Henter kommentarer

Aktiechef om rystelserne på markedet: Overraskende hvis det er slut efter to dage


Danske aktier har de sidste par dage været ramt af kraftige udsving.

Hos pensionskæmpen Sampension mener aktiechef Philip Jagd, at investorer godt kan forberede sig på, at det ikke er slut endnu. Det skriver Børsen.

»Det vil være overraskende for mig, hvis denne uro er ovre efter to dage, efter vi siden foråret har set de hurtigste aktiestigninger nogensinde i kølvandet på en recession og med kraftige stigninger bare de sidste par måneder. Derfor skal der komme tid til eftertanke på et tidspunkt,« siger Phillip Jagd til Børsen.

Torsdag var det danske eliteindeks, C25-indekset, nede med 4 pct. efter blot en times handel. Dykket blev imidlertid ændret, og i løbet af de næste par timer steg indekset, så C25-indekset i stedet var i grønt med 1 pct. Onsdag fik investorer en forsmag på bevægelserne, da C25-indekset blev sendt ned med 2,4 pct.

PFA har ifølge avisen studeret de seneste 11 års korrektioner. Konklusionen lyder, at en korrektion i gennemsnit varer 27 dage fra kurstoppen og ned til bunden. Herfra tager det følge pensionsselskabet typisk 26 dage at lave en ny top.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

En af dem, der har set en forhøjet risiko for en korrektion er den danske finansmand Lars Tvede.

»Det, vi ser på markederne nu, minder mig om nogle af de fester, hvor gæsterne i de sene timer stille og rolig lister ud uden at sige farvel. Lidt senere stopper musikken, lyset tænder, og så er der mest tømmermænd tilbage. Jeg tror ikke, at vi er specielt langt fra det på aktiemarkedet,« udtalte Lars Tvede torsdag.

»Kurserne siver nu lige så stille og roligt, og jeg er ret sikker på, at det er store, professionelle investorer, der tager penge af bordet, mens Robin Hood-folkene (fra investeringsplatformen, red.) stadig investerer på livet løs,« uddybede han.

Den danske finansmand henviser til, at den såkaldte margin debt, som måler gearing af investeringer, er på højeste niveau i hvert fald siden 1970. Hertil kommer, at det såkaldte Bank Credit Analyst Capitulation Index også er på et niveau, der typisk har forvarslet korrektioner, forklarer han.  Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lars Tvede om aktiedyk: Jeg tror ikke, at vi er specielt langt fra nu

Læs også: Goldman Sachs advarer om risiko for bobler i disse 39 aktier