Henter kommentarer

Aktiechef: Her er 3 spændende japanske aktier, vi tror på

Her bliver Fortnite-spillere instrueret i, hvordan det fungere på Nintendo Switch.
Her bliver Fortnite-spillere instrueret i, hvordan det fungere på Nintendo Switch. Foto: FREDERIC J. BROWN
Vis mere

Udviklingen på aktiemarkederne har tidligere på sommeren fået den danske kapitalforvalter Formuepleje til at se nærmere på udvalgte value-områder

Det gælder særligt en række selskaber i Japan, der prismæssigt kan opfattes som et value-område. Det fortæller aktiechef Otto Friedrichsen fra Formuepleje i mandagens udgave af Millionærklubben. Han understreger dog, at Formuepleje stadig er meget balanceret i dets portefølje i forhold til risiko herunder også i den såkaldte faktoreksponering.

Prissætningen på mange af de japanske selskaber er imidlertid interessant, fordi selskaberne ikke har været prioriteret, forklarer Otto Friedrichsen.

Allerede i august begyndte Formuepleje derfor at købe en række af de selskaber, som var attraktiv prissat i forhold til de langsigtede kvalitetsparametrene i selskaberne.

- Specielt inden for japanske aktier har vi været aktive. Japan har været et billigt område, som har været væsentlig billigere end mange andre aktiemarkeder, fortæller Otto Friedrichsen.

Han fremhæver tre aktier, som Formuepleje tror på: Nintendo, som mange kender fra spilindustrien, Japan Exchange samt it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro.

Nintendo
Den japanske spilgigant, Nintendo, er eksponeret mod hele gaming-området. Nintendo er blandt andet kendt for de kendte karakterer fra Super Mario, Pokémon-verdenen samt Zelda.

- Vi kan se en voksende interesse på området, og vi kunne se, at vi havde fundet en stærk forretningsmodel der i et længere perspektiv er attraktiv værdiansat, fortæller Otto Friedrchsen.

Japan Exchange
Det andet selskab er den japanske børs. At etablere en børs er tungt - både it-mæssigt, omkostningsmæssigt og ikke mindst reguleringsmæssigt - men når man først har etableret markedspladsen, så er en børs meget skalerbart, forklarer aktiechefen.

- Japan Exchange tjener på, at der bliver handlet mere, uden at det nødvendigvis medfører flere omkostninger i selskabet. Vi har også andre børser i verden, hvor de har en stærk markedsposition, og kombinationen af få spillere på markedet, og at det er skalerbart, kan vi rigtig godt lide, udtaler Otto Friedrichsen.

Trend Micro
Det tredje firma, som Formuepleje tror på, er inden for datasikkerhed.

- Trend Micro er eksponeret mod det stigende problemer, der er med at håndtere datasikkerhed. Trend Micro har samtidig en eksponering mod resten af verden, og hvor flere andre konkurrenter har en anstrengt prissætning, så har firmaet en interessant prissætning, forklarer Otto Friedrichsen'

Læs også: Veloxis-storaktionær efter købstilbud på 8,9 milliarder: 'De er den idielle ejer'

Læs også: Aktiestrateg: Disse 3 kinesiske aktier er interessante