Henter kommentarer

Aktiechef: Disse aktier skal du kigge efter


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

Det kan for investorerne betale sig at se godt efter, når der skal investeres i aktier. For ikke alle aktier er værdisat højt.

Sådan lyder rådet fra Philip Jagd, aktiechef i Sampension.

»Der har i den seneste tid været meget fokus på, at aktier er dyre, men at der med de lave renter ikke er noget alternativ for investorerne til aktier. Altså dét forhold, der går under betegnelsen TINA (There Is No Alternative). Men her er der tale om en slags myte, for ikke alle aktier er dyre. Og særligt valueaktier springer i øjnene i den forbindelse,« siger Philip Jag i en analyse og fortsætter.:

»Traditionelle valuesektorer er finans, energi og råvarer. På regionsplan er det Europa og tildels emergingmarkets.«

Læs også: Nordnet om dansk aktie i eksplosiv stigning - det kan være forklaringen

Aktiechefen peger på, at hvis man kigger på nøgletallet P/E (price/earnings), som angiver, hvad man som investor skal betale for 1 krones overskud i et selskab, så handles valueaktier lige nu til P/E , der ligger 20 pct. under valueaktiers historiske P/E-gennemsnit siden 1995.

Til sammenligning handles vækstaktier til P/E på 80 pct. over vækstaktiers historiske gennemsnit i samme periode.

»Det viser med al tydelighed, at valueaktier i hvert fald ikke er blevet dyrere af de lave renter og det såkaldte fravær af alternativer,« siger Philip Jagd.

Valueaktier er kort fortalt aktier, der ikke afspejler deres fulde økonomiske værdi. Eller sagt populært: aktier, der kan købes til mindre, end de er værd.

Historisk set har investering i valueaktier givet fine afkast. Men ifølge Nordea har valueaktierne under coronakrisen givet et langt lavere afkast end deres modpart, vækstaktierne.

»Med så ekstrem en forskel i prisfastsættelsen er der overordentlig gode odds for, at valueselskaber vil outperforme markedet generelt og vækstaktier specifikt, hvis man tillader sig at se bare nogle år fremad. Derfor er der som investor god grund til at overveje mulighederne i de billige valueaktier,« siger Philip Jagd.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Læs også: Investor har solgt ud af grøn aktie: 'Et eksempel på at det hele er gået galt'

Læs også: Analytiker om dansk kursraket: Der er stadig 24 pct. rabat på aktien

.\˙ MarketWire