aktieanalysechefen også på, at prisen på aktier indenfor materialer, finans og stabil forbrug alle ligger lige omkring deres historiske niveauer.

Du kan høre hele afsnittet af Millionærklubben her: 

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2024: 'Det er gode selskaber'

Læs også: Strateg: Glem de 'almindelige' AI-aktier og vælg disse i stedet